• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Кокосовий матрац - чим такий хороший матрац з кокосової койрой?

Кожна людина намагається облаштувати своє спальне місце таким чином, щоб забезпечити здоровий сон. Безсумнівно, важливу роль відіграє матрац, на якому ви спите. На сьогоднішній день існує багато наповнювачів матраців, але вироби з кокосової койри заслуговують детального розбору. Останнім часом цей матеріал займає лідируючі позиції серед всіх інших наповнювачів для матраців.

І якщо раніше слово "кокос" асоціювалося у багатьох з рослиною, то тепер багато хто сприймає його як первинний матеріал для виготовлення наповнювача для матраців. Волокна його настільки якісні, що ортопедичні матраци буквально розлітаються з меблевих магазинів. Цей матеріал сприятливо впливає на хребет дорослої людини, а також на ньому дуже комфортно спати маленьким діткам.

Також, вони відрізняються помірною жорсткістю, тому на перший погляд важко визначити м'який або жорсткий матрац. Є багато переваг у даного вироби, тому вони стали останнім часом настільки популярними як серед виробників, так і серед покупців.


Характеристики кокосового матраца


В першу чергу варто сказати, що кокосова койра - це повністю натуральний матеріал, виготовляється вона з кокоса. Після того, як плід дозріває, його ділять на 2 частини:

  • внутрішній шар йде на продовольчі потреби;
  • зовнішній коричневий шар використовують саме в якості наповнювача для матраців;


Потім є 2 шляхи створення наповнювача:

  • його можуть пресувати, тоді основа буде плоска, з цієї причини такий варіант варто досить недорого, в результаті чого термін служби такого виробу вкрай невеликий, вже через пару місяців з'являються пролежні і матрац можна викидати;
  • у другому випадку крім пресування кокосової койри на неї ще додатково наносять латекс, виріб ставати пружним і надійним, завдяки цьому процесу такий виріб може витримати великі навантаження;

Такий матеріал дуже якісний, не вбирає запахи, в таких матрацах не заводяться паразити і бактерії, такий матеріал не викликає алергічних реакцій. Таким чином завдяки цим здібностям, ваша ліжко буде повністю захищена від швидкого зношування і появи шкідливих мікроорганізмів.


Cклад наповнювача

Якщо розглядати склад даного виду наповнювача, то ніяких додаткових рівноцінних елементів в ньому немає. Тобто, комбінованих матраців з кокосової койрой не існує. Єдиним додатковим засобом є латексна просочення.

Нею обробляють виріб для того, щоб продовжити термін експлуатації виробу і усунути ламкість волокон. в результаті виходить міцне виріб, який може витримати різні навантаження, не втрачає своєї форми після деякого періоду використання, не ламається.

Процес нанесення латексу дозволяє підвищити стійкість кокосової койри, але в той же час в процесі використовується або натуральний, або штучний латекс, а до безпеки даного засобу є великі питання. В результаті такої обробки у наповнювача виникає стійкий запах гуми, який з часом може нікуди не зникнути. Але таке можливо тільки при обробці кокосової койри штучним латексом, тому що при використанні натурального ніяких питань щодо його безпеки не виникає. Крім того, що таке поєднання дозволяє зробити якісний і надійний матрац, він ще є повністю екологічним і безпечним для здоров'я людини, незалежно від його віку.


Переваги і недоліки


Даний наповнювач займає гідне місце серед всіх інших. Це і не дивно, тому що є ряд плюсів, які роблять його популярним серед покупців:

  1. Натуральність. Для багатьох людей саме цей фактор є вирішальним, а кокосові волокна - повністю натуральний матеріал. Крім того, такі вироби гіпоалергенні, що не може не радувати користувачів.
  2. Повітропроникність. Волокна дуже добре пропускають повітря, таких чином не виникає почуття появи пролежнів і попрілості. На матрацах з таким наповнювачем добре відпочивати в будь-який час року, тому що вони можуть складатися з 2-х листів, в результаті чого виходить матрац "зима-літо".
  3. Жорсткість. Наповнювач володіє певним рівнем жорсткості, який забезпечує максимально комфортні відчуття для кожної людини, незалежно від віку та наявності або відсутності проблем зі здоров'ям.
  4. Зносостійкість. Навантаження на такі матраци можуть бути колосальні, але завдяки якості матеріалу, матраци з таким наповнювачем служать довго і надійно.


Позитивні сторони ми з'ясували, але є і причини, за якими деякі покупці відмовляються від придбання:

  1. Висока вартість. Матраци, які оброблені додатково натуральним латексом, коштують дорого. Саме це зупиняє багатьох під час вибору конкретної моделі матраца.
  2. Неприємний запах. У разі додаткової обробки штучним латексом, матрац може пахнути гумою, і цей запах, як правило, нікуди не зникає з часом.

Як і будь-який виріб, матраци з кокосової койри мають переваги і недоліки. Останніх набагато менше, просто не варто купувати вироби, оброблені штучним латексом, і ніяких проблем не буде.


Критерії і правила вибору

При виборі матраца необхідно спочатку з'ясувати - жорсткий він або м'який. Потім визначається здатність витримати ті чи інші навантаження. Що стосується покупки ліжка з матрацом в зборі, необхідно визначити весь постільний комплект. Товщина матраца грає найважливішу роль - деякі люди відчувають дискомфорт, відпочиваючи на занадто високому або низькому виробі. Крім того, купуючи матрац окремо від ліжка потрібно враховувати глибину останньої, так як габарити матраца не універсальні. Пам'ятайте, що правильний вибір даного вироби гарантує вам відсутність проблем зі здоров'ям і міцний глибокий сон.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті