• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Велюровий диван в інтер'єрі: плюси і мінуси

Перед покупкою дивана професійні дизайнери рекомендують звертати увагу на матеріал оббивки. Неважливо де диван буде розташовуватися - в кімнаті або в спальні, цей вид меблів є головним предметом, на якому акцентують увагу, а по тканині оббивки можна судити про переваги людини, особливості оформлення інтер'єру в інших кімнатах.

Дивани з велюру цінуються дуже багатьма людьми, тому що склад цього виду тканин дуже хороший. Якщо придивитися, то можна побачити красиві переливання, які так заворожують людини, що очей не відірвати. Цей матеріал славиться своїм розкішним видом, і він дуже м'який. Звичайно ж, велюровий диван має і свої плюси, і мінуси, які теж потрібно брати до уваги. Але що найцікавіше, велюровий диван можна гармонійно вписати в будь-який інтер'єр, удосконалюючи стиль приміщення.

Багато людей вважають, що диван з такою оббивкою не практичний і через деякий час вийде з ладу, але на думку експертів це дуже якісний і хороший матеріал. Ознайомтеся зі статтею про велюровому дивані і зробіть свої висновки щодо нього.

 


Опис тканини

Перед покупкою дивана з велюру необхідно точно знати, які властивості притаманні цій тканини.


Основні властивості велюрового дивана наступні:

  • тканину на дотик дуже м'яка і приємна, і являє собою густий ворс, тому власники можуть відчути переваги;
  • цей матеріал досить щільний, тому що складається з поліестеру, але іноді додають бавовна, віскозу і багато інших компонентів, які набагато покращують якість дивана;
  • наявність синтетичних матеріалів робить тканину більш довговічною і зносостійкого;
  • щільність в такий тканини варіюється від 240 до 375, ці цифри означають вага ниток в грамах на метр квадратний вироби, а середній показник більшості тканин - 200, тому велюр тримає планку лідера;
  • досить стійкий до стирання матеріал, це перевірено безліччю тестів;

Привабливий зовнішній вигляд тканини є візитною карткою цього матеріалу. Багато керівників замовляють велюрові дивани в свої офіси на рівні з м'якими меблями з натуральної шкіри. Виробники постійно покращують якість виготовлених диванів, тому вже досить скоро можна буде задовольнятися новими перевагами м'яких велюрових диванів.

 


Переваги і недоліки


Цей вид тканини має довгий ворс, і багато користувачів відзначають явні плюси велюру:

  1. Приємні тактильні відчуття від дотику. Сучасні технології дозволяють регулювати довжину ворсу, наносити різноманітні малюнки та візерунки на поверхню.
  2. Зовнішній привабливий вигляд дозволяє власникам такого дивана відчути себе розкішно і розкуто. Кімната набуває нових барв і виглядає абсолютно по-іншому, якщо поставити велюровий диван.
  3. Відхід не буде доставляти особливих турбот. Для чищення немає необхідності купувати якісь спеціальні засоби, все досить просто. Навіть якщо в будинку є кішка або собака, то вони не зможуть заподіяти значної шкоди.
  4. Міцний матеріал. Виготовлена за сучасними технологіями, тканину практично не втрачає з часом свого зовнішнього вигляду, при сидінні тканина не розтягується і не мнеться, відповідно, термін експлуатації може становити до 15 - 20 років.


Переваги даного виду диванів ми розглянули, але є і мінуси їх використання, а саме:

  1. Не варто встановлювати такі дивани на кухні, тому що запахи легко вбираються.
  2. Догляд, хоч і не значний, але все ж доведеться здійснювати, раз в тиждень доведеться пилососити.
  3. Якщо виникне пляма на дивані, то єдиний спосіб позбутися від нього - віддати диван в хімчистку, що звичайно ж, вдарить по гаманцю.
  4. Якщо подряпати оббивку домашні тварини не зможуть, то шерсть їх легко може залишитися на дивані.
  5. Висока вартість самого дивана засмутить багатьох бажаючих його придбати, але зате в експлуатації йому не буде рівних.

Перераховані мінуси і плюси покупки велюрового дивана дозволяють замислитися - чи варто його купувати, або ж звернути увагу на інші види тканин. Але вибір повинен бути виключно за вами, тому зважуйте всі за і проти.

 


Який вид велюрового дивана вибрати

Самый часто покупаемый вариант - прямоугольный велюровый диван. Он подойдет практически под любой интерьер, не нужно будет кардинально менять дизайн, он впишется практически в каждое помещение. Но современные квартиры имеют свои особенности, например, большое количество углов, поэтому приобрести угловой диван и значительно упростить дальнейшую расстановку мебели в помещении желают многие. Такой диван может быть и раскладным, что позволит иметь одно дополнительное место для сна. Островные диваны - современное ноу-хау, а если еще они с велюровой обивкой, тогда можно брать не задумываясь, особенно потому, что они могут выполнять еще и декоративную функцию. Модели с каретной стяжкой на какое-то время вышли из моды, но сейчас их снова покупают достаточно часто. Оказывается, старинный стиль вернулся в моду.

Цей вид тканини по-своєму добре виглядає на дивані будь-якої конструкції, а достаток квітів дозволяє підібрати оптимальний варіант під конкретне приміщення або кімнату.

 


Догляд за даним видом тканини

Меблевий ряд представлений великою кількістю різних диванів з оббивкою на будь-який смак. Багато покупців при покупці не приховують - для них саме важливе те, як часто потрібно доглядати за меблями і що використовувати, які потрібні кошти щоб і очистити добре, і не нашкодити тканини.


Потрібно дотримуватися наступних правил по догляду:

  • регулярно пилососити меблі, не давати пилу накопичиться в великому обсязі на ворсі;
  • не давати вбиратися вологи, воді, якщо пролили рідина - приберіть відразу ж сухою ганчіркою;
  • для прибирання від шерсті домашніх тварин застосовуйте липкий валик;
  • якщо ворс значно пом'явся, то за допомогою отпарівателя можна повернути колишню форму;

Як можна бачити, ніяких особливих труднощів у догляді за велюровими диванами немає. Але є буде якесь серйозне забруднення, то краще звернутися в хімчистку.

 


Варіанти в інтер'єрі

Велюрові дивани світлого кольору найкраще підійдуть під нейтральний або класичний інтер'єр. Диван можна по обидва боки обставити пуфами, перед ним поставити стіл з натурального дерева або ж журнальний стіл зі скла. Якщо в кімнаті превалює білий колір стін або шпалер, то диван краще купити синій або бірюзовий.

Цей інтер'єр буде добре доповнений фоторамками, невеликими килимками, на диван стоїть покласти маленькі декоративні подушки. Якщо у вас велика кімната, то потрібно купувати і великий диван, тому що маленький просто буде виглядати непоказно, а над цим диваном можна повісити велику картину. Сірі дивани відмінно виглядають в приміщенні з білими стінами, а стиль мінімалізм буде найкращим для м'яких меблів даного кольору. Чудовим доповненням буде шкіряне крісло, журнальний столик зі скляною поверхнею, кілька дрібних аксесуарів в кімнаті, які можна розмістити на полицях.

Велюровий диван - це відмінний виклик часто здобувається шкіряних виробів, і вони найближчим часом можуть стати лідерами з продажу.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті