• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як зробити диван м'якше своїми руками

М'які меблі — неодмінний атрибут повсякденного життя. На ньому проводить вільний час кожен з членів сім'ї. Сон, відпочинок, спілкування, дитячі ігри — диван приймає на себе значне навантаження, що позначається на експлуатаційних характеристиках. Поки він новий, витримує випробування гідно, але бувала меблі подає господарям тривожні дзвінки. Виявляються вони у вигляді скрипів, неполадок механізму трансформації, або погіршення м'якості сидіння. Остання проблема типова для меблів із середнім терміном служби. Зазвичай, вона справно працює, добре виглядає, але сидіння вже не таке комфортне як на початку.

Якщо вищеописане нагадує власний диван — ця стаття для вас. У ній ми розповімо про способи відновлення м'якості сидіння, і підкажемо як це зробити своїми руками.

Як можна пом'якшити диван?

Існує кілька способів пом'якшення поверхні дивана. Вони розрізняються затратностью, складністю виконання, тривалістю ефекту. Пропонуємо ознайомитися з найпоширенішими варіантами реконструкції, після яких жорсткий диван стане м'яким.

М'які меблі від Dommino

  1. Заміна наповнювача. Поролон, що міститься в нутрощах м'яких меблів, з часом починає просідати, а при несприятливих умовах (регулярний вплив сонячних променів, установка біля теплових приладів, різкі перепади температури, вологості), він просто руйнується. З пружного монолітного блоку, перетворюється в нерівну масу, з якої висипаються зруйновані частинки. Але варто враховувати, що такий спосіб вимагає демонтажу оббивки, тобто її потрібно зняти, замінити м'яку частину наповнювача, і прикріпити назад. Процес трудомісткий, витратний, але сидіння після нього буде виглядати і відчуватися як нове.

    < li> Установка Топпер. Топпер є тонкий настил, або матрац без пружин, який розміщується на поверхні дивана. Він може бути суцільною (укладається тільки на спальне місце), або згинається (модель, розроблена для розкладних диванів; в місцях вигинів відсутній наповнювач). Він повторює форму сидіння, як ніби обтікає його, забезпечуючи м'який ефект без істотних трудовитрат.

  1. Розміщення зовнішніх пом'якшувальних елементів. Спрощений, легко застосовний варіант, для будь-яких видів меблів. Має на увазі використання подушок для сидіння, або інших м'яких елементів, підкладених під знімний чохол.Дизайн таких деталей може бути найрізноманітнішим, також, як і способи кріплення. Фіксація подушок можлива за допомогою тасьм, ґудзиків, липучок. А для пом'якшення чохлів досить підшити зсередини шар синтепону, або приклеїти тонкий лист ППУ.

Відновлення м'якості сидіння в домашніх умовах

Всі перераховані вище способи зробити диван м'якше, можуть бути реалізовані в домашніх умовах, проте терміни виконання і витрати на модернізацію будуть відрізнятися. Так, заміна наповнювача — найважчий і дорогий варіант. Для його здійснення потрібні вмілі руки і мінімальні знання про будову меблів. Важливо зібрати під рукою необхідні інструменти, правильно зняти оббивку, не пошкодивши її, підібрати новий наповнювач, відповідний конструкції дивана.

Що це означає на практиці? Збільшення шару поролону, зміна кількісного складу матеріалу, вплине на висоту сидіння, як наслідок, буде потрібно більшу кількість оббивного полотна. Природно, це потягне за собою збільшення витрат, тимчасові витрати, а якщо диван шкіряний — взагалі може бути нездійсненно, оскільки шкіра в процесі експлуатації набуває інші відтінки, відмінні від нових зразків.

Відносно двох наступних способів, для реалізації яких не потрібно демонтаж оббивки, часові та фінансові витрати значно скорочуються.Топпер можна замовити в меблевому салоні, а м'які сидіння використовувати handmade. Кутовий диван від розміщення Топпер тільки виграє, адже останній згладить численні стики на поверхні, зробить її приємною для сну. М'які сидіння також практичні у використанні. Їх можна зафіксувати декількома способами, легко знімати для прання, а при бажанні — міняти на нові, таким чином освіжаючи інтер'єр. Сподіваємося, стаття була корисною, і ви змогли визначитися з відповідним способом пом'якшення дивана. А якщо самому не хочеться морочитися з такими нюансами — заходите на Dommino.ua за новим диваном.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті