• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як розрахувати вартість меблів?

Рішення придбати нові меблі для дому викликає не тільки радісні емоції. Поряд з піднесеним настроєм часто виникає занепокоєння про правильність вибору, якість виробу, і звичайно, про ціну. Фінансова сторона будь-якого оновлення складається з декількох чинників, навіть якщо меблі стандартна, а якщо виконана на замовлення - кількість витратних статей збільшується. Щоб розуміти, на яку суму в цілому потягне оновлення, можна заздалегідь прорахувати його вартість. Яким чином? Розповімо в сьогоднішньому матеріалі.

Від чого залежить вартість меблів?

На формування кінцевої ціни меблів впливає безліч факторів. Головними серед них є:

Мягкая мебель от Zlatamebel

  • матеріал виготовлення (має найширший ціновий діапазон: від економ-сегмента, до сировини преміум-класу; окремим пунктом йдуть лімітовані дизайнерські лінійки матеріалів, ексклюзивного способу обробки або авторського оформлення);
  • стандартне або індивідуальне замовлення (перший передбачає виготовлення типових меблів, яку в готовому вигляді продають в салоні, другий відштовхується від індивідуальних побажань клієнта, а значить вимагає розробки нового проекту, нюансів розпилу, збірки, і т.д.);
  • вид меблів (корпусні, м'які, вбудована - кожен з них має свою специфіку, яка впливає на кінцеву вартість. Прорахувати їх можна при наявності конкретного проекту, або зразка виробу);
  • зона розміщення меблів (місце, де буде розміщуватися меблювання, також впливає на їх ціну, адже від нього залежить вибір облицювальних матеріалів); ​​
  • фурнітура (кількість, складність монтажу, ексклюзивність, якість фурнітури, відчутно позначаються на ціні виробу, що обов'язково потрібно враховувати при індивідуальному замовленні. У стандартних меблів фурнітура включена в кошторис, але зажадає додаткових витрат при складанні ).

Таким чином, ми розглянули головні умови формування ціни на меблі, що дозволяє в загальних рисах прикинути, скільки буде коштувати бажаний виріб.

На які зони розміщення діляться меблі

У попередньому пункті згадувалося, що зона розміщення впливає на ціну меблів. Яким чином, і які вони взагалі бувають - розповімо тут.

Існує 4 основних зони меблювання в квартирі. Це кухня, вітальня, спальня, і коридор. Всі вони є комбінованими, тобто припускають установку і корпусних, і м'яких меблів. За бажанням клієнта, корпусні вироби можуть замінюватися вбудованими, що також впливає на їх вартість. Але головним фактором залишається місце установки.

Так, кухня - зона підвищеного забруднення, а значить кухонний куточок потребує особливої ​​оббивці (текстиль з брудовідштовхуючим просоченням, або екошкіра, яку легко мити). Якщо мова йде про корпусних меблів, найчастіше її потрібно робити на замовлення: складати проект, що враховує вільний простір, кількість побутової техніки, її ергономічне розміщення, що природно впливає на кінцеву вартість.

Вітальня, в рідкісних випадках виконує одну функціональну роль місця відпочинку, частіше вона поєднує в собі 2 і навіть 3 ролі, які необхідно розподілити в обмеженому просторі. Меблі допомагають впоратися з цим завданням, але в зв'язку з цим, до них висуваються підвищені вимоги: конструктивні, естетичні, практичні. Наприклад, в конструкції використовується ламінований ДСП замість звичайного, що володіє більшою стійкістю до навантажень, і ефектним зовнішнім виглядом. Або фасад шафи застосовується дорогий, щоб надати йому вигляд благородного, відповідниго інтер'єру.

Спальня - зона менш вимоглива, її головна функція - якісний відпочинок, вона ж і сприяє підвищенню вартості меблів. Добротний ортопедичний елемент, в сукупності з ламелевою підставою не може коштувати дешево.

Коридор - найбільш демократична, в плані витрат, зона. Для нього допустимо використовувати бюджетний, стандартний виріб. Але якщо ви хочете особливий дизайн, ексклюзивну фурнітуру, якісне складання - доведеться збільшувати вартість і тут.

Як розрахувати вартість конкретного виробу?

Якщо ви вже пригледіли виріб, і хочете повторити його для своєї вітальні, здійснити розрахунок вартості можна за такими параметрами.

  1. Ціна проекту. Розробка індивідуальної візуалізованою моделі, з правильним розпилом, розміткою для кріплень, обов'язково входить у вартість виробу. Але як варіант, може бути оплачена окремо, з передачею проекту клієнтові.
  2. Ціна матеріалів. Сюди входить вартість витрачених полотен, фасадів, істотної фурнітури.
  3. Розпил по проекту. Є окремим, оплачуваним пунктом, який включається в загальну ціну. Як і проект, може виконуватися незалежно від інших етапів.
  4. Доставка виробу. Транспортні витрати з доставки виконаного замовлення можуть бути включені в його вартість, але можуть оплачуватися і окремо, за фактом.
  5. Збірка виробу. Одна зі складових, що формують кінцеву ціну на виробництві повного циклу (від розробки проекту, до установки готового зразка). Але у деяких виробників, цей пункт оплачується окремо.

Крім зазначених параметрів, виробник також ставить свою націнку на товар, в яку входить робота майстрів (виїзд на будинок, заміри, і т.д.), складальна фурнітура (шурупи, заглушки ), витрати по закупівлі, доставці матеріалів до майстерні. Ця націнка плаваюча, дуже індивідуальна, тому дізнаватися її потрібно у конкретного виробника, з яким ви вирішили співпрацювати.

Лайфхак, як заощадити на замовленні

Розуміючи, з яких складових формується ціна меблів, ви можете самостійно планувати її бюджет, і навіть економити. В меблевій індустрії це можливо, особливо, якщо вам не чужа ручна праця.

Так, заощадити можна на проекті виробу, розробити його самому, на свій смак, з використанням спеціальних комп'ютерних програм. Це скоротить третину витрат на меблі. Інший варіант - замовити проект у дизайнера, а реалізувати самостійно, тобто особисто вибрати матеріали, віднести їх на розпил, і зібрати в цілісний зразок. Такі методи в наш час давно не рідкість. Вони не просто допомагають заощадити на обстановці, але дозволяють проявити фантазію, кмітливість і працьовитість, людині, яка любить працювати руками. Якщо ж ви не прихильник самостійних експериментів, заходите на Dommino.ua, за готовими, якісними меблями.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті