• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Шкіряний диван: плюси і мінуси

М'які меблі зі шкіри має стабільно високий попит вже багато десятиліть поспіль. Її статусність, краса, практичність, поза сумнівами. Це класика меблевої індустрії, здатна органічно вписатися як в вітальню квартири, так і в простір офісу. Інтер'єр з шкіряним диваном набуває вигляду благородний, урівноважений, солідний, а якщо при цьому використовуються природні відтінки шкіри, приміщення стає джерелом тепла, затишку. Однак, що склалася репутація не позбавляє ці меблі від недоліків. Сьогоднішню статтю ми присвячуємо об'єктивного розбору шкіряного дивана. Розповімо про всі плюси і мінуси вироби, особливості догляду, правила вибору. Подібне придбання істотно відбивається на бюджеті сім'ї, і щоб виріб служило довго, радувало бездоганним виглядом кожен день, пропонуємо ознайомитися з характеристиками та рекомендаціями викладеними нижче.

Переваги шкіряного дивана

Крім солідного зовнішнього вигляду, оббивка зі шкіри володіє численними практичними якостями, користь яких стає очевидною при регулярній експлуатації. Так, незаперечними перевагами шкіряного дивана є:

  • зносостійкість оббивки (її термін служби в 2 рази перевищує таку з текстилю, а все завдяки щільності, натуральності покриття);
  • відсутність статичного заряду на поверхні (шкіра не електризується, не реагує на зіткнення з синтетичними тканинами, чим грішать багато текстильні оббивки);
  • приємні тактильні відчуття (натуральна шкіра володіє м'якою, еластичною поверхнею, до якої домішуються відчуття шорсткості або гладкості, в залежності від вичинки);

  • дихаюча поверхня (диван з такою оббивкою є повітропроникним, бере участь в підтримці стабільного мікроклімату: вбирає вологу, якщо її багато, віддає, при сухості повітря. На таких меблів не буде жарко влітку, або холодно взимку, адже вона вступає в теплообмін з сидячим);
  • гіпоалергенність покриття (з огляду на те, що шкіра не притягує на себе пил і шерсть тварин, скупчення цих частинок на ній мінімальні. Сідаючий на диван не підніме в повітря хмару пилу, як це буває з текстильними пуфами);
  • ароматизація приміщення (нова шкіра може і відрізняється різким запахом на любителя, але в процесі експлуатації і догляду, її можна полірувати спеціальними засобами з ароматичною композицією, або маслами, що додають тонкий, приємний аромат виробу. згодом, приміщення просочується цими шляхетними запахами, благодія розкішшю і чистотою, а не затхлістю несвіжої оббивки).

Які недоліки у шкіряного дивана?

Мінусами шкіряного дивана є ціна і особливості догляду. Перший фактор здатний звести до нуля всі переваги вироби, адже бюджет звичайно фіксований, і змушує вибирати те, що входить в його рамки. Відносно другого фактора, тобто особливостей догляду, хочемо розповісти детальніше.

Так, шкіряний диван вимагає певних кліматичних умов. Його не можна розміщувати у приладів опалення, під прямими сонячними променями, а також в кімнаті, де можливі різкі перепади температури.Ці чинники здатні зіпсувати зовнішній вигляд і експлуатаційні якості оббивки. Від сонця шкіра вигорає, зсихається, може почати тріскатися. Також на неї діють близько розташовані теплові прилади. Вони позбавляють натуральну поверхню вологи, роблячи її заскорузлою і ламкою. Різкі перепади температури сприяють викривленню шкіри, як наслідок - виріб деформується, з'являються тріщини, розриви.

Відносно догляду за шкіряним диваном в домашніх умовах, також існують приписи. Його не можна надмірно мочити, чистити щіткою, або пилососом з жорсткою насадкою. Шкіра дуже чутлива до механічних впливів, тверді частинки травмують її, залишать подряпини на поверхні дивана. Мити її, в прямому сенсі слова, теж не можна. Намокання шкіри загрожує розтягненням, заплесненням нижніх шарів. Таку оббивку потрібно обробляти тільки зволоженою в мильному розчині, мікрофібровою тканиною. Засмальцьовані ділянки потрібно очищати додатково, оскільки пориста структура сприяє глибокому проникненню бруду і жиру. Але засіб для видалення забруднень і плям вибирати щадне, без агресивних компонентів, здатних зруйнувати пігмент, структуру матеріалу.

Крім очищення, шкіряна поверхня потребує регулярного полірування. Процедура відновлення ліпідного шару повинна проводитися не рідше 2-3 разів за рік. Використовувати можна як спеціалізовані засоби, так і народні: касторове масло, віск.

Якщо в будинку є тварина, диван краще застелити покривалом, щоб сліди від кігтів не залишилися в якості прикраси на поверхні. Швидко забруднюються ділянки (підлокітники, сидіння) також врятує покривало, адже щотижневу чистку шкіра довго не витримає. Мазкі кольори (білий, молочний, бежевий) можна обробляти теплим коров'ячим молоком. Воно очистить, і зволожить структуру натуральної шкіри.

Що важливо знати при виборі м'яких меблів зі шкіри?

Щоб вибрати якісний шкіряний диван, важливо знати не тільки зовнішні характеристики (розміри, додаткові функції, особливості вичинки шкіри), але і внутрішні (матеріал каркаса, структура наповнювача, і т.д.). З цими знаннями ви точно зможете визначити який краще диван придбати.

Шкіряні м'які меблі за формою не відрізняється від зразків з текстильною оббивкою. Зустрічаються і кутові моделі, і прямі, і модульні. Кутовий варіант має переваги у вигляді зручного розташування для спілкування, великої кількості сидінь, гостьового спального місця. Але вибір форми, більшою мірою, залежить від параметрів приміщення.

Відносно оббивного матеріалу, фахівці рекомендують віддавати перевагу натуральній, неокрашеній шкірі. Вона відчутно впливає на енергетику і стилістику приміщення, роблячи його затишним, респектабельним. Також, незабарвлений матеріал простіше в обслуговуванні, має розширений асортимент Догляду коштів. Важливо звернути увагу і на такі параметри:

  • каркас вироби (зазвичай, шкіряні меблі має масив в якості основи, але комбінація матеріалів допустима. Наприклад, метал + дерево, деревні плити посилені брусами);
  • наповнювач (якісні меблі з дорогою оббивкою повинна мати відповідні нутрощі. Так, допустимі багатошарові варіанти наповнювача, литий ППУ, латекс.Недовговічним буде поролон в поєднанні з синтепоном);
  • оббивка (шкіра має безліч модифікацій, кольорів, оздоблень, але важливо пам'ятати, що якісний матеріал повинен бути шовковистим, м'яким, приємним на дотик. У нього обов'язково має бути присутня виражена фактура, легкий пружний ефект, тобто швидке відновлення після механічного натискання. Такий матеріал буде служити довго, не потріскається через пару років експлуатації).

Сподіваємося, стаття допомогла вам розібратися в перевагах і недоліках шкіряного дивана. Тепер ви знаєте як вибирати, як доглядати за подібною меблями, і зможете прийняти рішення про покупку відповідного виробу, а Dommino з радістю допоможе вам.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті