• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Незвичайні дивани - як розмістити нестандартні м'які меблі в інтер'єрі?

На сьогоднішній день популярність нестандартних меблів тільки зростає. Багато хто хоче придбати виріб самої незвичайної форми, щоб воно гармонійно вписувалося в будь-який інтер'єр і будь-яку за розмірами кімнату.

Нестандартні дивани - це оригінальне рішення для будь-якого приміщення, адже меблі в такому форматі кардинально змінює сприйняття приміщення в цілому. Нестандартна меблі найчастіше невеликих розмірів, саме тому вона не займає багато вільного простору.

 


Диван нестандартної форми

Різноманіття дизайнерських рішень дає можливість підібрати оптимальний варіант м'яких меблів для самої нестандартної кімнати. Цікавий дизайн, створений за допомогою меблів незвичайної форми, правильно підібраний відтінок стін або шпалер дозволить повною мірою відчути всі переваги установки оригінальної дизайнерської меблів. Креативні рішення з приводу установки в приміщенні м'яких меблів нестандартної форми дозволять освіжити інтер'єр в будинку, урізноманітнити життя. У цій статті розглянемо особливості, види, популярні моделі нестандартної м'яких меблів.

 


Відмінні риси нестандартних м'яких меблів

М'які меблі нестандартної конструкції з ексклюзивною і незвичайної забарвленням, виготовлена з ексклюзивних матеріалів називається дизайнерської. Майстри реалізують у такий спосіб найсміливіші і непередбачувані ідеї. Незвично виглядає меблі у вигляді чаші або келиха, капсули, квіткового бутона і в будь-який інший формі. Такі м'які меблі завжди привертає увагу любителів всього нестандартного, тому якщо придбати її, то вся увага гостей буде сконцентровано на такому вигляді меблів.

Варто зазначити, що одним з головних представників нестандартних диванів є кутовий диван правильної або неправильної форми. Напівкруглі або багатокутні кутові дивани яскравого кольору на відміну від стандартних варіантів рідко поміщають в кут кімнати. Їх сприймають більше як острівні моделі, які якщо поставити в центрі приміщення вже не вимагають ніякого декоративного супроводу.

Такі меблі не вимагають ніяких додаткових елементів поруч, а використовується більше для створення візуального ефекту, ніж для відпочинку на ньому. У диванах-ліжках можуть бути підлокітники, узголів'я або спинка нестандартної форми, для створення ефекту їх можуть декорувати різними аксесуарами або виготовляти з більш дорогого екзотичного матеріалу.

 


Види нестандартних диванів

Стандартні дивани в більшості випадків мають звичну для нас усіх форму - прямокутну. Нестандартні моделі виготовляються в поєднанні з декількох фігур, таким чином виходить габаритна, але виконує всі функції конструкція.


Виріб п-подібної форми буває 3-х видів:

  • з різними або однаковими по довжині сторонами;
  • з кріслом, яке розкладається;
  • з механізмом трансформації або без нього;

Звичайні стаціонарні моделі використовуються вкрай рідко, зате нестандартна форма характерна для модульних і рухливих диванів. Такі моделі дозволяють створювати цікавий інтер'єр хоч щодня, так як їх можна легко переміщати і ставити в будь-якій частині кімнати.

Досить популярні Т-подібні дивани, у яких спинка у вигляді цієї літери. Такий диван не розкладається, у нього відсутні підлокітники, але при цьому на ньому досить комфортно сидіти і навіть лежати одній людині. Овальні або круглі дивани дуже зручні для сну, місця буде вистачати. Але великі габарити не дозволяють поставити його в невеликій кімнаті. Кутові диванчики можна поставити в будь-якій частині кімнати, вони не займуть багато місця.

 


Розміри

Габарити дивана в більшості випадків не є нестандартними. Вся суть в тому, що стандартні розміри диванів розраховуються виходячи з площі квартири. Як виняток, котеджі і заміські будинки, так як туди замовляють м'які меблі під індивідуальне виготовлення. Але все ж нестандартні меблі має свої габарити, які потенційні покупці повинні знати.

Стандартна ширина дивана на 2 або 3 місця - 1,6 - 2,5 метра, кутові дивани більших розмірів - 2,7 метра. Висота, як правило, не перевищує 1 метра, глибина - від 0,8 до 2,2 метрів. Диван складної конфігурації може бути дуже габаритний, такий зазвичай набувають для великих заміських будинків, де приміщення великі і просторі.

Наприклад, габаритні дивани досягають 3,5 метрів в ширину. Особливу увагу варто приділити модульних диванів, тому що, виходячи з конструкції можуть змінюватися габарити вироби. Нестандартні моделі диванів практично завжди мають звичайні розміри, тільки форма може бути специфічною, але цей параметр виробники намагаються підганяти під особливості сучасних квартир.

 


Відомі моделі нестандартних диванів


З огляду на сьогоднішні тренди диван такої форми бажає придбати практично кожна людина. Люди все частіше відступають від звичної планування приміщень і створюють неповторний дизайн квартири з цікавою меблями. Серед лідерів продажів даного виду меблів виділяють:

  1. "Алтай". Гарний кутовий диван, оснащений гнучким і легким у використанні механізмом з вбудованою нішею для зберігання речей. Такий виріб оббивають яскравими матеріалами.
  2. "Емір". Цей вид диванів може бути дуже великий в ширину. Часто використовуваний колір - коричневий або чорно-білий. Диван розділений на 3 секції, під кожною є місце для зберігання речей. На дивані одночасно може сидіти не менше 4-х чоловік, а наповнювач з пружинного блоку дозволить використовувати диван тривалий час.
  3. "Метро". Цей диван може бути 2-х видів - кутовий або прямий. Диван являє собою якусь розкладачку, можна швидко перетворити диван в повноцінне місце для сну.
  4. "Кормак". Цей модульний диван складається з отоманки, кутовий бази, крісла, пуфи і розкладного дивана. Для зберігання великої кількості речей передбачений місткий ящик. Меблі можуть бути різного кольору, кожен відтінок красиво виглядає в будь-якому будинку.
  5. "Неаполь". Компактний розмір і обтічна форма не залишить байдужим нікого. Механізм трансформації дозволяє швидко скласти або розкласти диван. Як оббивного матеріалу використовуються шкіра або дорогі текстильні матеріали.

Нові моделі нестандартної форми з'являються досить часто, але на сьогоднішній день саме перераховані вище моделі користуються величезною популярністю серед покупців. Купивши нестандартний диван, ви кардинально зможете поміняти інтер'єр в приміщенні в кращу сторону.

 


Важливі аспекти вибору


Вибираючи диван такої форми потрібно заздалегідь з'ясувати деякі нюанси:

  • габарити таких м'яких меблів в більшості випадків більше, ніж у стандартних видів, хоча є і компактні моделі;
  • є моделі диванів такого виду, які будуть добре виглядати тільки в кутку приміщення;
  • каркас вироби повинен бути виготовлений з самого якісного і надійного матеріалу, а оббивка дивана повинна легко очищатися від різного роду забруднень;
  • наповнення може бути різний, намагайтеся знайти варіант з наповнювачем з ППУ або пружинним блоком;
  • визначитеся з функцією дивана - для щоденного відпочинку на ньому або в якості декорації;

Дотримуючись таких рад можна знайти відповідний за всіма критеріями диван.

 


Варіанти розміщення в інтер'єрі

Виріб напівкруглої форми відмінно впишеться в сучасну квартиру-студію, а м'які, зручні сидіння підійдуть для розсадження людей за дружнім столом. Якщо ззаду в каркасі дивана є полички або закриті шафки, то в них можна зберігати будь-які аксесуари.

 


Оригінально виглядає посередині кімнати яскравий овальний диван з встановленим перед ним пуфиком. Такий вид м'яких меблів кардинально змінює, освіжає інтер'єр, робить атмосферу в кімнаті по-справжньому легкою і невимушеною.

 


Дуже оригінально і неповторно виглядає інтер'єр в молочному і шоколадному кольорі, а функціональна меблі з нестандартними підлокітниками цікавою забарвленням порадує потенційних покупців такого виду меблів. Затишно виглядає диван круглої форми. На початку використання може здатися що він не практичний, але після деякого часу ви будете з радістю використовувати його як для проведення часу в колі сім'ї, так і в якості зручного спального місця.

Нестандартні дивани - це вибір людей, що змінюють життя на краще. Починайте з інтер'єру квартири або будинку, закінчуйте чимось грандіозним!

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті