• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно вибрати меблі для відкритого або заскленого балкона?

Балкони і лоджії з'явилися ще в Стародавній Греції і Римі. У XVI столітті архітектори при проектуванні будинків залишали місце для вузьких віконець, а на поверхах нижче - на 1 або 2 облаштовувалися лоджії, звідки можна було побачити господарів палацу на будь-яких заходах. Через деякий час внутрішні дворики стали основним місцем, де знати проводила довгі години, розташовуючись на лоджії.

Згодом лоджії стали прикрашати рослинами, квітами, а потім почали встановлювати фонтани або скульптури. У той же час з'явилася спеціальна меблі, яка встановлювалася тільки на балконах або лоджіях - лавки і столи з різних матеріалів. Трохи пізніше стало зрозуміло, що краще виготовляти легку переносну меблі для таких місць та меблі для балконів майже повсюдно стала плетених.

На сьогоднішній день популярність балконів і лоджії зростає, користуються популярністю квартири з видом на центральні вулиці міст або на інші красиві місця. Відповідно, змінилася і меблі, що розташовується на балконах. У даній статті ми розглянемо які меблі найкраще розмістити на своєму балконі.

 


Меблі для балкону і лоджії

Вибір меблів для балкона необхідно починати з визначення функціонального призначення приміщення, архітектурних особливостей місця, загальною площею балкона. Якщо ви вирішили облаштувати в цьому місці гардеробну, тоді знадобиться шафа-купе, який не буде занадто габаритний, але зможе вмістити багато речей. Якщо ви вирішили використовувати простір на балконі в якості місця для зберігання речей, тоді доведеться кріпити полки і встановлювати тумбочку.

Не буде зайвим установка стелажа на балкон, і шафа відмінно впишеться під таке розташування. Якщо ви вирішили використовувати лоджію як кухню, тоді потрібно замовляти виготовлення корпусних меблів або купувати кухонний гарнітур. Не завадить і барна стійка, особливо якщо балкон знаходиться біля кухні, таким чином ви просто відокремте цей простір від зони приготування їжі.

Облаштування робочої зони на балконі однозначно буде виграшним варіантом, якщо ви живете високо. В іншому випадку буде заважати шум з вулиці. Обладнавши простір робочим столом можна влаштувати щось на зразок робочого кабінету. Якщо цей простір хочете використовувати як зону для відпочинку, то можна придбати компактні моделі пуфів, тапчан. Настінні лампи і полки стануть в нагоді для нічного читання.

 


Що впливає на вибір?

В першу чергу на вибір меблів для балкона впливає площа приміщення. Більшість балконів в сучасних квартирах невеликі, відповідно необхідно підібрати оптимальну меблі, щоб вона добре стала на балконі, а це далеко не завжди виходить. Також, впливають на вибір особливості самого балкона. Він може бути заскленим, але холодним. В такому випадку про облаштування зони для відпочинку або робочого місця мова навіть не йде. Інша справа якщо у вас засклений і теплий балкон, в такому випадку можна облаштовувати його як завгодно.

Якщо взимку на балконі холодно, то меблі потрібно підбирати ретельно, так як вона буде натягувати вологу і вогкість. Фінансові можливості грають далеко не останню роль при покупці необхідних меблів, так як вартість деяких видів далеко не маленька.

 


Вимоги до предметів меблів

Для облаштування такого місця набувають надійний, перевірену меблі з хороших матеріалів. Вибираючи меблі береться до уваги матеріал, який використовували при виготовленні. Він повинен відповідати таким вимогам:

 

  • невелика вага, що дозволяє легко переміщати предмет;
  • маленькі габарити, щоб не займати багато простору;
  • стійкість до сонця, щоб з часом вони не вигоряли і не втратили колір;
  • стійкість до температурних змін або підвищеної вологи, саме тому рідко купують меблі з натуральної деревини;
  • вироби зі сталі також купувати небажано, з-за високої вологості через час може початися корозія;
  • поєднання кольору меблів з загальними відтінками стін на балконі;

Дотримуючись цих вимог можна підібрати оптимальну меблі і облаштувати балкон. Якщо все ж не виходить без металевих виробів, то вони повинні бути оброблені спеціальними захисними засобами, крім того, спочатку їх потрібно оцинкувати. Краще купувати меблі, яку можна розібрати, так як габарити виробів можуть не дозволити занести їх на балкон в зібраному вигляді. На сьогоднішній день практично всі меблі високої якості і знайти підходящий варіант не складе труднощів, але все одно необхідно переконатися в надійності меблів.

 


Види меблів по конструкції


Купуючи меблі потрібно враховувати всі її особливості та нюанси. До основних видів по конструкції варто віднести:

  1. Складна. Такий вид меблів ідеально підійде якщо ви вирішили обладнати на балконі місце для читання або відпочинку. Розкладачки, стільчики - головні представники цього типу меблів. На них навіть можна задрімати в теплий літній вечір. На складних предметах ви відчуєте себе комфортно і розслаблено, а якщо необхідно, такі меблі легко можна прибрати в комору.
  2. Ковані. Під меблі з такого матеріалу відмінно підходять кімнатні рослини. На балконі можна облаштувати міні-сад з великою кількістю квітів та інших рослин. А якщо у вас засклені вікна, що не пропускають холод, то навіть в зимовий час ваш сад буде цвісти. За кованим меблями нескладно доглядати, її досить протирати час від часу від пилу і все.
  3. Вбудована. Підходить для невеликого за розмірами балкона, крім того вона значно економить простір. Представлена великою кількістю вертикальної меблів для зберігання різних речей. Це може бути обладнана комора, де можна поставити речі не найпершої необхідності. У таких предметах меблів немає ні бічних, ні задніх стінок. Такі меблі ідеально впишеться в нішу або поглиблення.
  4. Плетені. За допомогою таких меблів можна оживити інтер'єр не тільки на балконі, але і в будинку. Вона ідеально впишеться на балкон, оброблений в будь-якому стилі, не займе багато простору. Найчастіше купують стільці, столики, комоди, дивани. При виготовленні використовуються натуральні матеріали - лоза, бамбук, ротанг. Є у продажу екземпляри, оброблені хімічними речовинами, а є натуральні, ось саме останній варіант буде найоптимальнішим. За ними не складно доглядати, просто переміщати по кімнаті, на них зручно сидіти.
  5. Модульна. Ці предмети меблів застосовують не так як в звичайних приміщеннях і кімнатах. Якщо ви хочете обладнати на балконі гарну спальню або кабінет, то саме такий вид меблів вам потрібен. Але необхідно знайти такі варіанти меблів, щоб вони не захаращували вільний простір.

Конструкція меблів відіграє важливу роль при виборі оптимального предмета. Тому, необхідно визначитися з матеріалами, функціональним призначенням балкона, вільним простором і можна спокійно купувати відповідні за всіма критеріями аксесуари.

 


Відповідні шафи для балконів


Перед покупкою необхідно продумати, що саме ви будете зберігати в цій шафі. Виділяють шафи для:

  • зберігання інструментів;
  • для зберігання книг і журналів;
  • для зберігання їжі;
  • для одягу;


Шафа для одягу можна придбати з розсувними дзеркальними дверима, таким чином шафа буде виконувати 2 функції:

  • практичну - зберігання речей і можливість подивитися на себе одягаючись;
  • декоративну - така шафа відмінно доповнює кімнату, особливо красивий дерев'яний варіант;

Шафа для зберігання книг можна зробити своїми руками, він більше нагадує звичайні полки, по сторонам фіксуються боковинами. Кількість полиць може бути різний, але чим більше, тим краще - поміститися значна кількість книг і журналів - можна вважати, що це міні-бібліотека.

Якщо ви будете зберігати в такому шафі домашню консервацію, то полки повинні бути дуже міцними, так як кількість банок, що ставляться на поверхню не будь-яке дерево витримає.

Зберігання інструментів краще організувати в дерев'яному шафі, зробленому з якісного і надійного матеріалу, тому що навантаження буде досить велика.

 


Який вибрати диван

Якщо балкон за розмірами дозволяє поставити диван або м'який куточок, то таке місце стане справжньою віддушиною від метушливого міського життя. Простіше вибирати диван або крісло для балкона, якщо ви хочете облаштувати в ній місце для відпочинку і релаксу, в такому випадку потрібно вибирати місце для сидіння плетене.

Якщо хочете заощадити простір, то краще підібрати модель без підлокітників, і щоб виріб по ширині оптимально вписувалося в простір. Не потрібно підбирати дуже великий диван, він буде займати багато місця, крім того буде необхідно розібрати його, щоб занести на балкон.

Не варто вибирати виріб з механізмом трансформації, все одно на балконі розкладати диван буде не з руки. На балкон варто купити сучасний диван, він відмінно буде підходити під особливості невеликого приміщення, в разі необхідності його можна перенести в інше місце.

Складні або модульні дивани-трансформери можна легко трансформувати при необхідності під будь-яку особливість балкона. На виріб зверху можна покласти красиві подушки, які будуть виглядати дуже привабливо і тільки додадуть фарб і свіжості інтер'єру. Кутові, прямі дивани не надто добре впишуться в простір балкона.

 


Інші предмети меблів

На балконі якщо дозволяє простір можна поставити ще більшу кількість різних аксесуарів, наприклад, підвісне крісло. Якщо стеля міцний і зможе витримати таке навантаження, то за допомогою спеціальних скоб підвісне крісло кріпиться до стелі.

Особливо це актуально для людей, що мають заміський будинок. Уявіть собі, який прекрасний відкриється вид перед вами. Підвіконня можна прикрасити кімнатними квітами, тільки в такому випадку їх доведеться забирати звідти з настанням зими.

Крім підвісного крісла на балконі можна поставити невеликий столик для дружніх посиденьок вечорами. Плетений стіл підійде найкраще, відповідно доведеться купувати плетені стільці і пуфики. На стіни можна повісити світильники в достатній кількості для повноцінного освітлення кімнати.

Якщо ж ви облаштовуєте робоче місце, то для комп'ютера потрібно придбати стіл з відповідною кількістю полиць. На вікна можна повісити штори або жалюзі. Особливе місце займатимуть прикраси, аксесуари, які можна поставити на полички або на стіл. Обладнати кімнату можна як завгодно, лише б готовий вид вам сподобався.

 


Варіанти розміщення меблів

Розташування меблів на балконі теж дуже важливо. Вона повинна бути місткою, при цьому не захаращувати вільний прохід. Тому, ще не почавши розстановку необхідно попередньо зробити план розміщення меблів і аксесуарів на балконі. Якщо у вас засклений балкон, то плетені вироби підійдуть найкраще. Стіл можна поставити ближче до вікна, стільці розмістити поруч, на протилежному боці поставити шафу або диван, що краще підходить і на що вистачить вільного простору.

Важливо розуміти, навряд чи вийде поставити щось посередині кімнати, тому потрібно максимально раціонально використовувати свій балкон. Якщо ви вішаєте підвісне крісло, то воно також має розташовуватися збоку. Шафа не можна ставити при вході на балкон, інакше двері можуть перешкоджати вільному входу на кухню.

Аксесуари можна розміщувати в будь-якій точці балкона або лоджії, аби вони не захаращували вільний простір. Навіть якщо ви вирішили облаштувати комору, то все речі скидати в одне місце не можна, адже бардак можна потім не розгребти. Планування розміщення меблів має бути присутня ще на початковому етапі, перед покупкою меблів. Використовуйте свою лоджію або балкон правильно, раціонально використовуючи вільний простір!

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті