• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Модні кольори м'яких меблів в 2018 році

Наступив 2018 обіцяє бути яскравим, незвичайним, що поєднує абсолютно різні тенденції. Підтвердженням цьому, є колірний вибір всесвітньо відомого інституту Pantone. Що символізує названий ультрафіолет? Чи можливо ввести його в готовий інтер'єр? Які кольори будуть супроводжувати цей космічний відтінок протягом року? Пропонуємо зануритися в детальний огляд ультрафіолету, дізнатися які ще кольори будуть актуальні, а також ознайомитися з модними формами м'яких меблів в поточному році.

Колір року і його значення

Весь світ вже обговорив колір року 2018 з версії Pantone. Він викликав чимало протиріч, критики, в деяких випадках - неприйняття. Пропонуємо розібратися, що несе в собі ультрафіолет, які механізми пробуджує, викликаючи такі бурхливі реакції?

Психологічне значення даного кольору бере джерела з його створення. Фіолетовий, як результат взаємодії синього з червоним, має сильну, досить суперечливу енергетику. Два різні полюси, агресія і спокій, зливаючись, трансформуються в абсолютно нове, творчий простір, в якому переважає емоційна сфера. Тут відходять на задній план раціональність, практичність, а вступають в силу містичність, інтуїція. Вибираючи такий відтінок супроводом року, фахівці Pantone керувалися аж ніяк не своїми уподобаннями, а віяннями мас. За однією з версій, цей колір покликаний спонукати творчий потенціал людства для вирішення світових конфліктів, інтуїтивно відвести від назріваючих воєн.

Ультрафіолет - це ще і зв'язок з космосом, в прямому і переносному сенсах. Він символізує перехід до більш тонких, складних технологій, які дозволяють розширити знання про нашу планету, і бути втіленими саме в цьому, примітному році. Відтінок не залишає байдужим нікого. У більш тонких натур, керованих емоціями, він викликає прилив захвату, прагнення до дій. Практичні, які звикли до розрахунку, спочатку заперечують ультрафіолет. Але поступово піддаючись його впливу, оцінюють, наскільки легше рухається думка, позбувшись звичних рамок.

Ультрафіолет в інтер'єрі

Впровадження цього кольору в інтер'єр підкреслює стиль, відкритість людини нового досвіду, а також продукує творчі енергії. Якщо ви відчуваєте брак креативності, безпосередності, радості у своєму житті, зовсім не обов'язково перефарбовувати стіни в фіолетовий. Можна почати з малого. Пропонуємо варіанти, як ввести модний відтінок в своє житло:

  • диванні подушки (найпростіший спосіб освіжити кімнату, додати індивідуальності.Фіолетовий тон добре гармонує з натуральними і світлими відтінками, буде красиво виглядати на сірому, коричневому диванах, без малюнків);
  • освітлення (звичайно не основне, але в якості додаткового підсвічування, фіолетовий створить в кімнаті незвичайну атмосферу, що сприяє релаксації, вільному потоку думок);
  • додаткові елементи обстановки (яскрава банкетка у світлого дивана, килим на паркетної дошки, або картина на бежевій стіні, додадуть кімнаті яскравості, дозволять експериментувати з подальшим кольоровим наповненням);
  • фіранки на вікна (тюль або римська штора - байдуже, але виглядати вони будуть свіжо, загадково, а в променях денного світла - створювати атмосферний бузковий серпанок).

Модні відтінки теплого періоду року

Сміливий, космічний колір року - це звичайно добре, але його не використовуєш всюди. Що ще підготував нам Pantone, і якими тонами порадує в весняно - літній період? Огляд модної палітри представлений нижче.

Трояндові відтінки призначені не тільки для одягу, аксесуарів, вони знаходять своє активне застосування і в меблевій індустрії. Тому інститут кольору, два рази на рік оновлює палітру згідно свіжих віянь, і її підхоплюють абсолютно різні сфери.На новий, весняно-літній сезон, Pantone пропонує такі відтінки:

  • яскраво-жовтий колір, з поетичною назвою Іволга, і кислотний Лимонний Пунш, покликані створити веселий настрій;
  • червоні відтінки Помідор Черрі і Масло Чилі, що відрізняються насиченістю, глибиною, вираженим теплом;
  • рожеві кольори з назвами Квітуча Жоржина і Рожева Лаванда, з теплим і холодним підтоном відповідно;
  • холодний зелений, названий Аркадія;
  • вже відомий Ультрафіолет, що доповнюється більш спокійним, але не менш яскравим Весняним Крокусом;
  • колір гарячого шоколаду зі звучною назвою Емперадор;
  • ніжний, світлий, Ледве Ліловий, порівнюваний з кольором слонової кістки;
  • свіжий, що символізує весняне небо, Хлопчачий Блакитний.

Ці відтінки добре доповнюють один одного, можуть створити як спокійну, затишну атмосферу, так і креативну, яскраву середу. Їх комбінація дозволяє досягти свіжості, навіть прохолодності приміщення, або навпаки, теплою, що гріє кімнати. Також, крім основної палітри, вперше в цьому році, інститут кольору виділив 4 класичних, так званих базових кольори, які передбачають використання в будь-яку пору року.

  • темно-синій;
  • сірий туманний;
  • бежевий пісочний;
  • класичний білий;

Вони відмінно підійдуть в якості основи, для стін або габаритних меблів, і стануть прекрасним фоном для більш яскравих, живих квітів весняної палітри.

Вибираємо колір дивана для стильної вітальні

Вибрати модель дивана для вітальні - це тільки половина справи, дуже важливо не помилитися з кольором, і сьогоднішні тенденції геть відкидають зручну багатьом установку:" бери нейтральний - не прогадаєте ". Мода навпаки прагне перенести всі фарби зі стін, на предмети обстановки, індивідуалізувати функціональні зони, і створити на місці звичного побуту - арт-простір. Яскраві концептуальні, приглушені в відтінках модульні, престижні острівні дивани, на піку популярності. Їх колір - не обов'язково кислотний, виїдає очі, це можуть бути благородний синій, смачний шоколадний, вишуканий колір слонової кістки. Стильні відтінки меблів можна підібрати в будь-якому колірному рішенні: світлому, темному, яскравому, все залежить від вихідних даних і бажаного результату.

Якщо ви хочете мати вітальню в богемному стилі, використовуйте фіолетовий диван. Цей колір є прямим відображенням ексцентричності, артистизму творчих людей. Освіжаюча, дихаюча молодістю вітальня, так необхідна людям, що знаходяться в кризі середнього віку, проявить себе в весняному, зеленому оксамиті оббивок, теплом, персиковому відтінку штор. Солідну, з елементами розкоші кімнату, можна доповнити диваном кольору слонової кістки, і аксесуарами золотого, оливкового тонів. Не залишаються осторонь і насичені жовті, червоні предмети меблів, вони знаходять своє місце в віталень діяльних людей, відображаючи їх запал і прагнення до результатів.

Вибираючи актуальний відтінок, ви не віддаєте данину моді, як це прийнято вважати, а дозволяєте свіжому потоку, з високим потенціалом, оновити вітальню і свої думки, рухатися в ритмі сучасного життя, бути на одній хвилі з поколінням, що створює тренди.

Вибір крісел для створення модного інтер'єру в 2018 році

Індивідуалізація, створення незвичайного інтер'єру в рамках звичайної квартири, продовжують захльостувати дизайнерський світ, з'являються ідеї, як найменші квадратні метри, перетворити в подобу галереї мистецтв, не втрачаючи при цьому функціональність і комфорт. Вони вже втілюються десь за стіною, і відчуваючи ці зміни, багато людей прагнуть урізноманітнити, кілька персоналізувати свої житла. Найбільш доступний спосіб це зробити - відновити обстановку стильним кріслом, реорганізувати простір, порушивши давно встановлене і не завжди зручне розташування.

Крісло - самий бюджетний варіант для змін, попри велику кількість форм, кольорів, наповнювачів. З його допомогою набагато легше ввести новий відтінок у сформовану вітальню, і простіше підібрати аксесуари. Крісло вже стало регулярним провідником кольору в "прилизане" до одного тону вітальні. Багато людей, боячись яскравих фарб в габаритах диванів, використовували індивідуальне сидіння для боротьби з одноманітністю, і були на 100% праві. Навіть такий незначний елемент, як крісло-мішок, здатний перетворити кімнату, вдихнути в неї свіжий потік моди і стилю.

На сьогодні, дизайнерами розробляються десятки моделей, зі зручним функціоналом для спальних, віталень зон, терас і т.д. Це лише підтверджує актуальність і необхідність індивідуальної м'яких меблів, яку, завдяки розвитку еклектичного стилю, можна вибирати без прив'язки до основного гарнітура. Поєднання несумісного - головний тренд 2018 року, не бійтеся вибирати різну за кольором, фактурі, меблі. Впроваджуйте в житло сміливі тони, незвичайні форми, і відчуєте, наскільки легше підуть зміни, і простіше засвоєння досвіду.

Актуальні тенденції 2018: форми м'яких меблів і декор

Достаток яскравих кольорів в 2018 році врівноважується формою м'яких меблів. Вона досить проста, відрізняється пухкими обсягами, зрозумілою геометрією, без будь-яких надмірностей у вигляді вензелів, ліпнини та т.д. Модними стають комфортні, м'які дивани, з низькими спинками, приємною, не ковзаючою оббивкою, яка обволікає людини як перина. Дуже часто вони мають переходи до самої підлоги, забезпечуючи таким чином максимальну безпеку і затишок.

Відносно декору, на перший план виходить освітлення, а точніше, підсвічування предметів різноманітними квітами. Вони дозволяють втілити незвичніше ідеї, не виходячи з дому (як наприклад, підсвічування ніші з ефектом каміна, створення релаксиючої обстановки, або навпаки, ефектною, що спонукає до пристрасті). Продовжуючи тему, в моду входить кольорове скло, як повноцінний декор. Яскраві настільні покриття, вражаючі люстри, зібрані начебто з осколків, вази, свічники сміливих відтінків. З металів, в новому сезоні віддається перевага латуні, її пропонують як фурнітури, а також окремих декоративних елементів.

Такі основні модні тенденції року, що наступив, сподіваємося, що ознайомившись з матеріалом, зможете визначитися, який колір меблів вам імпонує, і незабаром прикрасити їм свою вітальню, а dommino.ua з радістю надасть каталоги для ознайомлення зі стильними новинками меблевої індустрії.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті