• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

5 порад щодо правильного вибору пуфика

Пуфік по праву вважається одним з найбільш універсальних предметів меблів. Він зазвичай виступає в якості доповнення та здатний створювати декоративні акценти, а також заповнювати порожній простір. У більшості випадків використовують вироби, що володіють м'яким сидінням. Їх також можна застосовувати в якості ще одного місця для розташування гостей. Але бувають і моделі, що виготовляються з металу або пластику.

Пуф може додати відчуття затишку і комфорту, а також виступати в ролі підставки під ноги, ящика для зберігання речей, журнального столика або сидіння. Найчастіше його ставлять в спальні, передпокої або вітальні, але в будь-якій кімнаті йому знайдеться гідне місце.

У сучасному інтер'єрі пуфик грає одну з важливий ролей. Зовні він нагадує невеликий стілець, але в ньому відсутня спинка і підлокітники. Висота такого виробу трохи нижче стандартної, що робить його зручним як підставка для ніг.

У цій статті ми підкажемо, як вибрати пуф, щоб він зміг радувати Вас довгий час і відмінно вписався в Вашу вітальню.

Види пуфів

Пуф зазвичай розраховується на одну людину і може бути безкаркасним і м'яким або мати твердий каркас. Такий предмет меблів буває декількох видів:

  • ящик - це вид оснащується містким місцем, яке можна використовувати для зберігання книг, свічок, пледа і інших предметів декору;

  • марокканський - має вигляд подушки, що володіє конічною формою. Такий виріб не оснащуються ніжками і каркасом. Його виготовляють з клаптиків, виготовлених зі шкіри, що нагадують пелюстки. Такий пуф може мати кілька функцій і виступати як в якості декоративного доповнення, так і у вигляді журнального столика або підставки для ніг. Це не так вже вибагливе в догляді і полюбилося багатьом завдяки своєму привабливому вигляду. Варто відзначити, що в якості сидіння його використовувати не варто, так як в цій ролі воно не продемонструє свої найкращі якості;

  • трансформер - такий виріб може мати різні форми і перетворюватися в стуло, крісло і навіть ліжко.

Форми пуфів можуть бути різноманітні. Це і класичні квадратні і незвичайні круглі. Варто зазначити, що використання тієї чи іншої моделі надає певний вплив на приміщення. Так, круглий або овальний пуф зможе згладити гострі кути, а гострий - розділити кімнату на кілька зон.

Матеріал і обивка

Корпус даного вироби може виготовлятися з таких матеріалів, як:

  • дерево -виглядає дуже стильно, відрізняється своєю довговічністю і екологічністю, але володіє високою ціною;
  • метал - пуф з такого матеріалу прослужить Вам довше за все і буде дуже надійним в експлуатації, але він є найважчим;

  • пластик - матеріал, який дуже рідко застосовується в дизайні, володіє великою кількістю забарвлень, що дозволяють вписати його в будь-яку кімнату, але є дуже крихким і може швидко прийти в непридатність;
  • лоза, ротанг - з цього матеріалу виготовляють плетені вироби, такий пуф буде легким, але в той же час міцним, ротангові предмети меблів мають привабливий зовнішній вигляд;

  • ДСП і МДФ - дешевший варіант дерева, володіє коротким терміном служби, та й при відсутності спеціального ламінування може виділяти токсичні речовини.

Що стосується оббивки, то вона може бути різноманітною. Все залежить від особистих переваг і колірної гами кімнати, де буде розташовуватися пуф.

До найпопулярніших з них відносять:

  • бархат і велюр - красиво виглядають, приємні на дотик, здатні додати затишку атмосфері, але швидко забруднюються і за ними важко доглядати;
  • шовк і жаккард - зазвичай використовують для спалень і віталень, мають привабливий зовнішній вигляд, міцні та довговічні, але коштують не дешево;
  • шкіра - може використовуватися для будь-якого приміщення, оскільки витримує будь-які навантаження, має строгий вигляд, найміцніший матеріал, за яким легко доглядати, але підійде не до всіх стилів інтер'єру.

Допомогти у виборі якісної оббивки можуть шви на виробі. Кожен шов повинен бути рівним, чи не стовбурчитися, нитки не повинні стирчати. Щоб збільшити термін служби тканини, її просочують спеціальними грязе і пиловідштовхуючими засобами.

Поради щодо вибору пуфа

При виборі цього елементу інтер'єру потрібно звертати увагу на такі деталі:

  1. Розташування. Для передпокою підійде виріб, що має вільне місце, де можна зберігати кошти для взуття та інші речі. У спальню підійде м'який пуф, який можна використовувати в якості сидіння. Для вітальні кращим варіантом стане невисокий і плоский пуф, який може грати роль підставки під ноги або журнального столика. Для кухні вибирають виріб з міцного матеріалу, що не вбирає зайві запахи, а також володіє надійним каркасом. Для дитячої краще використовувати трансформери в яскравій розфарбуванні, дитина може їх використовувати в якості іграшки.
  2. Стиль. Залежно від дизайну кімнати, можна підібрати класичний і строгий пуф в однотонної забарвленням без зайвих прикрас або придбати яскравий і незвичайний варіант в східному стилі, який відмінно прикрасить кімнату.
  3. Оснащенння. Пуфи можуть доповнюватися коліщатками, таким чином їх зручно пересувати. Зауважимо, що такий виріб може дряпати покриття для підлоги. Також вони оснащуються місцем для зберігання речей. Вони можуть бути як відкритими у вигляді полиці, так і закритими у вигляді ящика.
  4. Безпека. Всі вироби повинні бути виготовлені з екологічно чистих матеріалів і володіти сертифікатом якості. Якщо в будинку живуть маленькі діти, то рекомендується вибирати меблі, яка не має гострих кутів, щоб уникнути травм.
  5. Надійність.Обов'язково перевіряйте виріб на відсутність дефектів. Перевірте, наскільки надійними є всі елементи кріплення і висувні деталі.

Перед тим, як придбати пуф, варто вирішити, яку роль він буде грати у Вашій кімнаті. Таким чином Ви зможете визначити його форму, ступінь жорсткості, а також розмір. Вибрати якісний виріб можна в нашому каталозі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті