• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Все що потрібно знати про наповнювачі для безкаркасних меблів

Безкаркасні меблі були винайдені не так давно. Якихось 50 років тому, про них ніхто не чув, а зараз зручні крісла-мішки прикрашають інтер'єри стильних офісів і затишних квартир. Популярність їх продовжує зростати, оскільки вироби без твердої основи мають переваги перед традиційною м'якими меблями. Вони значно легші за вагою, мобільні, тобто вільно переміщаються з однієї функціональної зони в іншу, не потребують спеціального мікроклімату, дорогих хімчисток. Безкаркасні дивани не бояться перепадів температур або розміщення біля батареї. У разі забруднення, верхній чохол просто переться в машинці, а при бажанні, може бути замінений на інший. І обходиться це значно дешевше, ніж перетяжка класичного дивана новою оббивкою. Безкаркасні меблі повністю відповідають духу часу в якому з'явилася: вони універсальні, динамічні, стильні, але без надмірностей, модні, але доступні широким масам. Їх сфера використання надзвичайно широка: від сучасних офісів до дитячих кімнат, від модних ресторанів до звичайних віталень і заміських турбаз. Але що ж всередині такого чудового виробу? Завдяки чому воно має стільки переваг? У сьогоднішній статті розповімо про наповнювачі для меблів без твердої основи, і покажемо їх різновиди.

Купуйте дивани від Dommino

Види безкаркасних меблів і наповнювачів для неї

Щоб розібратися в існуючих видах наповнювачів, їх переваги, недоліки, потрібно знати самі різновиди меблів без підстави. Їх не так багато, всі існуючі моделі умовно діляться на чотири групи.

  1. Крісла-мішки. Загальновідомі, популярні, улюблені багатьма вироби. Зустрічаються грушоподібної, круглої, квадратної форми. Мають два чохли: верхній - декоративний, нижній - гранульований пінополістирол. Цей наповнювач і надає кріслу мішкувату форму. Гранули рухливі, чуйно реагують на зміни пози сидячого, підлаштовуються, і начебто обволікають його.

  1. Безкаркасні крісла. Мають форму стандартного сидіння, з чіткими контурами, спинкою, підлокітниками. Вона статична за рахунок поєднання двох видів наповнювачів: формованого ППУ і м'якої засипки з кульок пінополістиролу. Такі меблі добре вписується в офіс, не руйнує ділову обстановку, додає приміщенню оригінальності, а робочому процесу невимушеності. Приклади дивіться на фото нижче.

  1. Безкаркасні дивани. Мають невелику вагу, виключають травматизацію, оскільки всі елементи м'які, можуть розкладатися в спальне місце. Наповнювачі для таких диванів використовуються комбіновані. Форму виробу додає литий ППУ, а обсяг - перини з пуху. Деякі моделі мають повністю синтетичне наповнення, з холлофайбер, синтепуху, і інших матеріалів. Для диванних подушок зазвичай використовується синтепон. Варіації - на фото нижче.

  1. Пуфи. Ще один різновид м'яких меблів без підстави. Можуть мати квадратну, круглу, циліндричну форми. На відміну від крісел-мішків, статичні, зі збільшеною висотою. Наповнювач пінопластовий і листової. Вироби багатофункціональні: можуть виконувати роль столиків, сидінь, підставок для ніг, іграшок.

Наповнювачі для безкаркасних меблів

Проаналізувавши види меблів без твердого підстави, можемо скласти перелік наповнювачів:

  • кульки пінополістиролу;
  • листової і формовий пінополіуретан;
  • холлохайбер;
  • крихта ППУ;
  • синтепон;
  • пух і перо;

Перераховані синтетичні матеріали гіпоалергенні, повітропроникні, непривабливі для патогенних мікроорганізмів. Зазначений натуральний варіант наповнення - пух і перо, може викликати алергічну реакцію, вимагає регулярного просушування, чищення. Кожен з цих видів має свої особливості, позитивні чи негативні, і далі ми докладно їх висвітлимо.

Переваги та недоліки основних видів наповнювачів

Ви вже знаєте яке наповнення може використовуватися для безкаркасних меблів. Але в чому переваги того чи іншого варіанту? Давайте розбиратися разом.

Гранули пінополістиролу. Переваги матеріалу: обсяг, сипкість, м'якість, повітропроникність, стійкість до механічних впливів. Недоліки: короткий термін експлуатації, після якого гранули втрачають обсяг, мнуть, а виріб (крісло-мішок), потребує досипанням кульок.

Пінополіуретан. У безкаркасних меблів використовується литий і листової ППУ. Його переваги: ​​гнучкість, м'якість, заповнення пустот, підтримка форми, ортопедичні властивості. Недоліки: цінова категорія якісної сировини - вище середньої. ППУ погано реагує на контакт з прямими сонячними променями, під їх впливом починає просідати, кришитися.

Холлофайбер. волокнистий, нетканий матеріал штучного походження. М'який, пружний, екологічний, добре тримає форму, не псується під впливом зовнішніх негативних факторів. Єдиний недолік наповнювача - ціна, вона досить висока, через що збільшується вартість виробів, заповнених холлофайбером.

Крошка ППУ. Відходи виробництва і нарізки пінополіуретану, використовуються в якості наповнення для подушок, другорядних елементів безкаркасних крісел. Її переваги: ​​легкість, повітропроникність, обсяг, дешевизна. Недоліки: при регулярному механічному впливі починає просідати, самостійно форму не відновлює.

Синтепон. штучний матеріал економ-класу. У міру еластичний, м'який, спочатку - об'ємний, але в процесі експлуатації швидко мнеться.Зазвичай його не використовують як самостійний наповнювач, це скоріше допоміжний матеріал, який настилається поверх жорстких листів ППУ, для пом'якшення сидіння. Також застосовується для заповнення декоративних подушок.

Пух і перо. Натуральна сировина, досі має попит і масове виробництво. Переваги: ​​легкий, м'який, повітропроникний, об'ємний, швидко відновлює форму, має тривалий термін експлуатації. Недоліки: матеріал є алергеном, вимагає спеціальної, регулярного чищення, може стати середовищем розмноження патогенних мікроорганізмів, має високу ціну.

Підводячи підсумки, можемо сказати, що наповнювачів для безкаркасних меблів досить багато. Вони різні за своїми якостями, ціною, походженням, мають широкі межі вибору для споживачів. Dommino.ua пропонує вам особисто пересвідчитись в якості моделей і різновидах описаних наповнювачів на сайті.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті