• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що обрати для дитини диван або ліжко

Підростаюче чадо не тільки радує батьків своїми вміннями, але періодично змушує замислюватися про оновлення спального місця. І якщо з немовлям все зрозуміло (люлька або спільний сон з мамою), то знайти компромісне рішення для протестуючого дитя 3-4 років, іноді нелегко. Доводиться враховувати масу чинників: побажання самої дитини, який хоче все як у дорослих, медичні рекомендації, тенденції зростання, габарити приміщення, обмеження по бюджету. Часто, батьки йдуть на поводу у малюків, і набувають меблі, які не відповідають фізіологічним нормам віку. Це може спричинити проблеми з хребтом, загальним порушенням розвитку. Щоб не допустити таких наслідків, ми підготували для вас детальний огляд дитячих меблів, який проллє світло на питання, що цікавлять, одвічну дилему вибору між ліжком і диваном. Влаштовуйтеся зручніше, вас чекає пізнавальна стаття.

Дитяче ліжко: переваги і види

Дитяче ліжко є першою меблями тільки народженої людини. Вона має безліч варіацій, моделей, дизайнерських рішень, підбір яких залежить від віку малюка і фінансових можливостей батьків. З перших днів життя зазвичай використовується люлька - невелика, мобільна колиска, яку можна переносити за собою, або перевозити. Але більш далекоглядні мами спочатку набувають дитяче ліжечко-трансформер, яка застосовується від народження до 3-4 років. Вона багатофункціональна, вважається універсальним варіантом для раннього віку. Зазвичай комплектується дугоподібними ніжками (для качання), коліщатками (вони блокують функцію гойдання, дозволяють легко переміщати ліжечко), високими бортиками (які виконують захисну функцію), дном, що регулюється по висоті. Таким чином, ліжечко можна налаштувати для сну немовляти, і для користування більш старшою дитиною.

Після трьох років, потрібна заміна спального місця. Ліжечко зі стандартними параметрами (120х60 см), Стає мала. І тут батьки часто припускаються помилки, набуваючи малюкові софу, або розкладний диван, замість ліжка. Такий варіант, з точки зору лікарів, вважається не відповідним за віком. Чому? До 12 років у дитини проходять процеси формування хребта, виробляється постава, в зв'язку з чим йому потрібно жорстка основа для сну. Дитяче ліжко його забезпечити може, а диван немає, оскільки він напханий додатковими пружними, ортопедичними елементами. Класична спальні меблі позбавлена ​​непотрібних деталей, здорожують її вартість, і є оптимальним варіантом для дитини від 3 до 12 років. Її переваги: ​​

  • жорстке днище: суцільне з отворами, або складається з твердих планок;
  • невелика висота (дитячі спальні меблі виготовляються за загальноприйнятими стандартами, відповідним віковим нормам);
  • натуральні матеріали (зазвичай використовуються дерево, що не викликає алергічних реакцій, не є активним пилозбірником);
  • безпеку (виріб для сну дитини дошкільного та молодшого шкільного віку, має захисні бортики, закруглені кути, і інші елементи, що виключають травматизм).

Дитячі дивани від Dommino

 

Різновиди дитячих ліжок:

  • класичне (односпальне ложе на ніжках, присутній узголів'я, узніжна планка, деякі моделі комплектуються невисокими бортиками, поставляються з матрацом);
  • двоярусне (зазвичай купується в дитячу, для молодших школярів. Комплектується двома спальними місцями, вгорі і внизу, з параметрами 80х190 см);
  • ліжко-горище (представляє собою повноцінний комплекс для дитини, зі спальним місцем нагорі, безпечними сходами, і функціональною зоною внизу. Вона може бути обладнана шафою, тумбами, письмовим столом, висувними ящиками, або м'якою зоною для відпочинку).

Диван для дитини: всі за і проти

Як вже згадувалося, оптимальним варіантом для сну, з точки зору фізіології дитини, є ліжко. Але життєві реалії не завжди дозволяють слідувати ідеальним варіантам. Якщо кімната має невеликі габарити, одночасно служить кількох функцій, умови спонукають купити диван малюкові. Він не випадає з інтер'єру, служить одночасно місцем для ігор, і для сну, є особистою територією, необхідною підростаючій дитині. Краще, звичайно, переселити на диван підлітка, але якщо інші варіанти неможливі, допустимо облаштувати спальне місце молодшого школяра на диван-ліжко.

Вимоги до дитячих диванів.

  1. Спальне місце з мінімальною кількістю стиків (наприклад нерозкладна софа, або механізм розкладки дельфін, паралельно стіні, коли єдиний стик припадає на область ніг).
  2. Натуральний оббивний матеріал (штучна оббивка притягує на себе пил, може електризуватися, тому вибирайте тканини, з переважанням натуральних волокон).
  3. жорстка основа (відмовтеся від дивана з пружинним блоком, безпружинний наповнювач з жорсткого пінополіуретану значно краще для дитячої спини).

Порівняльна характеристика дитячих диванів і ліжок

Проаналізувавши інформацію, можемо сказати, що кожен вид спальних меблів має свої переваги і недоліки. Дитячий диван відчутно економить простір малогабаритної квартири, має багатофункціональне значення, надає дитині статус дорослості. Ліжко забезпечує фізіологічно правильне розміщення малюка, має високий рівень безпеки, не вимагає від дитини складних навичок (у вигляді розкладання спального місця, щоденного прибирання постільних речей). Але, на жаль, не завжди є місце, щоб поставити ліжко. Відповідно, плануючи покупку нової спальних меблів для свого чада, враховуйте не лише побажання всіх членів сім'ї, але житлові умови і фізіологічні особливості дитини. В ідеалі, ліжко необхідна до 12 років, а після цього віку можна віддати перевагу дивану.

Сподіваємося, викладена інформація була для вас корисною, і тепер ви точно знаєте що краще вибрати для сну підростаючому маляті, а Dommino.ua з радістю допоможе вам.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті