• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати каркас ліжка?

Каркас для ліжка грає важливу роль, можна сказати, що це фундамент, на якому все тримається. Для того, що максимально продовжити термін експлуатації необхідно мати надійну основу ліжка. Кожному з нас важливо мати хорошу, чи не скриплячу ліжко, щоб зробити свій сон повноцінним і здоровим.

Правильно підібране ліжко з якісним ортопедичним матрацом забезпечує здоровий і повноцінний сон, після якого ви відчуєте себе просто чудово. Але в чому ж особливості каркаса для ліжка і як вибрати підходящий варіант? Розглянемо в цій статті.

 


Призначення каркасів, функціональність і їх варіанти для ліжка

Незважаючи на свою важливість, основна функція каркаса - естетична. Але є й інші завдання, які повинен виконувати каркас:

  • завдяки каркасу біля ліжка з'являється спинка, що робить відпочинок ще комфортніше;
  • виробники придумали м'який каркас, щоб зменшити травми дітей і дорослих;
  • підтримка основи ліжка, навіть не дивлячись на відсутність навантаження на нього каркас утримує основу ліжка від нахилів якщо виникає перевага на одну зі сторін;
  • спальне місце з каркасом виглядає безпечніше і надійніше;


М'які меблі без каркаса вважається неповноцінною, так як це важливий елемент, він повинен бути присутнім в меблів. Що стосується видів каркасів, то в більшості випадків вони цілісні, пружинні і ламелі.

  1. Цілісні, часто, мають ніші для зберігання постільної білизни. Туди можна покласти абсолютно все, від постільних речей, до непотрібних речей. Виробники комплектують ящики для зберігання спеціальним механізмом, тому їх досить легко відкрити і закрити. Але такі ящики погано вентилюються і це мінус таких каркасів.
  2. Ламелі. Більш досконалий і надійний варіант, вони можуть витримати навантаження більше, планки досить гнучкі, створюється сприятливий ортопедичний ефект. Якщо за основу йдуть ламелі, то будьте впевнені, що циркуляція повітря буде відбуватися дуже добре, що не буде застою повітря. Ламелі можуть бути пластмасові або дерев'яні.
  3. Пружинні каркаси, також міцні, добре циркулює повітря. Пружини не вбирають вологу, під ними не виникне цвіль. З недоліків варто відзначити те, що пружини досить-таки швидко розтягуються. Через це вони починають погано утримувати положення тіла людини, після сну буде біль по всьому тілу.

Якщо робити вибір, то очевидно, що найкраще ламелі. Але можна пошукати і якісний пружинний або цілісний каркас. Спальня повинна бути з гарної, надійної ліжком і каркас в такому випадку відіграє дуже важливу роль.

 


Конструктивні особливості каркасів

Що стосується конструктивних особливостей, то каркаси можуть бути 2-х видів:

  • пара опорних спинок, з'єднаних між собою двома поздовжніми дошками;
  • 4 поздовжні дошки, з'єднані між собою і встановлені на ніжки, можуть доповнитись навісний спинкою;

Що стосується інших конструктивних особливостей, то в залежності від того, купуєте ви ліжко в магазині або замовляєте індивідуальне виготовлення можна щось додати. Якщо ви замовляєте роботу у майстра, то він напевно може додати декоративні елементи наверх спинки каркаса, вирізати візерунки на з'єднують дошках, зробити їх тонше або вибрати товстіший. Підстава грає важливу роль в ліжку, тому каркас потрібно вибирати якісний і надійний, щоб не довелося через якийсь час міняти його. Матеріал повинен використовуватися відповідний, і це потрібно враховувати при покупці.

 


Існуючі варіанти

Каркаси можуть бути складаються тільки з основи і повноцінні моделі з ніжками, основою, спинкою, нішею для зберігання білизни. Перший варіант набагато краще другого, тому що під нього можна підібрати підходящу основу, акцентувати увагу не на місці для сну, а на обрамленні. Сам каркас виготовляється з дерева, ДСП, металу, поєднання різних матеріалів.


Габарити


Розмір каркаса залежить від кількості спальних місць:

  • односпальний 90 х 190, 80 х 190, 80 х 200, 90 х 200, 100 х 200, 70 х 160 см для дитячої;
  • двуспальний 160 х 200, 180 х 200, 140 х 200, 160 х 190, 200 х 200 см;

Кожен сантиметр грає важливу роль, потрібно підходити до вибору максимально відповідально.

Потрібно пам'ятати, що обсяг каркаса може бути більше, ніж величина спального місця по ширині і довжині.

 


Матеріали

У виробництві каркаса можуть використовуватися найрізноманітніші матеріали, виберемо найкращий.


Дерево

Що стосується порід дерев, що використовуються у виробництві, то це в основному сосна і береза, які можуть декоруватися більш дорогими ясенем, дубом, буком. Натуральне дерево відрізняється гарними формами, розкішною обробкою і комфортом, яке дарує таке спальне місце.


Прессована деревина

МДФ або ДСП, такі матеріали відрізняються своєю дешевизною, але при цьому багатою колірною гамою. З мінусів такого матеріалу варто відзначити токсичність, так як у виробництві МДФ і ДСП використовується клей і хімічні речовини, що містять формальдегід.


Метал

Металевий каркас, мабуть, самий надійний і міцний, а з часом може зламатися тільки ортопедична основа. Металевий каркас буде служити не один десяток років, а якщо його ще й обтягнути відповідним матеріалом (екошкіра або красива тканина), то вигляд буде дуже презентабельним.


Нестандартні матеріали

Якщо ви хочете зробити індивідуальне замовлення на виготовлення каркаса для ліжка, то варто пам'ятати, що можна використовувати різні нестандартні матеріали, які меблеві фабрики можуть і не використовувати. Наприклад, досить часто майстри роблять каркас з гіпсокартону, з якісних дощок або фанери вийде прийнятний варіант, але потрібно буде з'єднувати кілька листів фанери або дощок щоб основа вийшла більш міцним. Але потрібно враховувати, що повинно бути і невелику відстань.

Орієнтуючись на інформацію, викладену вище, можна самостійно підібрати потрібний варіант каркаса для ліжка.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті