• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати меблі з ротанга: види матеріалу, особливості меблів

Меблі з ротангу відрізняються якістю і надійністю. Найчастіше її набувають для заміських будинків. Меблі можуть бути зроблена з натурального або штучного ротанга. Вона відрізняється своєю легкістю, практичністю і презентабельністю. У даній статті ми розглянемо особливості меблів з ротанга.

 


Що таке ротанг?

Ротанг - це матеріал для плетіння, який росте в Південній Азії. Це міцний і стійкий до різних погодних умов матеріал. Спочатку його використовували тільки в Азії, але з часом він потрапив до Європи. Ротанг став популярним серед багатіїв, вони любили прикрашати свої будинки різними аксесуарами з цього матеріалу. Незважаючи на те, що плетені меблі з натурального або штучного ротанга досі дороге задоволення, її популярність залишається високою.

 


Тип ротанга


Існує 2 типу цього матеріалу:

  1. Натуральний. Цей вид є найміцнішим з лісоматеріалів, які існують на сьогоднішній день. Ротанга ліану неможливо зламати. Діаметр рослини становить близько 7 сантиметрів, а у висоту - близько 100 метрів.
    Натуральний ротанг - це безпосередньо сама рослина, яке лише незначно обробляють хімічними засобами, щоб додати стійкості. Технологія виготовлення меблів з ротанга дуже проста. Рослини нагрівають, в результаті вони стають м'якими. Після створення вироби потрібної форми необхідно час, щоб ротанг затвердів, після цього він стає міцним і жорстким.
  2. Штучний ротанг. Деякі виробники вирішили не витрачати занадто багато сил і коштів на використання натурального ротанга для виготовлення меблів. Синтетичний варіант практично нічим не відрізняється від натурального, він такий же міцний і якісний. Єдиною відмінністю є те, що він створений штучно.

Синтетичний ротанг з'явився не так давно, зате багато покупців хочуть купити великий диван з цього матеріалу, тому що його вартість нижча, ніж з натурального.

 


Як вибрати меблі з ротанга

Купуючи плетені меблі, ви можете не тільки насолоджуватися її комфортом, але і видом. Вироби з ротанга можна сміливо ставити на відкритому повітрі, матеріал легко переносить палюче сонце і проливний дощ. Щоб плетені меблі прослужили вам довше, важливо правильно її вибирати. На що звернути особливу увагу перед покупкою читайте далі.


Виробники меблів


В якості сировини для виготовлення меблів використовують ротангові ліани і пальми, які ростуть в Південно-Східній Азії. Саме тому при покупці, в першу чергу рекомендується звернути увагу на країну виробника:

  1. На думку багатьох користувачів і потенційних покупців найкращі меблі з ротанга роблять в Індонезії. Цьому сприяють майстри, які займаються цією справою вже багато років, традиції плетіння і сприятливий клімат для матеріалу.
  2. Не поступаються індонезійським майстрам фахівці з В'єтнаму і Філіппін, так як в цих країнах також зростають ротангові ліани і пальми.
  3. Завдяки сучасним технологіям і значним фінансовим можливостям, не відстає у виробництві меблів з ротанга Китай.

Для деяких покупців країна виробництва відіграє важливу роль при виборі вироби. Тому, знаючи головних постачальників меблів можна вибрати підходящий варіант.

 


Клас сировини

Ще одним критерієм на який необхідно звернути увагу, є клас матеріалу. Чим він вищий, тим надійніше і міцніше меблі, і тим більшу вагу вона може витримати. За зовнішнім виглядом визначити клас ротанга практично неможливо.


Він залежить від:

  • розміру пористого шару пальми ротанга або ліани;
  • щільності серцевини.

У вже виготовлених меблів, коли матеріал оброблений хімічними засобами, визначити клас неможливо.


Виділяють 3 основних класи:

  1. Ротанг класу C. Самий економічний і відповідно недовговічний варіант. Серцевина в ліанах такого класу дуже тонка, більше простору займає пористий шар, і це значно впливає на довговічність меблів.
  2. Ротанг класу В. Характеризується однаковим розміром серцевини і пористого шару. Пальми і ліани класу В відмінно підходять для складного плетіння, досить часто у виробництві компонують класи А і В. Таким чином виходить менш дорогі меблі, але при цьому вона більш витончена і нестандартна.
  3. Ротанг класу А. Пальми і ліани такого класу мають сильну і велику серцевину, пориста частина невелика. Якщо зробити зріз, то ротанг буде білого кольору. Меблі з матеріалу такого класу важча, відповідно, і більше навантаження може витримати.

Вибір виробів по класу ротанга дозволяє відразу ж придбати якісну і надійну меблі.


Забарвлення і покриття меблів лаком

При покупці меблів з ротанга особливу увагу варто приділити якості забарвлення і покриття лаком. Чим товщі буде шар лаку, тим більше буде термін експлуатації. Наявність на лаку або забарвленням тріщин служить тривожним дзвіночком, такі меблі краще не купувати.

Помітні або не дуже тріщини - це справжній "райський куточок" для цвілі або грибка. Потрібно пам'ятати, що щільний шар фарби на меблях з ротанга може приховувати не зовсім якісний і цілісний матеріал. Саме тому для надійної і міцної меблів застосовують напівпрозору фарбу і лак, щоб можна було чітко бачити структуру.

 


Каркас ротангових меблів

Каркас меблів з натурального ротанга виробляють просто з товстих ліан. Що стосується меблів з синтетичного ротанга, то для неї підбирають дерево або метал.


На сьогоднішній день поширені 2 види підстави для каркаса:

  1. Дерево. Недорогий і легкий матеріал, але термін експлуатації невеликий. Також, як і натуральний ротанг, каркас з дерева сильно вбирає в себе вологу, може розхитатися в місцях кріплення, на ньому може з'явитися грибок або цвіль.
  2. Литий алюміній. Вважається самим міцним і довговічним каркасом для плетених меблів. Через якийсь час він не розпадеться і не розхитається, відмінно переносить високу температуру і високу вологість. Вага алюмінієвого каркаса порівняно більше, але і витримати значні навантаження він може без проблем.

Можна зробити висновок, що меблі з синтетичного ротанга менш вимоглива до умов експлуатації.

 


Декор з ротанга: подушки

Найчастіше форма такого аксесуара - кругла. Подушки з ротанга відрізняються тим, що мають велику колірну гамму. Щоб вона добре тримала свою форму, її простегівают гудзиками, таким чином продовжуючи термін експлуатації.


Подушки для меблів з ротанга стійкі до вологи, добре переносять сонячні промені, з часом не деформуються. Також, в подушках з ротанга використовуються найрізноманітніші наповнювачі:

  • латекс;
  • бамбукове волокно.

Ротангові прямі дивани - одна з найбільш якісних і надійних типів меблів. Її тривалий термін експлуатації не може не радувати потенційних покупців. Щоб не помилитися з класом вироби, необхідно отримати всю потрібну інформацію про виробника та матеріалах, що використовуються в процесі виготовлення меблів. Таким чином ви зможете придбати оптимальний варіант для свого будинку.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті