• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вставити ламелі в ліжко - інструкція по заміні

Замінити ламелі в м'яких меблів не дуже складно. Зробити це можна самостійно, без залучення фахівців. Щоб провести таку процедуру необхідно зробити певні виміри, знайти або придбати потрібні інструменти і техніку.

Варто відзначити, що робити заміну будь-яких деталей м'яких меблів необхідно дуже акуратно, тому що можна випадково пошкодити аксесуари, а потім купувати повністю нові.

У даній статті ми розглянемо основні причини поломок, основні види кріплення ламелей, складемо докладну інструкцію по їх заміні.



Основні причини поломок ламелей

Фахівці вважають, що купити ліжко з ламелями набагато краще, ніж вибрати інший механізм. Але навіть ламелі, з часом, можуть вийти з ладу. Перед їх заміною необхідно визначити, чому ж трапилася поломка щоб в майбутньому запобігти подібним ситуаціям.


До головних причин поломки відносяться:

  1. Тривалий термін експлуатації. Термін служби може бути найрізноманітнішим, але в більшості випадків він коливається від 7 до 10 років. Якщо цей механізм виходить з ладу раніше, це означає, що він неякісний. Відповідно, якщо не міняти ламелі більше 10 років, то відбувається їх зношування, вони втрачають свої первинні властивості. Але це може бути тільки при щоденному використанні за призначенням. Якщо ж диван або ліжко використовується в якості прикраси в інтер'єрі, то термін служби може збільшуватися вдвічі.
  2. Брак виробів. Неякісні ламелі роблять з бракованої деревини. Досить часто конструкція виготовляється з пересушеного дерева, через це швидко ламається навіть при самій невеликій нагрузке.Также, може бути ситуація, пов'язана з виробництвом і зберіганням ламелей в поганих умовах, коли в приміщенні занадто вологий або сухе повітря. Дуже сильно впливає на якість різкий перепад температур, може бути зміни будуть помітні не відразу, але через деякий час диван або ліжко вийде зі строю.
  3. Великі навантаження. Будь-яка деталь може витримати певні навантаження, які категорично забороняється перевищувати. Про максимально допустимому вазі можна дізнатися в інструкції, що йде в комплекті з м'якими меблями. Необхідно обов'язково враховувати максимально допустиме навантаження.

Це найпоширеніші причини поломки ламелей. На працездатність може впливати якість каркаса ліжка або дивана, частота і повноцінність догляду за спальним місцем, кількість людей, які на ньому відпочивають, рівень вологості в кімнаті або в квартирі, і т.д.



Розміри, якість, види ламелей

Фахівці рекомендують використовувати максимальну кількість ламелей, чим більше їх буде, тим міцніше підставу. У двоспальному ліжку бажано використовувати 28-30 штук, для односпальним досить в 2 рази менше. Бувають випадки, коли виробники хочуть заощадити, в результаті в 2 спального ліжка - 14-16 ламелей. Якщо виникне така ситуація, то спальне місце буде дуже незручним, гнучкість і міцність буде недостатньою.


Основні показники ламелей по характеристикам виглядають наступним чином:

  1. Безшумність. Пластикові утримувачі, що з'єднують їх, не повинні видавати ніяких звуків.
  2. Довговічність. Якщо раціонально і дбайливо використовувати спальне місце, не перевищувати допустиме навантаження, то ліжко може прослужити достатньо довго.
  3. Відмінна вентиляція. Наявність ламелей забезпечує хорошу вентиляцію спального місця.
  4. Пружність. Досить пружні і гнучкі рейки не дадуть спині втомитися в вертикальному або горизонтальному положенні тіла. Вага людини і положення хребта розподіляється правильно, відповідно, організм не втомлюється.


Що стосується способів кріплення, то ламелі можна фіксувати власниками наконечника, який виготовляється з таких матеріалів:

  • полsпропsлен;
  • каучук;
  • пластик.

Будь-яке з 3-х видів кріплень підходить для ламелей, але виробники користуються зазвичай пластиковими. Вони досить прості, але довго прослужать. Каучук дорожче, використовується рідше, ніж інші. Поліпропілен взагалі зустрічається в крайніх випадках, хоча він славиться своєю надійністю і якістю.



Інструкція по заміні

Спочатку необхідно виконати демонтаж старих ламелей. Потрібно робити це дуже акуратно, щоб не поламати їх і не пошкодити конструкцію в цілому. В облік береться розмір ламелей, ширина і довжина спального місця.

Кріплять їх не жорстко, щоб не було скрипу. Але при цьому складання повинна бути міцною, тільки в такому випадку забезпечується хороший ортопедичний ефект. Рейки ставлять поштучно, щоб можна було надійно закріпити їх у латодержателі. У такому випадку ймовірність виникнення скрипу практично дорівнює 0.


Після цього потрібно:

  • власники прикріпити до дерев'яним балкам або металоконструкції з двома отворами для власників;
  • після установки і кріплення всіх власників можна брати ламелі, трохи зігнути і по черзі помістити в відповідному порядку.

Необхідно підібрати зручний тримач і зафіксувати його скобами. Можна закріпити його в спеціальні кишені в підставі рами. Чим надійніше будуть зафіксовані ламелі, тим длительней термін експлуатації у них буде.

Це найпростіший і примітивний спосіб.


Є й інший варіант заміни пластин:

  • для того, щоб зняти конструкцію потрібно зрушити по черзі всі рейки в одну сторону, де вони будуть зніматися;
  • в залежності від типу металевого кріплення ламелей проводиться його демонтаж, при необхідності потрібно буде викрутити саморізи і інші фіксують деталі;
  • потім проводиться безпосередньо заміна ламелей;
  • потім вони фіксуються тільки в протилежному порядку;
  • відбувається перевірка надійності кріплення.

Варто пам'ятати, що в разі підвищених навантажень, каркас ліжка або дивана обладнають посиленими ламелями. Використання цього посиленого виду дозволяє розподілити навантаження рівномірно, в результаті чого зменшується знос ортопедичного підстави, корисну дію на хребет відчувається краще.

 

 

Ламелі дозволяють вам повноцінно відчути всі переваги від використання матраца. Їх використання забезпечує відмінну циркуляцію повітря, тому волога, яку виділяє ваше тіло під час сну, випаровується, матрац залишається сухим і чистим.

На тривалість терміну експлуатації впливають не тільки матеріали, з яких виготовлені ламелі, але і навантаження на спальне місце. Тому, перед покупкою потрібно уточнити в інструкції який допустима вага ліжка або дивана, щоб через деякий час не довелося звертатися в ремонт. Враховуйте розміри ліжка, які по ширині і довжині матраци для ліжок - це теж дуже важливо для підбору нових ламелей.Что стосується заміни ламелей, то її можна виконати самостійно, просто потрібно дотримуватися описаних вище способів.

Якщо ж ви не впевнені в тому, що зможете самі якісно поміняти їх, тоді варто звернутися до фахівців у цій сфері. Особливу увагу треба приділити кріпленню, так як від того, з якого матеріалу виготовляється держатель залежить надійність розташування ламелей.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті