• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Ліжка з масиву- кращий варіант для повноціного сну

Ліжко - це головний атрибут спальні. Вона задає стиль всій кімнаті, формує відповідну атмосферу. Але крім естетичних функцій, даний предмет меблів грає величезне значення для здоров'я людини. Від якості складання, використовуваних матеріалів, зручності моделі, залежить якість сну і життя в цілому. Людина, яка регулярно не висипається, схильний до хронічної втоми, зниження працездатності і захисних функцій організму. Щоденний, якісний, восьмигодинний сон - життєво необхідний, а натуральна, зручне ліжко - найкращий варіант для впровадження його в своє життя. Сьогодні хочемо познайомити вас з такими меблями: екологічної, красивою, надійною, здатної прослужити не одному поколінню. Йтиметься про ліжка з масиву дерева. У чому їх переваги, особливості? З яких порід дерева виготовляються? Якими характеристиками володіють? Розповімо і покажемо в даній статті.

Які породи дерев використовують для виготовлення ліжок?

При виробництві меблів використовуються абсолютно різні матеріали. Це пояснює великий ціновий розбіг моделей. Так, ліжко може бути виготовлена ​​з ДСП, ЛДСП, МДФ, фанери, або цілісного масиву. В чому різниця? Масив - єдиний серед перерахованих цілісний матеріал, тобто дошки, бруси, дерев'яні полотна, формуються зі стовбура дерева. Решта видів виготовляються, з так званих, відхідних матеріалів: тирси, стружки. Ці дрібні частинки зв'язуються спеціальною клейкою сумішшю і піддаються пресуванню. Відповідно, масив є більш елітною, дорогою сировиною, оскільки зберігає природну структуру дерева, володіє відмінними експлуатаційними характеристиками, не містить домішок. Деревно-стружкові плити коштує набагато дешевше, що впливає на ціну виробу, проте має обмежений термін експлуатації. Проміжне становище між цілісним масивом і пресованими тирсою займають фанера і меблевий щит. Вони виробляються з дерева, а не його відходів (фанера зі шпону, а щит із цільних шматків, склеєних між собою), займають середню цінову категорію, мають хороші експлуатаційні характеристики.

Які породи дерев використовуються для заготовок майбутніх ліжок?

  1. М'які (володіють малою щільністю, твердістю, слабо стійкі до механічних впливів). До них відносяться: сосна, ялина, липа, осика, вільха.
  2. Середні (володіють помірною щільністю, твердістю, що не піддаються дефектів від механічних впливів). До них відносяться: береза, клен, горіх.
  3. Тверді: (найбільш важкі, щільні, тверді породи, що відрізняються міцністю і зносостійкість). До них відносяться: дуб, ясен, бук, граб, акація.

Характеристики різних дерев'яних масивів

Вихідна сировина (деревина певного дерева), значно впливає на властивості масиву. Пропонуємо ознайомиться з характеристиками найбільш популярних матеріалів, щоб розуміти, який краще замовляти для свого ідеального ліжка.

Масив сосни. Має красиву, виражену структуру, досить сильний, але приємний запах хвої (через вміст смол), завдяки якому дерево не вражається шкідниками. Деревина відносно м'яка, внаслідок чого, сильні механічні дії провокують дефекти. Але в цілому, сосна є зручним, універсальним матеріалом при виробництві ліжок, оскільки легко обробляється, не жолобиться, не боїться вологості і перепадів температури. Меблі з неї відноситься до середньої цінової категорії, здатна прослужити до 10 років.

Масив берези. Володіє однорідної, шовковистою структурою, без вираженого малюнка (приклад на фото нижче). Деревина в міру еластична, із середньою міцністю. Залишити на ній вм'ятини або розколи досить складно. Масив берези не має запаху, легко піддається обробці, з нього виходять міцні, світлі ліжка, термін служби яких перевищує десятиліття. Однак варто враховувати, що такий матеріал погано переносить високу вологість, схильний до грибка, тому потребує додаткового захисту.

Масив ясеня. Має чітко виражену структуру, малюнки у вигляді смуг. Має високу міцність, зносостійкість, матовою, світлою поверхнею (фото після шліфування). У стандартному мікрокліматі квартири, меблі з ясена може служити роками і без обробок. Не такий важкий як дуб, масив з ясена витримає підвищені навантаження і механічні дії, буде відмінним варіантом для незвичайних рішень в спальні (наприклад, ліжко-горище, ліжко-трансформер і ін).

Масив дуба. Володіє виразною текстурою, досить великим малюнком, теплою кольоровою гамою (варіанти відтінків на фото). Його деревина - класика для спальні. З давніх часів з дуба створювали важкі, різьблені ліжка, якими користувалися за півстоліття. Він міцний, твердий, і стійкий до несприятливих факторів. Якщо вам потрібна велике двоспальне ліжко, на якій поміститься все сімейство включаючи тварин, без роздумів вибирайте дуб. Він буде служити довго і бездоганно, витримуючи будь-які навантаження.

Переваги та недоліки екологічних матеріалів

Як вже згадувалося, масив - це натуральне дерево, без всяких домішок. Він має переваги і певними недоліками. Якими? Розповімо далі.

Якщо порівнювати сировину для виготовлення ліжок, можна сказати, що масив - це вікові традиції, а різноманітні пресовані, клеєні плити - сучасні технології. І кожен читач розуміє, що вони не можуть повною мірою замінити перевірені століттями варіанти. В епоху створення все штучного, цінність натурального, традиційної сировини, тільки збільшується. Тому важливо знати його особливості, правила експлуатації і догляду, до моменту покупки.

Переваги дерев'яного масиву:

  • екологічний (він абсолютно безпечний, не викликає алергічних реакцій);
  • зносостійкий (масив з будь-якої породи дерева прослужить довше, ніж пресована плита з тирси);
  • енергетично правильний (кожне дерево має певну енергетику, яка частково присутня в готовому виробі. Саме для ліжок важливо зберегти цю енергію, оскільки вона допомагає тому, хто відновлювати ресурси);
  • має ідеальні фізичними показниками (теплопровідність, відсутність електропровідності, повітропроникність, які забезпечують правильний мікроклімат, і поліпшення якості відпочинку).

Недоліки дерев'яного масиву:

  • схильність шкідників;
  • появі грибків і загнивання при високій вологості приміщення;
  • розтріскування деяких порід дерева під впливом центрального опалення.

На закінчення хочемо сказати, що недоліки натурального дерева повністю усуваються підтриманням стабільних умов клімату, а переваги будуть відчуватися на повний період експлуатації.

На що звернути увагу при виборі ліжка з масиву

Щоб ліжко з масиву була комфортною, служила довго і викликала позитивні емоції, слід ретельно поставитися до її вибору. На що слід звернути увагу в салоні?

  1. Колір. Він вважається основним показником якості деревини. Експерти рекомендують вибирати дерев'яні ліжка світлих відтінків, оскільки шар прозорого лаку не приховує структуру. На темних же моделях складно розпізнати справжню породу дерева, побачити вкраплення, які свідчать про процес гниття, і інші дефекти дощок.
  2. Кріплення. Якісне ліжко з масиву повинна мати кріпильні елементи, які розраховані на кілька циклів збірки, розбирання, при цьому не шкодять дереву. Так, цвяхи, саморізи - це застарілі варіанти, непрактичні, чреваті розболтуванням конструкції і розтріскуванням дерева. Переважно конформати, мініфікси, штопікі.
  3. Розміри. Меблі з масиву може мати як звичні параметри, так і нестандартні розміри. Якщо вибирається дитяча односпальне ліжко, слід враховувати зростання дитини в майбутньому, адже такі меблі дорога, і навряд чи буде замінена через 2-3 роки. Дорослу двоспальне ліжко краще підбирати стандартних розмірів, оскільки кожен крок збільшення або зменшення параметрів моделі, позначиться на її ціні.
  4. Функціонал. Важливо заздалегідь продумати і оцінити необхідність додаткового функціонала ліжка. Мова про приховані ніші для зберігання речей, висувних секціях, узголів'я, і ​​т.д. Дані елементи не тільки впливають на вартість, а й на зовнішній вигляд ліжка. У всеозброєнні вона буде виглядати громіздкою, не зможе вписатися в інтер'єр невеликої спальні.
  5. Каркас. При виборі дерев'яному ліжку також варто звернути увагу на підставу під матрац.Воно може бути суцільним, що складається з прямих планок, або гнутоклеєних ламелей. Останні дають додатковий ортопедичний ефект матрацу, але істотно обмежують навантаження на меблі (що непрактично для ложа з масиву, адже воно здатне витримати практично будь-яку вагу).

Тепер ви знаєте про всі особливості ліжок з масиву: у чому їхня відмінність від МДФ конструкцій, з яких порід дерева виготовляються, якими характеристиками володіють. А щоб серед безлічі пропозицій знайти своє ідеальне ліжко, заходите на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті