• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати журнальний столик для дивана?

Журнальний столик є невід'ємним атрибутом практично в кожному будинку. Для того, щоб підібрати його під відповідний інтер'єр необхідно орієнтуватися в різновидах і критерії підбору. Найчастіше, такий журнальний столик підбирають спеціально під диван, який стоїть в кімнаті. Це є оптимальним рішення для тих, хто любить багато читати або вважає за краще дружні посиденьки за чашкою чаю.

У будь-якому випадку, стіл повинен повністю поєднуватися з диваном, за формою підходити під параметри вільного місця в будинку, також модель повинна виглядати привабливо.

 


Різновиди журнальних столиків


Щоб стіл радував вас багато років, був затребуваним серед жителів і гостей будинку, до процесу вибору необхідно підійти виважено і продумано. Виділяють наступні види столів:

  1. Стіл-трансформер, підійде для невеликих кімнат, і до того ж, якщо ви любителі зібратися з друзями на дивані за чашкою чаю або келихом вина - це найоптимальніший варіант, тому що можна легко поміняти розмір. Такі моделі легко складаються і розкладаються, тому на нього можна як поставити їжу, так і сісти за нього працювати.
  2. Модульний, варіант підійде для невеликої вітальні. Виріб складається з декількох частин, може збиратися в компактну фігуру. Такі моделі підійдуть під нестандартний інтер'єр.
  3. Міні-обідній. З першого погляду не можна навіть сказати, що це журнальний столик, він створює враження звичайного кухонного столу, тільки габаритами поменше (низькі ніжки, невелика в діаметрі стільниця). Такі столи мають 3 або 4 опори, а найкраще вони підійдуть до вітальні, поєднану з кухнею або якщо ви звикли їсти в вітальні. Є продумані моделі з бортиками по краях.
  4. Придиванні. Такі столики мають невелику стільницю і полку знизу, а бувають як круглої, так і квадратної форми. Їх ставлять біля диванів, а використовують для того, щоб покласти газети / журнали, книги та інші дрібниці. Також, такий варіант часто використовують в салонах краси або перукарень, розміщують в зоні очікування біля диванів.
  5. Класичні. Такий варіант журнальних столиків підійде для тих, хто любить почитати газети, книги. У них є вбудовані полиці для зберігання газет, журналів та інших друкованих видань. Використовуючи такі меблі в кімнаті можна прибрати багато зайвих речей з видного місця, розвантажити в цьому плані кімнату.

Як буде виглядати той чи інший вид можна дізнатися тільки після того, як ви хоча б приблизно будете розуміти габарити приміщення і визначитеся з функцією, яку буде виконувати журнальний стіл.

 


Критерії вибору журнального столу

Необхідно визначити, за якими параметрами необхідно підбирати даний аксесуар в кімнату. Перш за все, виріб повинен підходити за формою, стилем, кольором, матеріалом.


Придіванні меблі купують виходячи з того, яку функцію він буде виконувати:

  • місце для зберігання газет, книг, різно дрібниці;
  • як доповнення до меблів в кімнаті;
  • в якості підставки під вази, настільний годинник, інші аксесуари;
  • в якості місця для прийому їжі;

Такі меблі можуть легко розвантажити обстановку, зробити її невимушеній і в той же час гармонійної. Крім того, за будь-яким з перерахованих видів буде зручно працювати.


Підбір по стилю


Журнальний стіл повинен повністю вписуватися в інтер'єр кімнати, в якій він стоїть. Дизайнери акцентують увагу на:

  • класичний інтер'єр - шикарний стіл з натуральної деревини, бажано прикрашений інкрустацією, розписом;
  • приміщення в стилі "мінімалізм" - моделі стриманих кольорів, матеріал виготовлення - метал, скло, дерево;
  • стиль прованс - вироби вантажні, створюють атмосферу старовини і старовини, в той же час лаконічності і простоти;
  • кімната в стилі "модерн" - моделі зі складним декором, виготовлені з дорогих матеріалів;
  • еко-стиль - прості і навіть непоказні столи з натуральних матеріалів;
  • приміщення в стилі "авангард" - вироби яскравого кольору з металу або пластику, повинні бути яскравого кольору;

од кожну кімнату і розстановку меблів необхідно вибирати певний вид журнального столика. Якщо ви відчуваєте, що в вас прокинувся дизайнери і ви не маєте ніяких фінансових обмежень - спробуйте комбінувати різними матеріалами, стилями, розмірами.


Підбір за кольором


Поєднання кольору оббивки дивана і столика - найважливіший критерій у виборі останнього. вибрати відповідний колір можна двома способами:

  • перший варіант має на увазі доповнення обома предметами один одного, наприклад, якщо у вас темно-коричневий диван, то столик повинен теж бути зразкового кольору або ж трохи світліше, а також, підбирають колір стільниці під колір підлокітників дивана;
  • другий спосіб полягає в пошуку ефективного контрасту;


Якщо самостійно підібрати колір складно або вам здається, що немає відповідних варіантів, то краще звернутися за допомогою до дизайнерів і вони допоможуть зробити правильний вибір. Дизайнери можуть порадити своєрідну підказку - розроблену ними самими систему поєднання кольорів:

  • з чорним, коричневим, білим, сірим кольорами поєднуються практично всі інші;
  • для червоного підійде рожевий, зелений, жовтий;
  • в поєднанні з жовтим виглядає красиво блакитний, зелений;
  • з зеленим відмінно компонується синій, червоний, фіолетовий;
  • з синім - жовтий, оранжевий;

На журнальний столик завжди звертають багато уваги, тому необхідно постаратися підібрати найоптимальніший варіант. Поєднання з диваном - обов'язкова умова покупки, тому варто або стіл купувати відповідний, або вже підбирати диван.


Вибираємо форму


Існує 3 основних форми диванів - пряма, кутова, нестандартна. Так як журнальні столики встановлюються в основному біля диванів, то і вибирати необхідно на основі цього виду м'яких меблів.

  1. До прямої моделі дивана підійде стіл будь-якої форми, а головним аспектом є те, що стільниця не повинна бути вище сидіння дивана. Якщо все ж придбали дану модель, то при установці потрібно дотримуватися відстань 45-50 см.
  2. Для кутових диванів підійдуть прямі, овальні, квадратні вироби. Круглий або овальний стіл буде добре виглядати якщо поставити його збоку від дивана, а не навпаки, але в такому випадку стільниця повинна бути вище підлокітників. Вибираючи прямий журнальний столик враховуйте кількість посадочних місць і ширину вироби, приблизно на одне посадочне місце має виділятися 60 см столика.
  3. Вибір столу для нестандартних моделей необхідно робити виходячи з особистих переваг і уявлень про те, як вони будуть поєднуватися.

Такі основні критерії за якими вибирають виріб, вони грають основну роль в купівлі даного вироби.

 


Сучасні особливості вибору журнального столика


Ніщо не стоїть на місці, і сфера виробництва меблів в тому числі, тому при виборі необхідно задуматися - а що взагалі зараз в трендах? Які правила диктує сучасна мода?

  1. Екологічність у всьому. Цей меседж стає все популярнішим з кожним днем і навіть меблеву індустрію він не обійшов стороною. Зараз люди купують все, що зроблено з природних, натуральних матеріалів, тому користуються попитом ротангові столики, вироби з натурального дерева без фарбування.
  2. Експерименти з кольором. Сучасні стилі непередбачувані, багато дизайнерів просять відмовитися від упереджень і створити щось нове, з'єднати неможливе. Досить часто можна зустріти журнальні столики з малюнками, візерунками, розписом та іншими новинками.
  3. Індивідуальність. Можна взагалі самостійно модель журнального столика, придумати принцип роботи, а якщо це дуже складно, то придумати нестандартний дизайн.

На сьогоднішній день все, що виглядає не так як у інших людей користується великим попитом. Важливе завдання - знайти оптимальне рішення і придбати гідний варіант вироби.

 


Рекомендації по вибору


Слід дотримуватися наступних порад, щоб вибрати необхідний аксесуар:

  1. Визначтеся з місцем розташування журнального столика і зробіть виміри, виберіть стиль столу, продумайте, підійде конкретна модель в кімнату чи ні.
  2. Стільниця не повинна бути нижче посадкових місць на дивані.
  3. Не забувайте оглядати ніжки столика, бо металеві або пластмасові варіанти можуть подряпати паркет або плитку, тому враховуйте покриття підлоги.
  4. Інтер'єр кімнати повинен бути в пріоритеті, відповідно і стиль, колір журнального столика необхідно підбирати, виходячи з інтер'єру вітальні.
  5. Якщо у вас велика кімната, то можна придбати великий дерев'яний або металевий журнальний столик, а для невеликих кімнат найкращим варіантом буде стіл-трансформер.

Отже, придбати журнальний столик під конкретний диван не складе труднощів, необхідно лише визначиться з видом, кольором, формою, стилем. В інтернет-магазині https://dommino.ua/ ви можете підібрати підходящий варіант журнального столика за доступною ціною.

Ми співпрацюємо тільки з відомими виробниками, тому проблем і дефектів меблів не буває. У разі необхідності наші консультанти готові вам допомогти вирішити будь-яке питання і підібрати найбільш підходящий варіант аксесуара.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті