• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дельфін або єврокнижка: що обрати?

Дивани з механізмом трансформації міцно увійшли в наше життя, зайнявши одну з найбільш затребуваних ніш. Завдяки своїй універсальності, вони використовуються повсюдно, для різних цілей: відпочинку, сну, спілкування, замінюючи собою відразу кілька предметів обстановки. Хоча про застосування дивана як постійного спального місця йде багато суперечок, все більше людей вважають за краще цей варіант громіздким ліжок.

У розкладнs м'які меблі монтуються різні механізми, забезпечуючи трансформацію декількома способами. Але особливою популярністю користуються пристрої дельфін і єврокнижка. Що вони собою являють? Чим відрізняються? Як функціонують? Розповімо і покажемо в сьогоднішньому матеріалі.

Механізм трансформації дельфін і його особливості

Конструкція дельфін являє собою міцний, надійний в експлуатації механізм, типу викочування. Розкладається він в 2 етапи.

  1. Виїзд з-під сидіння прихованої платформи.
  2. Підняття додаткової частини до рівня сидіння, за рахунок чого утворюється широке, рівне спальне місце, з ледь відчутним стиком.

Такий спосіб розкладки реалізується швидко, не вимагає значних фізичних зусиль, підходить для щоденної експлуатації. У його конструкції немає складних, дорогих елементів. Всі пристрої складаються з дерев'яних рейок, за якими висувається платформа, металевої рами, і коліщаток. Знос деталей мінімальний, поломка можлива хіба що при грубому, нецільовому використанні, але навіть в цьому випадку заміна механізму не буде коштувати дорого.

Встановлюється дельфін на всіх видах диванів: прямому, кутовому, острівному. При цьому володіє двома конфігураціями: поперечною (додаткова частина виїжджає вперед, збільшуючи ширину спального місця), і поздовжньою (платформа виїжджає збоку, збільшуючи довжину). Останній варіант зазвичай використовується для дитячих диванів-ліжок зростаючого типу (у них фіксована ширина, відповідна параметрам односпальним ліжка, а довжина регулюється за допомогою дельфіна).

М'які меблі від Dommino

Переваги механізму трансформації дельфін:

  • міцний і простий (надійна, нехитра конструкція, що витримує щоденне використання, підвищені навантаження);
  • створює рівну, досить широку поверхню (залежно від виду м'яких меблів, може мати один або два стики, які закриває постільний комплект, роблячи їх абсолютно невідчутними);
  • легко трансформується (диван перетворюється в ліжко без значних фізичних зусиль, за допомогою спеціального ременя. Його не потрібно рухати в просторі, або піднімати сидіння цілком).

Тепер ви знаєте чому механізм дельфін настільки популярний і затребуваний, а ми пропонуємо перейти до розгляду наступної загальновідомої моделі - єврокнижка.

Характеристика механізму єврокнижка

Диван-єврокнижка абсолютно відрізняється методом розкладки від дельфіна. У нього немає прихованих виїжджаючих частин, їх замінює рухливе сидіння. Трансформація відбувається шляхом висування сидіння вперед, і опускання спинки на порожнечу. Система досить проста, з нею легко впорається і дитина, і літня людина, а найголовніше - вона не схильна до поломок. У єврокнижки нічому ламатися: відсутні пружини, складні конструкційні елементи, дорогі деталі. Механізм приводиться в дію одним з двох способів.

  1. За допомогою напрямних. Рейки кріпляться на стаціонарну частину дивана, а коліщатка на рухому, дозволяючи легким, плавним рухом, витягнути її на себе.
  2. За допомогою системи "тік-так". Сидіння підводиться до клацання, тягнеться на себе, і ставиться на ніжки (тобто ковзання по підлоговому покритті відсутні).

Обидві системи гарні в експлуатації, працюють довго, не заїдають. Напрямні помітно полегшують висунення, але при частій розкладці можуть пошкодити покриття для підлоги. Система "тік-так" врятована від цього недоліку, її ніжки просто переставляються з місця на місце, але зусиль для висунення потрібно докласти трохи більше.

Механізм єврокнижка встановлюється на кутовий, прямий, модульний вид меблів, без обмежень. Завдяки своїй конструкції він забезпечує власникам такі переваги: ​​

  • об'ємну нішу з простим доступом, де може зберігатися постільна білизна;
  • широке спальне місце, при компактних розмірах самого дивана;
  • рівну, в міру жорстку поверхню на сон, з одним поздовжнім стиком;
  • тривалу, бездоганну експлуатацію, за невеликі гроші.

Підводячи підсумок, хочемо сказати, що модель дивана з єврокнижки - практична, надійна, проста у використанні. Виготовити її можна з різними дизайнерськими варіаціями, за демократичною ціною, оскільки механізм не містить дорогих деталей.

Порівняльний огляд систем розкладки дивана

Порівнюючи диван-дельфін і еврокнижку, відразу стає помітно, що це дві абсолютно різні, за принципом дії, системи. Одна містить приховану, виринаючу платформу, інша - рухоме сидіння, а значить спорідненості між ними бути не може. Однак заглиблюючись в характеристики кожного з механізмів, риса за рисою, вимальовуються схожі якості.

  1. Кожен з них володіє рівним, широким спальним місцем, з одним поздовжнім стиком.
  2. Обидва механізми можуть бути встановлені на всіх видах диванів.
  3. Обидва механізми розкладаються в 2 етапи, без значних фізичних зусиль.
  4. Кожна з конструкцій надійна, складається з простих елементів, матеріал яких є загальнодоступним.
  5. Вартість м'яких меблів з цими механізмами невисока, буде більше залежати від типу оббивки, ніж вибору між розкладками.

Є у конструкцій і індивідуальні особливості. Наприклад дельфін на прямий моделі дивана, позбавить вас ніші для зберігання білизни, а єврокнижка зажадає трохи більше простору в кімнаті, оскільки для розкладки, її потрібно відсовувати від стіни, або відразу ставити на невеликій відстані. Але в цілому, незважаючи на відмінності трансформації, механізми дуже схожі за своїми експлуатаційними характеристиками.

Сподіваємося, інформація в статті була для вас корисною, допомогла визначитися з вибором механізму для дивана, а купити якісний зразок з одним з описаних способів розкладки завжди можна на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті