• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати викатний диван - основні поради

Багатьох турбує питання - купувати чи ні викатний диван? Дизайнери вважають, що такий диван є дуже затребуваним, тому що він простий в експлуатації, не вимагає особливого догляду і недорого коштує.

У даній статті ми розглянемо особливості вибору викатного дивана, з'ясуємо всі нюанси конструкції, на що варто обов'язково дивитися в процесі покупки.



Конструкція викатного дивана

Спальне місце в такому дивані складається з 2-х сегментів, які, в складеному стані, поміщаються в корпус виробу. Щоб розкласти диван необхідно потягнути петлю, яка знаходиться внизу. Потім матрац просто виїжджає вперед. Після цього варто виконати 2 маневри - виставити так, як потрібно ніжки і опустити вниз спинку, і все - спальне місце готове.

М'які меблі з таким механізмом трансформації відрізняється своєю надійністю, вона досить рідко виходить з ладу і не вимагає спеціального догляду. Для того, щоб розкласти диван не потрібно докладати багато зусиль. Нерідко таку м'які меблі купують в дитячу кімнату. У процесі розкладання дивана коліщатка не дряпають підлогу, тому що в більшості випадків вони зроблені з гуми.

Викатний м'який диван може бути виготовлений з підлокітниками або без них, все залежить від виробника. Далеко не всі моделі оснащені додатковими елементами. Але в багатьох таких диванах є ящики для зберігання білизни, які або висуваються разом з матрацом, або відкидаються. Конструкція також може бути доповнена полками з дерева або пластика. Трохи рідше, але зустрічаються моделі, які укомплектовані журнальними столиками або комодами.



Види викатних диванів


Виходячи з кількості спальних місць дивани такої моделі бувають:

  • односпальні;
  • двоспальні.

Перший варіант відмінно впишеться в квартиру невеликого розміру. Наприклад, багато людей, які живуть в однокімнатній квартирі або в квартирі-студії, купують розкладний диван.

Викатний двоспальний диван в розкладному стані займає набагато більше місця, ніж односпальний. Тому, перед придбанням, необхідно зробити виміри і визначиться, де він буде стояти.


За формою диван з таким механізмом буває:

  • прямий;
  • кутовий.

Якщо купити викатний диван прямого типу, то раціональніше всього розмістити його вздовж стіни. Якщо ж є необхідність заощадити простір в приміщенні, то варто придбати кутовий. Невеликий диван можна поставити і на кухні, а якщо вдома у вас буває багато гостей, то він добре впишеться в вітальню. Найкомфортнішими є викатні дивани з підлокітниками. М'які меблі з таким механізмом без підлокітників буде мати гарний вигляд у офісах, ресторанах, віталень.

Розміри

Що стосується розмірів виробу, то все залежить від побажань і переваг самого покупця. Деякі шукають невеликий варіант, який не займе багато місця в кімнаті, а для кого-то в пріоритеті великий диван, щоб було місце для розміщення гостей. Габарити виробу повністю залежать від матраца.

Оптимальний варіант - 2х2. У більшості випадків, такий диван легко трансформується в повноцінне ліжко для 2-х чоловік. Варто пам'ятати, що після його розкладання має залишитися вільне місце, щоб людина могла спокійно ходити і нічого йому не заважало.



Каркас виробу

Це дуже важливий фактор, що впливає на вибір. Якість матеріалу, з якого зроблений диван, впливає на термін експлуатації. Найнадійніший - металевий каркас, так як він практично не виходить зі строю і може прослужити дуже довго. Найчастіше, металеві конструкції використовуються для виготовлення диванів в стилі модерн і хай-тек.

Дерев'яні каркаси не менше надійні, але вартість їх досить висока. Дешевими вважаються моделі, зроблені з ДСП. В процесі експлуатації вони повністю безпечні, але тривалий строк не прослужать. На процес використання сильно впливає захисне покриття каркаса. Тому, при покупці постарайтеся уточнити цей момент.



Матраци для диванів з таким механізмом

При покупці особливу увагу потрібно звертати на матрац. Саме від ступеня його жорсткості буде залежати ваш комфорт під час відпочинку. Він повинен бути якісним, зручним, але не сильно м'яким.

Якщо говорити про тип матраца, то необхідно буде вибирати між безпружинні і пружинними виробами. При виборі ступеня жорсткості потрібно орієнтуватися на власні побажання. Багато в чому цей аспект залежить від якості наповнювача.


Досить популярними вважаються:

  • латекс;
  • еластична піна;
  • кокосове волокно;
  • войлок;
  • пінополіуретан;
  • бавовна;
  • вовна.

Якщо ви хочете собі спальне місце з пружинним матрацом, то його ще потрібно буде пошукати. На викатних диванах такий матрац використовується досить рідко, тому що вироби стають важкими, що дуже помітно в процесі експлуатації. Таку м'які меблі незручно розкладати і складати. До того ж, при інтенсивному використанні пружини можуть просто порвати підставу.

Але є одна перевага в такому матраці - він підійде для людей, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом. Є варіант - купити поролоновий матрац. Але поролон - це чиста синтетика, до того ж, вони дуже м'які, а люди не хочуть принципово купувати синтетичні вироби. Багато дизайнерів і консультанти рекомендують шукати матраци, що складаються з декількох наповнювачів.


Обивка викатного дивана

Для оббивки таких виробів виробники використовують найрізноманітніші матеріали.


Найчастіше покупці вибирають дивани з такою оббивкою:

  • гобелен;
  • флок;
  • жаккард;
  • замша;
  • натуральна або штучна шкіра.

Багато що залежить від того, де буде розміщуватися м'які меблі, яке вона займе місце. В кухню або спальню можна взяти диван дешевше, в вітальню - подорожче. Потрібно враховувати те, наскільки складно прибираються забруднення з тієї чи іншої оббивки. Деякі виробники пропонують чохли, це дуже зручно, так як вони легко стираються, при цьому повністю захищають диван від забруднення.



Наповнювач для диванів

Поролон вважається оптимальним наповнювачем для матраца викочування дивана. Але якщо використовувати його постійно, він може втратити форму. Відмінною альтернативою є наповнювач пінополіуретан. Він повністю гіпоалергенний, можна використовувати тривалий термін.

Викатні дивани підійдуть для багатьох людей, тому що вони прості у використанні, не вимагають специфічного догляду. На сьогоднішній день виробники максимально часто поповнюють модельний ряд диванів з таким механізмом. Перед покупкою м'яких меблів бажано переглянути всі доступні варіанти, визначити відповідний, в разі необхідності проконсультуватися в магазині у менеджера.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті