• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як обрати тканину для диванних подушок

Бажання прикрашати свій будинок природно і необхідно всім жінкам. Часом, щоб освіжити інтер'єр, розбавити його новими, соковитими фарбами, досить повісити на стіну парочку милих пейзажів, змінити обридлі чохли диванних подушок. Але переходячи від думок до дій, багато хто стикається з труднощами вибору. Асортимент тканин зараз просто вражає і зупинитися на чомусь одному досить складно. Та й чи потрібно? У даній статті хочемо розповісти про правила підбору текстилю для диванних валиків, а також зробити огляд найбільш поширених тканин, необхідних для нашої мети - створення стильної, декоративної думки.

З якої тканини зазвичай роблять диванні подушки

Наближений до тіла текстиль має високі вимоги якості, забороняє використання шкідливих хімічних речовин для обробки і фарбування тканини. Однак, такий матеріал не має великої естетичної цінності, його часто замінюють на синтетику, яка більш різноманітна по дизайну, фактурі, квітам. У зв'язку з цим, пропонуємо виділити дві групи тканин, які використовуються зазвичай для пошиття диванних подушок.

Перша група. Натуральні матеріали, які допускаються до тіла. До них відносяться: тик, сатин, бавовна сумішева, льон, екокотон. В основному вони мають змішаний склад, з переважанням натуральних волокон, гладку поверхню, світлі тони, з різними типами малюнка: геометрією, абстракцією, кліткою, смужкою, горошком і т.д. Їх можна використовувати і для прикраси, і за прямим призначенням, для зручності розміщення. Окремо виділимо екокоттон, як найбільш природну тканину. Вона допускається для декору дитячих подушок, пошиття захисту в ліжечко. В її виробництві використовується органічна бавовна, вирощениа без хімічної обробки, зібрана вручну. Також для відбілювання тканини не застосовують агресивних речовин, а малюнок створюють за допомогою друку на одній стороні. Ці фактори роблять матеріал безпечним, гіпоалергенним, але досить дорогим, адже ручна праця і обов'язкова сертифікація в рази підвищують собівартість кінцевого продукту.

Друга група. Синтетичні і напівсинтетичні матеріали для декорування. До них відносяться: рогожка, гобелен, габардин, ворсові тканини, мішковина, нубук, віскоза і ін. Вони відрізняються фактурою, щільністю, складом. Деякі тканини використовують тільки як чохли на подушки, інші - безпосередньо для набивання матеріалом. Їх кількість і різноманітність дозволяє комбінувати і створювати кожен раз новий комплект декоративних думок, що вносять свіжість і яскраві акценти в звичний інтер'єр.

Що використовують для набивання диванних валиків

Набивання також важливе для диванного валика, як і тканина, з якою він виконаний. Існує кілька десятків видів наповнювачів, якими можна заповнити текстиль. Вони розрізняються складом, ступенем зім'ялості, довговічністю, можливістю прання. Як вибрати найбільш підходящий? Пропонуємо ознайомитися з факторами, необхідними для правильного підбору.

  1. Мета використання. Якщо подушка буде служити тільки декоративним елементом, немає сенсу купувати натуральні, дорогі матеріали. Її можна набити бюджетним синтепоном, просунутим холлофайбером, або для жорсткості і форми - крихтою ППУ. Якщо хочете мати універсальний валик, на якому можна полежати, і одночасно прикрасити диван, використовуйте для набивання овечу вовну, натуральний латекс або силікон.
  2. Гіпоалергенність. Алергії, астми, і інші схожі захворювання верхніх дихальних шляхів, не дозволяють легковажно ставитися до вибору набивання, адже вона може спровокувати неприємну, і навіть небезпечну реакцію. Обов'язково враховуйте, що натуральні наповнювачі (пух, перо, овеча шерсть, трав'яні збори для поліпшення сну) є алергенними, їх краще замінити на холлофайбер, комфорель.
  3. Жорсткість. Для багатьох людей цей фактор відіграє першорядне значення, тому пропонуємо розділити наповнювачі за ступенем жорсткості. Так, м'якими, обволікаючі, будуть натуральний латекс, шовк, пух. Твердішими, з підтримкою форми - силікон, крихта ППУ.
  4. Можливість прання. Якщо вам шиють подушку без чохла, рано чи пізно виникне необхідність її прати, але ні з кожним наповнювачем це можна робити. Натуральні набивання погано переносять велику кількість вологи, псуються від неї. Тому прати можна тільки валик з синтетикою - синтепоном, холлофайбером, силіконом.
  5. Бюджет. Значний фактор, безпосередньо впливає на вибір наповнювача. Так, якщо кошти обмежені, можна використовувати синтепон - недорогий, в міру мнеться матеріал, або поекспериментувати з натуральною, дешевою ватою. Але тривалого терміну служби від неї не чекайте. Якщо обмежень по бюджету немає, зазначені вище фактори допоможуть визначитися з необхідною набиванням.

Як вибрати відповідну тканину для чохлів подушок

Чохли на диванні подушки шиють як з практичної, так і естетичної цілями. Прикраса, різноманітність стилю, можливість прання - це далеко не всі переваги чохлів. З якої тканини їх створюють? Чи можна дати друге життя старим подушкам? Нижче розкриємо всі особливості.

Щоб визначитися з чого зробити чохол, потрібно розуміти його основне призначення. Воно складається з захисту і декору. Захищати можна від випадкової вологи, котячих кігтів, засолювання, пилу. Так, і матеріал підбирається відповідно, флок при наявності домашніх вихованців, скотчгард для відштовхування бруду, текстиль з тефлоновим просоченням при ймовірності попадання вологи. З декоративною функцією прекрасно справляються вельвет, оксамит, рогожка, гобелен. Це досить щільні тканини, з хорошими показниками зносостійкості і довговічності.

Відносно комбінування нових чохлів на подушки зі старим диваном, потрібно врахувати кілька правил:

  • чим темніше оббивка, тим світліше чохли (кілька світлих подушок значно полегшать темний диван, створять цікавий контраст, який можна обіграти і в інших елементах інтер'єру);
  • комбінувати однотонний, і матеріал з орнаментом (так, до візерункового дивану рекомендують використовувати однотонні подушки, і навпаки, якщо диван виконаний в одній колірній гамі, розбавляти його яскравою геометрією на чохлах);
  • використовувати різні за текстурою чохли на диванні думки (такий трюк робить інтер'єр стильним і сучасним, дозволяє легко впроваджувати нові елементи в старий декор).

Сподіваємося, що описані рекомендації допоможуть вам розібратися і зрозуміти, яка тканина ідеально впишеться в вітальню, буде гармоніювати зі старим диваном. А нові м'які меблі, при бажанні, можна підібрати на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті