• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

М'які меблі в стилі хюгге

Говорячи про цей стиль, який прийшов до нас з Данії, потрібно сказати, що це не просто особливість оформлення інтер'єру, це реальна можливість відчути навколо себе атмосферу затишку, спокою і насолоди. Хюгге - це не просто датський дизайн інтер'єру, це здатність радіти простим речам, можна говорити про те, що це справжнє мистецтво облаштування квартири або будинку, яке повністю відображає сутність всіх жителів скандинавських країн.

Важливий аспект при облаштуванні будинку - вибір комфортної та якісної м'яких меблів. Кожен придбаний елемент повинен гармонійно вписуватися в загальний інтер'єр кімнати і вдома, неважливо крісло це або диван. Стиль хюгге характерний і для м'яких меблів, про це не варто забувати.

Багато людей абсолютно не знайомі з цим стилем і чують про нього вперше, незважаючи на те, що меблі в такому оформленні користується величезною популярністю серед покупців. У даній статті ми розглянемо основні характеристики та особливості стилю, вивчимо колірну гамму і матеріали, що застосовуються при оббивці диванів і крісел, які меблі і аксесуари в стилі хюгге можна придбати для свого будинку.

 


Суть хюгге і характерні ознаки

Якщо вивчити цей стиль більш досконально, то варто відзначити, що ніяких ноу-хау цей дизайн в собі не несе, але те, що він виконується з властивим данцям смаком - безсумнівно. Суть цього стилю для датчан дуже зрозуміла - створити максимум комфорту з використанням мінімальної кількості простих і банальних речей. Створення такого стилю передбачає використання максимум натуральних елементів меблів і аксесуарів (не кажучи вже про те, що при виготовленні меблів вже використовувалися натуральні матеріали), повне розуміння і почуття стилю від покупця.


Варто відзначити головні особливості стилю хюгге:

  1. Використання світлих відтінків в дизайні. Так як сонце визирає з-за хмар в скандинавських країнах досить рідко, то жителі північних країн вирішили компенсувати недолік світлими тонами при облаштуванні своїх будинків - білий, пастельний кольори притаманні цьому стилю.
  2. Камін - невід'ємний атрибут будинків з дизайном в стилі хюгге.
  3. Натуральні матеріали використовуються всюди: від оббивки м'яких меблів до аксесуарів в кімнаті, плюс до того з допомогою натуральних матеріалів можна зробити квартиру набагато тепліше.
  4. Велика кількість світла, що дуже характерно для країн північної Європи, в багатьох країнах навіть не вішають на вікна штори, щоб денне сонце спокійно могло проникати в будинок, а на вечір включають велику кількість торшерів, бра.
  5. Текстиль - головна відмінність багатьох сучасних стилів північноєвропейських країн.

Ці особливості характерні для стилю хюгге, тому намагайтеся дотримуватися всіх перерахованих вище нюансів, щоб досягти бажаного результату. Повірте, краса, яка виходить після оформлення даного стилю не залишить байдужою нікого.

 


Колірна гамма датського стилю

Будинок в цьому стилі - це своя фортеця, гавань, куди можна повертатися знову і знову. Спокійні і нейтральні відтінки - основні в такому дизайні.


Переважаючими кольорами є:

  • білий;
  • коричневий;
  • сірий;

Що стосується останніх 2-х відтінків, вони можуть бути самих різних варіацій, в хюгге можуть бути як темніше, так і світліше. Оформлення кімнати і підбір основного кольору потрібно проводити виходячи з особистих уподобань кожної людини, але орієнтуватися на те, щоб переважали перераховані вище відтінки. Також, деякі дизайнери рекомендують звернути увагу на непомітні пастельні відтінки. Але варто розуміти, що навіть в такому суворому інтер'єрі теж є місце і для яскравих кольорів. Наприклад, аксесуари або елементи декору можуть бути яскраво-червоного або яскраво-жовтого відтінку.

Але для меблів варто віддати перевагу сірому або коричневому кольорам. До речі, переважаючими кольорами вважаються саме ці, тому що клімат і погодні умови в Данії має на увазі в основному дощову погоду влітку і снігову взимку, сонця мало, тому вони вирішили відобразити ці особливості погоди на елементах інтер'єру. Ну а коричневий колір - символ могутніх дерев, які характерні для північних лісів.

 


Матеріали, що використовуються для оздоблення в стилі хюгге

Якщо ви затіяли ремонт у своєму будинку і вирішили зробити новий дизайн в стилі хюгге, то найпростішим варіантом буде пофарбувати стелю в білий колір або зробити його натяжним, а підлогу викласти ламінатом з натурального дерева. Якщо такий світлий стиль потрібно трохи розбавити, то для шпалер найкраще підійде темний колір, наприклад, темно-синій або сірий.

Світлі породи дерева дуже люблять використовувати данці при облаштуванні свого житла. Бук, ясен і клен - найпопулярніші породи дерев, які використовують в якості матеріалів для виготовлення меблів. Також, можна зробити заготовки і викласти їх біля каміна, тим самим створити оригінальний стиль і дизайн. Далі йде камінь - другий за популярністю матеріал для використання в датських будинках. Якщо у вас виникли труднощі з придбанням такого матеріалу, мабуть, найкращим виходом із такої ситуації буде придбати цеглу.

За допомогою нього можна викласти стіну за або біля каміна, обладнати стіну в кімнаті або ж придумати щось більш оригінальне. Загалом, фантазія - головний помічник при облаштуванні будинку в стилі хюгге.

 


Меблі в стилі хюгге

Вільний простір - ось що повинно бути обов'язково в кімнаті, виконаної в такому стилі. Данці сильно акцентують увагу на цих деталях, тому що мінімальне використання меблів з високою функціональністю - ось запорука гарного і сучасного дизайну. Раціональне використання меблів завжди в пошані, тому процес меблювання приміщення займає вагоме місце в облаштуванні всього будинку.

Диван або крісло краще купити сірого або приглушеного кольору, при цьому воно повинно бути простої форми. Якщо потрібно розбавити настільки холодні кольори, то можна на диван або крісло покласти декоративні подушки або плед яскравого кольору. Додаткові речі, наприклад, табуретки або стільці, виконані в старовинному стилі можна придбати у відповідному магазині. Вінтаж і хюгге - невіддільні стилі, вони завжди поєднуються.

Що стосується прикраси будинку додатковими аксесуарами, то можна поставити моток з нитками, старовинна скриня, прикрасити стіни старовинними фотографіями. Загалом, в такому ось руслі можна включити фантазію. До розстановці меблів потрібно підходити дуже ретельно, так крісло і диван поруч ставити не потрібно, краще розмістити їх один навпроти одного, а ще кращим варіантом буде розміщення крісла навпроти каміна.

 


Застосування аксесуарів в такому стилі


Використання додаткових елементів текстилю має бути обов'язково. В якості додаткових аксесуарів можуть використовуватися:

  • журнальний столик з розміщеними на ньому книгами, газетами, журналами;
  • на полицю над каміном можна поставити свічники;
  • кімнатні квіти гармонійно впишуться в інтер'єр будинку в стилі хюгге;
  • картини і фотографії на стінах повинні бути обов'язково;
  • в кутку кімнати гармонійно виглядатиме плетений кошик;


Відсутність якихось стандартів у використанні текстилю в даному стилі цілком закономірно. Для створення затишку можна використовувати такі елементи декорування:

  • подушки - за формою вони можуть бути самими різними, як і за кольором, найголовніше, щоб подобалося самим господарям будинку;
  • штори - хоч їх в такому стилі застосовують рідко, але все ж є компроміс у вигляді легкої тюлі з льону;
  • пледи - обов'язково покладіть їх на крісло біля каміна або диван, так ви зможете сховатися після важкого робочого дня і розслабиться від мирської суєти;
  • килими - килими в такому стилі використовуються обов'язково і не тільки в якості прикраси, але і в якості теплого підлогового покриття;

Ось такі додаткові види виробів можна використовувати для того, щоб зробити використання дивана чи крісла ще зручнішим і приємнішим.


Фото в інтер'єрі кімнат

Ми вирішили трохи показати, як виглядають кімнати або предмети інтер'єру в такому стилі.

На першому фото диван сірого кольору з пледом з натуральних матеріалів.

 

 

На цьому фото використання картин і плетених елементів гармонійно вписується в сірий відтінок інтер'єру.

 

 

Максимально сучасний стиль з чітким відчуттям датського стилю.

 

Таким чином, орієнтуючись на особливості та поради щодо створення затишного данського стилю у себе вдома можна створити свою «північну казку».

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті