• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно вибрати узголів'я ліжка

Вибираючи узголів'я для ліжка необхідно чітко розуміти, які є особливості даного вироби. Для того, щоб кардинально змінити на краще свою спальню не потрібно займатися перестановкою меблів, досить просто купити гарне узголів'я або спочатку купувати ліжко з узголів'ям. Дизайн головах повинен ідеально підходить під дизайн ліжка, по формі воно не повинно виступати за габарити ліжка.

По суті, це спинка ліжка, яка кріпиться до стіни, і вона ніби обрамляє її. Узголів'я виконує не тільки практичну, але і в деяких випадках декоративну функцію.


Основні переваги узголів'я:

  • дає зрозуміти, де яка частина ліжка знаходиться;
  • ви можете спокійно і комфортно провести час, тому що на нього можна спертися під час прочитання книг або перегляду фільму;
  • інтер'єр спальні кардинально може змінитися, якщо підібрати правильний варіант;

Як же правильно підібрати узголів'я, які є види і в чому їх особливості ми розглянемо в даній статті.

 


Які види ліжка бувають

Даний елемент може мати різні характеристики: форму, висоту, проводиться він теж з різних матеріалів. Всі ці особливості потрібно враховувати при покупці конкретного головах, щоб воно гармонійно вписалося в інтер'єр спальні.


За ступенем жорсткості бувають узголів'я:

  • м'які;
  • жорсткі;
  • комбіновані;

М'яке узголів'я складається з дерев'яного каркаса, відповідного наповнювача всередині, оббивка - тканинна. Такий варіант вироби дуже комфортний, на нього можна зручно спертися, він практично не змінює свою форму і ступінь жорсткості в процесі експлуатації. В якості оббивки для твердого вироби використовуються натуральні матеріали, наприклад, шкіра, замша. Тверде узголів'я виготовляється з металу, дерева, ДСП.

Такі матеріали славляться своєю надійністю, при цьому вартість їх досить невелика. Комбіновані варіанти використовуються набагато рідше, тому що не кожній людині вони припадуть до душі. Але дизайнери наполягають на тому, що це досить якісні і надійні головах, а поєднання двох технологій виготовлення робить їх ще більш надійними.

Що стосується розміру вироби, то існують високі і низькі узголів'я. Якщо не брати до уваги висоту ліжка, стандарт в узголів'ях - 40 см. Безпосередньо від висоти вироби поліпшується і функціональність виробу. Наприклад, є випадки, коли в узголів'ях розміщували полиці для зберігання речей, тоді чим вище узголів'я, тим краще.

Форма даного елемента значно впливає на інтер'єр приміщення. Найбільш часто використовувана форма узголів'я класична. Це означає, що узголів'я являє собою цілісний прямокутник, без будь-яких додаткових елементів, з витримкою всіх стандартів.

Кутові головах розташовуються з боків ліжка. Такий варіант краще вибирати тоді, коли точно знаєте, що ліжко буде розміщуватися в кутку кімнати, в усіх інших випадках кутовий головах буде виглядати зайвим. Вигнуті узголів'я - це нестандартне рішення дизайнерів, вони виконують більше декоративну функцію, але все ж досить часто їх вибирають покупці.

Основними формами узголів'я вважаються прямокутник і квадрат, все залежить від особливостей ліжка. У разі виникнення бажання купити неординарне узголів'я, то закруглений варіант підійде найкраще.

Існуючі види узголів'я можна вдосконалювати шляхом додавання якихось нових елементів. Хто знає, можливо через деякий час ми будемо насолоджуватися новими формами і видом.

 


Дизайн узголів'я

Розглядаючи конкретно кожен вид, потрібно розуміти до якої ліжка купується даний виріб. Якщо в кімнаті стоїть класичний варіант ліжка, тоді і форма вироби повинна бути відповідною. Кутовий варіант підходить безпосередньо для тих ліжок, що ставляться в кутку. В іншому випадку вони просто не потрібні, будуть створювати дискомфорт для користувачів. Якщо ваша спальня - це місце для розслаблення і веселого проведення часу, то можна придбати узголів'я в зігнутому вигляді.

Таким чином можна внести корективи в інтер'єр спальні, зробити її ще більш вільною і невимушеною. Якщо використовувати додаткові елементи, наприклад, нішу або полки, вбудовані всередину головах, то кімната може кардинально зміниться. Багато дизайнерів відзначають можливість будь-якої людини створити індивідуальний дизайн узголів'я. Можна просто зробити начерки і проконсультуватися з дизайнером, який підкаже, як можна втілити мрію в реальність.

 


Ступінь жорсткості узголів'я

Тверде узголів'я подобається далеко не всім, особливо тому, що воно обшивається, в основному, натуральною шкірою або еко шкірою. В такому випадку до нього холодно притулятися спиною, а через жорсткості наповнювача вкрай важко відчути себе розслаблено, хоча деяким людям такий варіант ідеально підходить.

М'який варіант теж має свої плюси і мінуси. До позитивних сторін варто віднести те, що на даний вид вироби досить легко спертися і воно не буде занадто жорстким, але з іншого боку, після деякого часу в експлуатації можна просто з головою "потонути" в такому узголів'я, так як воно ставати взагалі ватним. Але найцікавіше, що такий виріб завдяки правильно підібраному узголів'я легко відновлює форму.

Комбінований варіант з'явився не так давно, але вже встиг завоювати багато шанувальників. З позитивних моментів варто відзначити те, що середній варіант між жорстким і м'яким узголів'ям здається найоптимальнішим варіантом. Але погано те, що досить важко поки що знайти такі вироби, тому бажано, щоб їх почали виробляти більш активно.

 


Вплив висоти на функціонал


Від цього нюансу може значно змінитися функціонал ліжка. Виділяють наступні види узголів'я щодо висоти від підлоги:

  • європейський стандарт, висота варіюється від 50 до 69 сантиметрів. Цей варіант найоптимальніший для будь-якої людини, тому що якщо додати ще й висоту ліжка, то виходить приблизно від 110 до 120 сантиметрів;
  • американський стандарт, воістину гігант в кімнаті - висота становить не менше 1 метра, а якщо ще й додати висоту ліжка, то приблизно 140 сантиметрів;
  • азіатський стандарт, невисокі узголів'я, разом з ліжком - 80 сантиметрів, а якщо вони окремо, то приблизно 40 - 45 сантиметрів;

Всі описані варіанти мають приблизний розрахунок, тому що кожен виробник, не дивлячись на рекомендацію дотримуватися стандартних розмірів, може змінювати висоту на свій розсуд.

Висота узголів'я грає важливу роль в тому випадку, коли є необхідність облаштування полиць або ніші всередині цього елемента. Низькі головах менш функціональні і практичні, але вони теж досить часто використовуються. Взагалі, в сукупності всіх характеристик вони повинні повністю ним задоволені про якісному виробі.

 


Яке вибрати узголів'я ліжка

При виборі узголів'я потрібно обов'язково дивитися, щоб воно максимально підходило під інтер'єр кімнати. Колір оббивки можна поміняти, але це буде досить дорого стояти. Всі інші параметри - індивідуально, кожна людина сама визначає який варіант йому краще підійде. Для того, щоб не ламати собі голову який же краще варіант підійде, можна спочатку придбати ліжко з узголів'ям, таким чином ви відразу купуєте спальне місце повністю укомплектований. На основі викладеного матеріалу у вас вийде знайти найоптимальніший варіант для своєї спальні, а в разі необхідності завжди є можливість звернутися за допомогою до дизайнера.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті