• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Латексні матраци: види, характеристики, переваги та недоліки

До окремого виду спальних матраців відноситься матрац з латексу. Вироби з цього досить специфічного матеріалу, відрізняються міцністю і надійністю, а покупці все частіше роблять вибір на користь м'якого латексного матраца. Вартість такого виробу преміум класу досить висока. Матрац повністю виправдовує свою ціну, тому що має відмінні ортопедичні властивості і якісну структуру. Властивості матраца забезпечують здоровий і повноцінний сон дітям, дорослим, людям похилого віку.

Латекс - це повністю природний наповнювач. Його отримують з соку гевеї, який після добування за особливою технологією вспенивают. Набувають такий матрац в різних ситуаціях, але частіше за все, коли починаються проблеми зі здоров'ям, а саме з опорно-руховим апаратом. Латексні матраци відрізняються екологічністю, не викликають алергії, вони відмінно пропускають повітря.

Саме завдяки таким позитивним властивостям останнім часом латексні матраци стають все більш популярними. У даній статті розберемо особливості такого виробу, визначимо всі нюанси, пов'язані з купівлею, з'ясуємо плюси і мінуси.

 


Характеристики латексного матраца

Відмінна структура цього матраца підтримує хребет у правильному положенні. Люди, які страждають на ревматизм, остеохондроз, іншими захворюваннями завжди вибирають цей вид матраца. Для тих, у кого проблеми із зайвою вагою, рекомендують купувати матраци зі змішаних матеріалів. Виходячи з особливостей виробництва, а також матеріалу, матраци з латексу можуть бути натуральні і синтетичні. У першому випадку виріб відмінно тримає форму протягом тривалого часу, воно здатне витримати значне навантаження.

Вироби з латексу повністю екологічно чисті, в будь-яких ситуаціях зберігають одну температуру. У разі, якщо всередині вироби виявиться волога, не потрібно турбуватися, так як вона швидко випаровується завдяки якісній вентиляції.

Експерти дотримуються думки, що штучні матраци нічим не поступаються натуральним. Якщо ж прочитати відгуки покупців, то різниця стає зрозуміла відразу. Штучні вироби не такі міцні, не так довго тримають форму, через якийсь час стають жорсткими. Але з переваг варто відзначити прийнятну ціну.

 


Види латексних матраців

Якщо говорити про види, то варто відзначити, що найпоширенішими вважаються вироби штучні і натуральні. Не так давно виробники почали виготовлення змішаного варіанту латексного матраца. Крім того, на ринку можна зустріти поділ таких матраців на наступні види:

 

  • пружинні;
  • беспружинні;
  • блоки,  монолітом;
  • чередуючися набивки.

Потрібно розуміти, що товщина латексного матраца варіюється від 7 до 15 сантиметрів. Тому, перед покупкою необхідно об'єктивно вивчити всі особливості.


Види виробів з натурального латексу


Розглянемо ж основні види таких матраців, а вони такі:

  1. З латексу і кокоса. Це досить популярний варіант, тому що поєднує в собі кокосову койру і латекс. За товщиною кожен з шарів повинен бути однаковим. До переваг таких моделей відноситься зносостійкість, надійність, екологічність, помірна жорсткість. Підійде як для дорослих, так і для дітей.
  2. З монолітного латексу. Модель без пружин і без додаткових шарів відноситься до найдорожчим. Підійде такий матрац для людей середньої статури. Товщина такого виду матраца складає 10-20 сантиметрів.
  3. Пружинний латекс. Досить популярний і якісний варіант, його варто взяти до уваги.


Види матраців на синтетичній основі

Штучний латекс здається менш якісним і надійним, але це зовсім не так. Він більше схожий на натуральний варіант. Певного виду такого матраца немає, але варто відзначити, що в якості додаткових матеріалів, що використовуються при виготовленні можуть застосовуватися:

 

  • струттофайбер;
  • кокос;
  • піна.

Такі вироби відрізняються невисокою вартістю, але при цьому термін експлуатації не стає менше.


Змішані


Матраци з латексу виготовляються не з одного матеріалу, можуть застосовуватися і інші. Такими додатковими матеріалами можуть бути:

  • пінополіуретан;
  • memory foam;
  • кокосова койра.

Вони не менш популярні, ніж вироби з повністю натурального матеріалу, а ось ціна може бути на порядок нижче. Тому, виробники роблять акцент саме на створення змішаних матраців, використовуючи як основний матеріал латекс.


Переваги такого виду матраца

Цей вид виробу залишається затребуваним вже протягом тривалого періоду. Завдяки своїм перевагам люди купують саме їх. Розглянемо ж плюси латексного матраца:

 

  1. Відмінний рівень вентиляції.
  2. Якісне і раціональний розподіл навантаження.
  3. Висока зносостійкість.
  4. Гіпоалергенність.
  5. Підвищене почуття комфорту при відпочинку.

Можуть бути винятки, якщо наприклад, людина не переносить якийсь із компонентів, що входить до складу матраца.


Недоліки латексних матраців

До головного недоліку відноситься висока вартість виробу. З іншого ж боку переваги вироби і позитивні відгуки покупців повністю виправдовують вартість такого виду матраца. Бувають випадки, коли люди скаржаться на занадто велику вагу матраців з латексу, але це суто суб'єктивна думка. Деякі покупці кажуть, що якийсь час після покупки матраца в будинку з'являється неприємний запах.

 


Алергія

Цей матеріал повністю гіпоалергенний, у виробі не розвиваються бактерії, відповідно, алергічних реакцій не виникає. На натуральному латексі не може виникнути цвіль, а всі запахи і волога повністю випаровуються через деякий час. Матрац з латексу відмінно підійде для маленьких дітей і дорослих, в процесі експлуатації не виникає ніяких сторонніх звуків і шерехів.


Як вибрати оптимальний варіант

На упаковці виробу є відповідне маркування, яка свідчить про те, який це вид вироби. Відрізнятися вони можуть і за кольором, на це також варто звертати увагу. Все латексні ортопедичні матраци можуть мати різну ступінь жорсткості. Таким чином вийде знайти оптимальний варіант за особливостями конкретного покупця. Також, бажано протестувати матрац при покупці, щоб вдома не було ніяких несподіваних сюрпризів, щоб не довелося його міняти.

 


Як правильно доглядати

Догляд за таким виробом максимально простий для кожної людини. Немає необхідності прати матрац, якщо ж на поверхні є забруднення, то його можна просто прибрати вологою ганчіркою або серветкою. У кімнаті не повинно бути занадто жарко, так як латекс не переносить високі температури. Також, холод негативно впливає на латексний матрац, тому краще було б підтримувати в приміщенні помірну температуру.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті