• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дизайн кухні-студії: як відокремити робочу зону від обідньої

Кухня-студія відмінно зближує людей, сприяє спілкуванню між собою всіх домочадців, проведення вечірок і всіх заходів не обходиться без дружніх довгих посиденьок. Крім того, відкрите планування кухні-студії візуально збільшує простір. У такому випадку навіть маленька кухня за рахунок прилеглої вітальні не здається такою.

Тому, квартири-студії так затребувані на сьогоднішній день, незалежно від того, в старому або новому будинку вони знаходяться. Хоча, досить часто власники такої кухні-студії все ж потребують її ізоляції, щоб побути наодинці, не переживати за те, що можна когось розбудити чи збентежити, тим самим доставивши клопоти.

До того ж запах їжі при відсутності стін можемо заважати спати людині. Люди намагаються максимально облаштувати свій побут в квартирі таким чином, щоб не заважати один одному повноцінно і спокійно жити. Але як вибрати дизайн такої кухні-студії? Як має відбуватися зонування і планування будинку? У даній статті ми відповімо на всі ваші запитання.

 


Планування і зонування

Відсутність стінки між кухнею та вітальні є відмінною рисою такої квартири. Вільний простір дозволяє господарям втілити в життя найнеймовірніші мрії, але в першу чергу необхідно продумати планування і дизайн приміщення. Способи зонування такої квартири можуть бути найрізноманітніші, але найчастіше зонування відбувається за допомогою меблів, так як в маленькій квартирі потрібно розділити кухню і вітальню. Найпоширенішими способами є:

 

  1. Установка обіднього столу. Якщо у вас часто відбуваються посиденьки з друзями або в колі сім'ї, можна придбати довгий стіл на всю кімнату. Якщо ви не так часто збираєтеся, то краще за все купити кухонний стіл-трансформер.
  2. Встановити диван. Поділити вітальню і кухню прямим диваном між собою не найгірший варіант, але варто купувати розкладний диван, так як його можна використовувати і як спальне місце.
  3. Кухонний гарнітур. Підвісні шафи грають важливу роль в такому поділі, тому що вони начебто шикуються в ряд. Вбудовані кухонні меблі може доповнитись побутовою технікою, столом.
  4. Розсувні перегородки або двері з прозорого матеріалу. Перегородки виготовляють з міцного скла або пластику. Більш бюджетний варіант - встановити між двома зонами двері-купе або розсувні двері.
  5. Різний рівень підлоги або стелі. Такий варіант є менш актуальний для кухні-студії, але все одно може використовуватися.
  6. Барна стійка. Такий виріб добре виглядає в комплекті з підвісними полками і тримачами для фужерів.

Як можна помітити, існує велика кількість варіантів зонування простору, таким чином, щоб не зменшити площу тієї чи іншої зони. Об'єднаний варіант кімнат дозволяє по-іншому подивитися на приміщення, сприймати його інакше.

 


Вибір стилю

Кухню-студію можна оформити в будь-якому стилі, будь-то класика, лофт, мінімалізм або будь-який інший варіант. Якщо немає можливості замовити послуги професійного дизайнера, який може скласти детальний проект, а бажання перетворити квартиру є, варто вдатися до функціональним і простим у виконанні стилям. Якщо ви зважилися на обробку квартири самостійно, то краще не вибирати стиль лофт і техно, а ось інші більш легкі в облаштуванні цілком підійдуть. Фьюжн вважається простим і сімейним стилем, в ньому використовуються змішані кольору. У такому стилі можна втілити в реальність самі нестандартні мрії з приводу дизайну власної квартири, поставити зручний прямий диван без механізму трансформації.

 


Вибір колірної гами

Вибору колірної гами кухні-студії потрібно приділити належну увагу. В першу чергу у всій кімнаті повинно бути ясно. Це дуже важливий аспект, так як оформлення невеликого приміщення в темних тонах не обіцяє райдужних емоцій. Білі або бежеві стіни будуть виглядати добре, в такому колірному рішенні цілком приємно і комфортно знаходиться.

Меблі за кольором повинна відповідати відтінку шпалер або стін, поєднуватися з іншими аксесуарами в квартирі. Якщо ви вже провели зонування, то одну частину можна зробити в одному кольорі, іншу в іншому. При цьому не варто забувати, що ці кольори не повинні бути кардинально протилежними.

Оформлення предметів зонування, тобто колір перегородки або кухонного гарнітура потрібно підбирати індивідуально. В першу чергу перегородка, незалежно від того, з якого матеріалу вона зроблена повинна бути стриманого відтінку. Часто кухонний гарнітур купують в кольорі світлого дерева. Пол в такій квартирі може бути різного відтінку, аби він не вибивався із загальної концепції дизайну.

 


Плюси і мінуси суміщеної кухні-їдальні

Перед тим, як створювати унікальний дизайн кухні-студії необхідно визначити сильні і слабкі сторони.


Плюси кухні-студії:

  • значно розширює простір, кімната стає світліше і яскравіше;
  • це вже багатофункціональне приміщення;
  • якщо ви любите вечірки і часті застілля - тоді це оптимальний варіант;
  • інтер'єр перетворюється, він стає ще сучаснішою і цікавіше;
  • якщо ви плануєте поповнення в родині, тоді це оптимальний варіант;


Тепер розглянемо які ж негативні сторони облаштування квартири в такому стилі. Мінуси кухні-студії:

  • в більшості випадків для обладнання такої зони необхідно знести стінку між кухнею і житловою зоною;
  • така кімната повинна бути обладнана потужною витяжкою;
  • якщо немає інших кімнат в квартирі, то посидіти самотньо за чашкою чаю не вийде;
  • може заважати шум побутової техніки;
  • кухонний куточок завжди повинен бути в повній чистоті і порядку;

З огляду на переваги і недоліки такого оформлення квартири необхідно прийняти рішення - чи варто облаштовувати так кімнату чи ні. Зваживши всі "за" і "проти" необхідно зробити вибір і приступати до обробки.

 


Поради дизайнерів з оформлення кухні-їдальні


Професійні дизайнери давно визначили коло питань, які цікавлять людей, що влаштовують квартиру як кухню-студію. Ось поради професіоналів, яких варто дотримуватися:

  1. Не потрібно перевантажувати інтер'єр. Занадто велика кількість викликають відтінків або елементів декору негативно позначається на загальному сприйнятті кухні-студії. Якщо кухня невелика, то меблі повинна бути з гладкими фасадами.
  2. Продумайте цікаву систему зберігання. Необхідно максимально використовувати кожен вільний куточок, прикрасити поверхні цікавими аксесуарам, предметами.
  3. Використовуйте підвіконня. Зону біля вікна можна гармонійно використовувати в якості робочого місця, барної стійки, як лавку або місце для зберігання речей.
  4. Віддайте перевагу функціональних меблів. Меблі-трансформер - це дуже зручно, особливо в такому невеликому приміщенні, як кухня-студія. Раціонально використовуйте простір з правильно підібраною меблями.
  5. Освітлення. Необхідно, щоб в такій квартирі рівномірно розподілявся світло, він повинен візуально розширювати кімнату.

З огляду на ці поради, ви можете створити свій унікальний стиль, так як обладнання кухні-студії - це сучасно і неординарно.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті