• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати крісло-мішок - секрети правильного вибору

Ніхто не може відмовитися від затишного вечора в зручному кріслі-мішку, після важкого трудового тижня. Особливо добре, якщо такий виріб швидко приймає форму тіла, тоді щовечора буде в задоволення.

Безкаркасні меблі, представлена кріслом-мішком, користується величезною популярністю. Така конструкція - інноваційна пропозиція і гідна заміна традиційних меблів. Якщо порівнювати з іншими аналогами, то можна відзначити, що крісло-мішок не має будь-яких жорстких елементів, відсутня навіть каркас.

Роблять крісла-мішки зі шкірозамінника або оббивної тканини, в якості наповнювача використовують полістирол. Завдяки нескладної технології виробництва виходить такий вид м'якого крісла без каркаса. Раніше їх розміщували тільки в ігрових зонах для дітей, але з часом вони стали популярними і в домашньому використанні.

Ставлять їх найчастіше у вітальні, спальні, кухні. Для таких меблів не потрібно багато місця, тому досить часто крісло-мішок можна зустріти в передпокої.

У цій статті ми розглянемо всі особливості такого виду безкаркасних меблів і визначимо, як правильно вибрати підходящий варіант.



Переваги крісел-мішків перед каркасної меблями


Ви запитаєте, чому зручно крісло-мішок? Таку популярність вони здобули завдяки ряду переваг:

  1. Безпека. У використанні - повністю безпечний варіант, в меблів відсутні жорсткі елементи, гострі кути. Якщо в сім'ї є діти - це оптимальний варіант для покупки.
  2. Вартість. Такий вид безкаркасних меблів можна придбати за вигідною ціною. Завжди можна знайти модель, яка відповідає своїм запитам і можливостям.
  3. Різноманітність моделей, які відрізняються стилістикою, фактурою, відтінками, авторськими ідеями і т.д. Тобто, можна знайти меблі під уже створений інтер'єр.
  4. Комфортабельність. Крісло-мішок швидко приймає форму тіла, відповідно, відпочинок стає приємним і навіть корисним для здоров'я, людина може розслабитися і зняти напругу.

Також, можна замовити виготовлення крісла - мішка, якщо ви хочете щось індивідуальне.


Що стосується різноманітності і видів, то варто виділити наступні варіанти:

  1. Крісло - мішок з екокожі підійде для тих, хто вважає за краще солідність. Взагалі, цей матеріал не дуже поширений у виробництві безкаркасних меблів, але через те, що матеріал зносостійкий, довговічний, що не намокає його купують досить часто.
  2. Виріб з водовідштовхувального велюру підкреслить елегантність і відчуття стилю, таке крісло можна поставити і вдома, і в офісі.
  3. Моделі з прінтованою тканиною купують найчастіше для дитячих кімнат, так як в більшості випадків вони яскраві і барвисті.
  4. Крісло - мішок з водонепроникної тканини можна поставити не тільки в будинку, але і на відкритому майданчику.


У більшості випадків, на додаток йдуть знімні чохли, це значно спрощує догляд за цим видом безкаркасних меблів.


Що необхідно врахувати при виборі

Перед покупкою такої неординарних м'яких меблів потрібно ознайомиться з усіма особливостями, щоб знати, на що звертати увагу.



Габарити меблів

Спочатку необхідно визначиться з розміром крісла-мішка. Для цього подумайте, кому ви його купуєте, хто буде користуватися ним найчастіше.


Крісла-мішки за розмірами умовно поділяються на такі типи:

  1. Дитячі. Для дитини початкових класів підійде бескаркасное крісло у вигляді кубика або м'яча, з висотою спинки 90 см і шириною 60 см.
  2. Підліткові. Така модель крісел-мішків підійде для учнів старших класів, висота спинки повинна бути 110 см, діаметр основи - 80 см.
  3. Дорослі. Крісло-мішок такого виду має бути заввишки 1,2-1,5 м і діаметром до 1 м.

Запам'ятайте, що чим вище людина, тим більш об'ємним має бути крісло-мішок, в іншому випадку сидіти буде абсолютно незручно. Тому, рекомендується перед покупкою посидіти в кріслі-мішку, відчути його і тільки після цього приймати рішення про покупку.



Наповнювач безкаркасних меблів

В якості наповнювача для крісел-мішків найчастіше використовують пінополістирольні кульки. Чим менше діаметр кульок, тим вище буде їх щільність, відповідно, зручно на кріслі лежати або сидіти. На сьогоднішній день виробники починають додавати синтепух.

Цей наповнювач відрізняється більш високою пружністю, таким чином зменшується просадка під вагою людини. Не потрібно купувати крісло-мішок, в якому наповнювач подрібнений пінопласт. Він швидко розсипається, втрачає форму і що найгірше - забруднює повітря в кімнаті. Але будь-який наповнювач з часом втратить форму і складеться, тому, щоб крісло не втрачало форму потрібно підсипати в нього час від часу пінополістирол.



Зовнішній чохол

Ця складова визначає зовнішній вигляд крісла, виготовляється в різних колірних варіантах, може прикрашатися вишивкою та іншими елементами декору. Досить часто такі меблі виготовляється у формі героїв фільмів і мультфільмів, ігор і т.д.


В якості основних матеріалів для зовнішнього чохла використовують:

  • екошкіра;
  • велюр;
  • шкірозамінник;
  • тканина.

Безкаркасні меблі можна використовувати і на вулиці, наприклад, для дачі або риболовлі. Для таких умов використання краще купувати крісла-мішки з чохлом з синтетичної тканини - він більш стійкий до вологи. Якщо у вас приміщення з нежарким мікрокліматом - можете зупиниться на меблів з шкірозамінника (враховуйте, що поверхня такого матеріалу тріскається через кілька років експлуатації), для дитячих кімнат краще купити пуф з велюру без каркаса.

Нижня частина зовнішнього чохла сильно піддається зносу через те, що відсутні ніжки і крісло не акуратно переміщують по кімнаті. Крім того, кожне крісло-мішок не витримає кігтів і зубів домашніх вихованців, тому якщо вони у вас є, то краще не купувати бескаркасную м'які меблі. Зовнішній чохол можна і навіть потрібно прати, якщо він зроблений з відповідного матеріалу. Чохли з шкірозамінника, екокожі не варто прати, тому що ці матеріали не призначені для такої чистки.



Внутрішній чохол

Мало хто знає, але в кріслі-мішку є внутрішній чохол. Він необхідний для крісел з тканини, так як в разі чистки саме в ньому залишається весь наповнювач. Якщо не буде внутрішнього чохла, то доведеться дуже ретельно очищати крісло-мішок всередині. Усередині такого чохла може залишатися велика кількість пінополістирольних кульок, а вони можуть пошкодити пральну машину.



Блискавка

Зверніть увагу, щоб на обох чохлах була блискавка. На зовнішньому - вона необхідна для чищення та прання. На внутрішньому - наявність змійки дасть можливо підсипати або міняти наповнювач, тим самим підтримувати міцність крісла.

Крісла-мішки з'явилися не так давно, але останнім часом стають все більш популярними. Цей нестандартний вид безкаркасних меблів дозволяє створити унікальний інтер'єр.

Зробивши таку покупку, ви можете відпочити на зручному і комфортному кріслі веселою компанією, можете поставити його в дитячій, і ваша дитина буде насолоджуватися ще одним неординарним аксесуаром в своїй кімнаті.

Для того, щоб зробити правильний вибір, потрібно детально вивчити всі нюанси і деталі вироби. Якщо у вас будуть виникати сумніви, то можна звернутися до менеджерів магазину, вони допоможуть підібрати потрібний варіант.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті