• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Меблева тканина жаккард, її види, догляд та застосування

Якість оббивки для меблів грає найважливішу роль. Якщо придбати неякісний матеріал, то через деякий час доведеться повертати по гарантії. Одним з привабливих і надійних матеріалів, який застосовують для оббивки м'яких меблів є жаккард.

Для неї характерна наявність унікальних орнаментів та візерунків, з допомогою жаккарда можна оформити приміщення в різних стилях, наприклад, класика, модерн, вінтаж, арт-деко і т.д. Майже до кінця 19-го століття використання цієї тканини вважалося небаченою розкішшю, і лише на початку 20-го століття її стали використовувати як тканину для оббивки меблів повсюдно.

Все тому, що робили жаккард вручну, відповідно вартість на нього була великою і дозволити собі його могли тільки багаті люди. На сьогоднішній день автоматизація процесу виробництва меблевої тканини не вплинула на якість, жаккард все також часто використовують для оббивки м'яких меблів.

У даній статті ми розглянемо особливості цього м'яко й меблів з оббивкою жаккард, з'ясуємо, як саме за ним потрібно доглядати і як зробити так, щоб він прослужив якомога довше.

 


Опис жаккарда для меблів

Жакардовий матеріал став популярний не так давно, але все більше людей вважають за краще купувати м'які меблі саме з такою оббивкою. Чим же приваблює всіх цей вид тканини? Потрібно розуміти, що жаккард - це не певний вид тканини, а своєрідний спосіб переплетення ниток, які відрізняються за кольором і структурі.

В результаті переплетення виходить красивий орнамент і візерунок, а якщо вже сильно постаратися, то навіть сюжет. Як вже говорилося, найчастіше плетіння жаккарда використовується як меблева оббивка. Постійно розширюється асортиментний ряд, з'являються нові моделі диванів з оббивкою жаккард.

Волокна відрізняються своєю високою міцністю, добре пропускають повітря, м'які на дотик. Раніше був тільки натуральний склад, на сьогоднішній день є синтетичні і змішані тканини. Забарвлення однотонне або багатобарвна. Перед тим, як придбати диван з жакардовий оббивкою необхідно визначити, чим характерний цей матеріал і чому варто придбати саме його, з'ясувати особливості догляду та головні характеристики.

Завдяки довговічності і особливому способу плетіння цей матеріал стає все популярнішим, і виробництво буде тільки розвиватися.

 


Види тканини

Практичність - ще одна перевага жаккарда. Матеріал відрізняється щільністю, його не так вже й легко пошкодити. Дрібні плями зовсім не помітні, а ось великі забруднення легко піддаються очищенню. Існує безліч модифікацій цієї тканини, список постійно розширюється, а найпопулярнішими вважаються:

 

  • велюр, відрізняється своєю красою і щільністю, ворсистістю, характеризується урочистістю форм;
  • шеніл - це тканина, яка може бути як однотонною, так і кольоровий;
  • гобелен, виготовляється шляхом складного переплетення товстих ниток, в результаті якого виходить складний орнамент і непроста сюжетна композиція;
  • софт-жаккард, має вигляд оксамиту з коротким і м'яким ворсом.


Але варто відзначити, що це далеко не все поділ цього матеріалу на види. Ще жаккард поділяють за способом плетіння:

  • прості - візерунок утворюється шляхом двох систем ниток, ця тканина використовується для виготовлення одягу;
  • складні - також кілька систем ниток, в свою чергу підрозділяється на:

            -ворсові;

            -двосторонні;

            -двослойні.


Крім того, поділяють жаккард ще й за складом. Залежно від цього параметра матеріал буває таких видів:

  1. Натуральний. Найдорожчий варіант, так як нитки повністю натуральні (з льону, шовку, вовни). Він може бути не такий міцний, як всі інші види, але при цьому він повністю екологічно чистий, не викликає алергію. Найчастіше використовується у виробництві постільної білизни і ошатного одягу.
  2. Синтетичний. Відносно дешевий вид жаккарда, виготовляється з поліаміду, еластану, поліестеру і т.д. Догляд за таким видом дуже простий, тканина швидко приймає необхідну форму, стійка до різного роду впливів, але з іншого боку погано пропускає повітря і вологу. Використовуються для пошиття штор, скатертин, оббивки для аксесуарів.
  3. Змішаний. Тканина, яка одночасно складається з натуральних і синтетичних волокон набагато дешевше, ніж натуральна. Сфера застосування досить обширна, але найчастіше саме цей вид використовують в якості оббивного матеріалу на м'які меблі.

Такий різновид дозволяє легко підібрати диван, щоб матеріал підходив по всім відповідним параметрам. Кожен покупець повинен підібрати оптимальний варіант.

 


Особливості догляду за жаккардом

Вартість будь-якого з видів жаккарда відносно немаленька, але це все окупається з лишком, так як ви отримуєте надійний і якісний матеріал оббивки, який має гарні і неповторні візерунки та орнаменти, а також за ним нескладно доглядати. Крім того, виробники максимально акцентують увагу на тому, як правильно доглядати за тим чи іншим видом дивана з жаккарда. Тому, якщо ви хочете зберегти презентабельний вигляд свого дивана необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

 

  • під час прання в пральній машині використовувати делікатний режим з температурою не вище 30 градусів;
  • не потрібно вичавлювати і терти тканину дуже сильно, це може зашкодити її;
  • не потрібно використовувати сильні хімічні засоби для очищення від забруднень;
  • на сонці вивішувати також не потрібно, тканину погано переносить сонячні промені;
  • гладити тільки навиворіт і не сильно гарячою праскою;

Перед тим, як почати повноцінно користуватися меблями, необхідно ретельно ознайомитися з усіма особливостями її експлуатації. Повноцінний і постійний догляд за цим матеріалом дозволить максимально продовжити термін експлуатації.

 


Де ще використовують матеріал

Багато хто думає, що жаккард використовується тільки в якості оббивки для м'яких меблів, але це зовсім не так. Як нам вже вдалося з'ясувати раніше, матеріал використовується і при виробництві штор, і як матеріал для одягу, оббивки аксесуарів. Важливий момент, його використовують для обтягування матраців.

Так як жаккард і трикотаж мають ряд переваг над іншими тканинами, то з їх допомогою можна отримати надійний і міцний матрац. Їх виробництво почалося недавно, тому в магазинах невелику кількість матраців з таких тканин.


Виробники жаккарда

Варто відзначити, що виробництво жаккарда досить недешева справа, саме тому вартість його немаленька. З появою штучних волокон помічається характерна деталь: при додаванні в натуральний матеріал синтетичних волокон він стає дешевше, але при цьому властивості набагато краще. Купити відмінний, якісний диван, обтягнутий жаккардом можна і недорого, все залежить від декількох моментів:

 

  • використовувані матеріали при виготовленні;
  • країна виробника.

Найбільш дорогі вироби з Європи, тому що там використовують виключно натуральні матеріали, відповідно за якість зовсім переживати не варто. Турецькі виробники часто додають трохи синтетичних волокон, тому і ціна на них набагато нижче європейської.

Вироблений в Китаї жаккард штучний, вартість маленька, але при цьому якість відносно непогане. Вітчизняні виробники також створюють непоганий матеріал за невисокою ціною.

 


Що потрібно пам'ятати

Минуло вже дуже багато часу з того моменту, як люди придумали жаккард. На сьогоднішній день процес виготовлення будь-якого матеріалу набагато удосконалився, саме тому вартість теж зросла. Матеріал жаккард став популярний у багатьох країнах, а візерунки і орнамент дозволяють людям насолоджуватися справжнім мистецтвом.

Асортимент цього матеріалу дуже великий, тому перед покупкою бажано підібрати оптимальний варіант саме для себе. Меблі, оббиті жаккардом, припаде до смаку багатьом, а якщо її прикрасити подушками або іншими аксесуарами, також обшитими цим матеріалом, то це вже буде цілий ансамбль. Надійна оббивка - на вагу золота, прослужить довго без потреби в заміні.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті