• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як обрати дитячий диван?

Зовсім недавно ваш малюк розчулено агукають і посміхався беззубим ротом, а тепер хоче відокремитися від батьків, мати свій власний простір для сну, ігор, яке обов'язково має бути з елементами "дорослості". Диван в цьому випадку стає зручною частиною інтер'єру, відповідними параметрами дорослих меблів, і здатними виконувати безліч функцій. Як вибрати м'який куточок для дитини? На що звернути увагу? Чи може диван володіти відповідною поверхнею для формування дитячої постави? У даній статті ми докладно розповімо про особливості вибору м'яких меблів для дитини, і запропонуємо цікаві варіанти розміщення, в залежності від форми кімнати.

Які вимоги висуваються до дитячого дивану

Дитячі дивани, незважаючи на численні суперечки про доцільність їх застосування, є стабільною, що має попит і великий асортимент, нішею меблевого виробництва. Тому ми не будемо порівнювати що краще для дитини, диван або ліжко, а розповімо як правильно підібрати розкладне спальне місце чаду, розглядаючи його як єдиний варіант, що вписується в обстановку.

Отже, яким повинен бути м'який куточок дитини:

    • безпечним (це найважливіше вимога для будь-яких дитячих предметів. Що розуміється під безпекою дивана? Він не повинен мати гострих деталей, приставних, незакріплених елементів, або сильно видатних форм.Всі кути, тверді частини каркаса, повинні мати під оббивкою пом'якшувальний прошарок з повсті, тонкого ППУ або інших матеріалів, щоб в разі удару, малюк не отримав сильних травм);
    • комфортним (ця вимога досягається шляхом кропіткої роботи конструкторів і дизайнерів меблів. Важливо все: вигини, висота спинки, глибина сидіння, оббивний матеріал. В ідеалі, перед покупкою, дитина сама повинна випробувати меблі, і вирішити наскільки йому комфортно); < / li>
    • функціональним (власний диван для малюка - це як особистий маленький світ, в якому він буде не тільки відпочивати, але грати, читати, можливо - приймати друзів. це означає, що додатковий функціонал не завадить. Крім розкладного спального місця, він може володіти рівними, широкими бортиками для ігор, вбудованими, надійно закріпленими поличками, нішами для зберігання речей);
    • ортопедично правильним (поверхня для сну дитини повинна мати мінімальне кількісне єство стиків, помірно жорстку площину, в ідеалі - з блоком незалежних пружин. Також підійдуть багатошарові, дихаюче набивання, з ППУ, кокосової койри, і іншими гіпоалергенними матеріалами).

Оптимальна оббивка дитячої м'яких меблів

Оббивка дитячих меблів також важлива, як і її наповнення, адже вона відповідає за комфорт, приємні тактильні відчуття, гарний зовнішній вид. При цьому, навантаження на тканину в рази вище, ніж у дорослих аналогах. Діти часто використовують диван як атракціон, як місце прийому їжі, як рушник, а часом, не спеціально, як горщик. Якою має бути оббивка, щоб все це витримати?

      1. Зносостійка. Даний параметр визначається спеціальним тестом, в процесі якого матеріал піддається стирання наждачним папером. Чим більше циклів він витримує, тим більша зносостійкість. Дослідним шляхом доведено, що менш стиранням тканини зі змішаним складом, в яких присутні і натуральні, і синтетичні волокна.
      2. Міцна на розрив. Оббивка повинна бути досить щільною, щоб при механічному впливі тканина не тяглася, і не розходилася по швах. Також, бажано, щоб її структура не піддавалася проколів гострими предметами.
      3. Повітропроникна . Дуже важливо, щоб конструкція і матеріали дитячих меблів пропускали повітря, це забезпечить комфортний сон, стабільну температуру поверхні, без нагрівання або охолодження, а також запобіжить появі цвілі, при попаданні вологи.
      4. Безпечна. Оббивку для дитячого дивана краще вибирати з сертифікатами якості, які підтверджують безпеку сировини, а також барвників, які використовуються для надання кольору.
      5. Чи не пропускає вологу. так як в дитячому віці конфузи неминучі, бажано оббити диван не пропускає вологу тканиною. Це можуть бути матеріали з просоченнями (тефлон, скотчгард), або з бар'єрною структурою (флок, габардин).
      6. Легко чиститься. Даний фактор має велике значення, адже плями на меблях в дитячому віці є закономірними. Тому важливо підібрати тканину, що витримує вологу, суху, регулярне чищення, без спеціальних дорогих засобів.

Оптимальними для дитячого дивана, які відповідають усім зазначеним параметрам, є такі види тканин:

      • флок (міцний, красивий, м'який, нетканий матеріал, здатний утримати вологу на кілька хвилин на поверхні, також не дозволяє плям проникати глибоко в структуру);
      • штучна замша (комфортний, приємний на дотик, легко чиститься матеріал, пропускає повітря, не ковзає, не електризується);
      • шенилл (тканий матеріал з високою зносостійкістю, приємною на дотик поверхнею, красивими, в тому числі дитячими принтами) ;
      • габардин (тканина з оригінальним плетінням, гладким виворотом, і рубчастого лицьовою стороною, яка забезпечує стікання бруду і вологи, не пропускаючи їх в середину).

Яка форма дивана віддай перевагу Тельнов, в залежності від інтер'єру дитячої

Вписати диван в інтер'єр дитячої кімнати, де раніше стояло невелике ліжечко не так складно, але важливо не прорахуватися з габаритами, адже м'які меблі займає більше місця, і вимагає маневру при розкладці. Так, якщо кімната досить вузька, недоцільно ставити в ній меблі, з трансформацією вперед, перпендикулярно стіні. Таке розташування розділить простір, позбавить дитину можливості вільно пересуватися, якщо спальне місце розкласти. Найвдаліше буде варіант з паралельним висуванням спальної частини, яка займе місце біля стіни, і залишить вільним центр. Якщо ж кімната має правильну, квадратну форму, обмежень за способом трансформації немає, а вибирати меблі можна орієнтуючись на зручність і практичність самого механізму розкладки.

відносно форми, для дітей рекомендовані м'які, округлі елементи, що виключають травмонебезпеку. Вони можуть бути декоровані під звірів, машин, або прикрашені принтом, з улюбленими героями мультиків. Якщо інтер'єр кімнати лаконічний, спокійний, без явних ознак дитячості, підійде компактна, однотонна софа, яку можна прикрасити яскравими подушками.

Вибираючи форму меблів, не слід забувати про практичну частину складових елементів. Так, висота спинки повинна відповідати зросту дитини, щоб в сидячому положенні він був повністю захищений від холодної стіни, мав зручну опору по всьому хребту. Підлокітники із середньою висотою, яка вбереже від падіння, і дозволить комфортно розміститися для читання. Також диван повинен мати запас, тобто бути купленим не впритул росту дитини. Однак надто старатися, і пропонувати семирічному малюкові підліткову софу теж не слід. На великому спальному місці він буде відчувати себе некомфортно, і може елементарно впасти під час сну, без опори з трьох сторін.

Можливі помилки при виборі дитячої м'яких меблів

У попередньому пункті ми вже торкнулися теми помилок при покупці м'яких меблів дитині. Тому пропонуємо систематизувати вище сказане і скласти список найбільш поширених помилок батьків щодо дитячих меблів.

      1. Чим більше тим краще . Купуючи меблі "на виріст" батьки іноді передають куті меду, і пропонують малюкові безглузде спальне місце. Це негативно впливає на психологічне сприйняття вашого чада. Він або вона, відчувають себе маленькими, беззахисними, починають відчувати страхи, і як наслідок - нічні кошмари.
      2. Гарний зовнішній вигляд на шкоду нутрощів .До вибору дитячих меблів потрібно підходити комплексно, адже яскрава, красива оббивка, не завжди гарантує безпеку, гіпоалергенність, і не стане показником якісного наповнювача, необхідного для дитячої постави.
      3. Незручний механізм трансформації . Батьки часто не звертають увагу на те, чи зможе школяр щодня, самостійно справлятися зі своїм диваном. Але ж у дітей сили набагато менше, і деякі механізми їм дійсно складно розбирати.
      4. Невідповідна оббивка . Вибираючи диван, батьки, в гонитві за естетикою, забувають про комфортність оббивки в процесі сну. Зрозуміло, що зверху ще буде ліжко, але по гладкій поверхні вона буде ковзати, а надто м'який матеріал негативно позначиться на хребті. Тому будьте пильні, перевіряйте ще все елементи, радьтеся з дитиною, перед тим як купити йому м'які меблі.

Сподіваємося, що наведені рекомендації допоможуть вам підібрати ідеальний диван для улюбленого чада, який поєднає в собі функціонал, красу, і здорову підтримку спини, а для ознайомлення з моделями, заходите на dommino .ua, наш каталог м'яких меблів вам припаде до душі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті