• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Все що потрібно знати про ліжка кінг сайз

Багато англомовні терміни міцно увійшли в нашу мовне середовище. Ми використовуємо їх за замовчуванням, не завжди розуміючи істинний сенс. Це призводить до плутанини, нерішучості у використанні сучасних благ. Спальні меблі формату king size якраз відносяться до даної категорії. Звичайні споживачі мало що знають про такі ліжках, їх властивості, характеристики, і часто не ризикують купувати в спальню малогабаритної квартири. У даній статті ми хочемо розвінчати стереотипи, що склалися, і детально ознайомитися з меблями королівського розміру. Такий він королівський? Чим відрізняється від звичайної ліжка? Якими критеріями керуватися при виборі? Розповімо і покажемо в сьогоднішньому матеріалі.

Види ліжок кінг сайз

Щоб розібратися в видах меблів формату king, перш за все потрібно розуміти що він означає. Сучасні виробники називають так найбільший стандарт ліжок, який доступний в масовому випуску. Відповідно, ложе кінг сайз, не є ексклюзивною дизайнерською розробкою, доступною тільки обраним. Це стандартна спальні меблі, кілька збільшеного розміру. Королівська назва - не більше ніж маркетинговий прийом, яка була введена американськими підприємцями. Адже саме з Америки, з її любов'ю до всього великого, був запозичений цей формат. Однак одиницю виміру європейські виробники змінили. Непарні американські дюйми перетворили в традиційні для нас сантиметри. Цей факт і вводить в оману споживачів, адже під одним назвою випускаються різні моделі. Які? Розповімо нижче.

Міжнародні торговельні майданчики, активно розвиваються в інтернеті, якщо не стирають кордони між континентами, то роблять мало відчутними для користувачів. Кожна людина, що має доступ до світової павутини, може легко замовити товар з іншої країни. Тому ознайомлення з видами ліжок кінг сайз почнемо з країн виробників. На сьогодні виділяють американський формат king size і європейський. Перший вимірюється в дюймах, другий - в сантиметрах. Європейські виробники, збільшений стандарт створюють в двох розмірах:

  • king (160х200 см)
  • super king (180х200 см)

Такі габарити дарують комфортне розміщення двом дорослим людям, при цьому не займають всю площа спальні (приклади на фото). Американський king більш різноманітний, але викликає проблеми в пристосуванні до вітчизняних умов. Заморські виробники створюють:

  • standard king (198х203,2 см);
  • california king (183х213, 3 см);
  • eastern king (193х203,2 см);
  • wyoming king (213,3х213,3 см);
  • alaska king (274,3х274,3 см).

Розміри американських ліжок приведені в метричній системі, для зручності порівняння. За параметрами і розміщеним нижче фото, можна побачити, що це дійсно великі, королівські ложа, які вимагають такого ж великого простору спальні. Вони краще адаптовані під індивідуальні потреби людини (стандартні різняться не тільки шириною, але довжиною ліжка, кількістю спальних місць), проте доцільність такої покупки викликає сумніву, і нижче ми пояснимо чому.

На що звернути увагу при виборі кінг сайз ліжка

Велике, зручне ложе, необхідно для якісного сну всіх членів сім'ї. Але варто ретельно проаналізувати умови розміщення та вибір виробника, оскільки різниця в стандартах може спричинити незручності. Наприклад, ліжко кінг сайз європейського виробництва, має досить скромні параметри (160х200см.), Запросто влізе в типову спальню багатоповерхового будинку. А її американський аналог, стандарт кінг (198х203,2 см), Набагато більше, може не поміститися в кімнату, або зайняти всю вільну площу. Погодьтеся, що жертвувати проходами не зовсім зручно. До того ж, подібне спальне місце вимагає відповідних атрибутів: матрац потрібного розміру, постільна білизна, збільшена кількість подушок, і т.д. Це спричинить додаткове навантаження на бюджет сім'ї.

Також, вибираючи ложе кінг сайз, слід звернути увагу на такі характеристики:

  • каркас (матеріал його виготовлення має першорядне значення для великого спального місця. Бажано, щоб це були тверді сорти дерева або метал. Використання м'якої деревини допустимо, але тоді ліжко буде мати обмеження по вазі);
  • основу (у моделей великого стандарту зустрічається на гнутоклеєних пелюстки та твердих планках. Перший варіант покращує властивості ортопедичного матраца, другий не має додатковими функціями. Обидва підстави мають хорошу повітропроникність, сприяють вентиляції матраца. Мінімальна кількість планок в виробі - 30 шт., для спального місця 160х200см., збільшені моделі, відповідно, повинні мати більше ламелей);
  • додатковий функціонал (ліжко кінг сайз може бути простою конструкцією, або доповнене системою зберігання, полками. Моделі обладнані нішами коштують дорожче, тому заздалегідь продумати їх необхідно);
  • дизайн (оформлення виробів king size не поступається за різноманітністю менш широким моделям. Швидше навпаки, велика площа дає простір для реалізації найцікавіших ідей, від мінімалізму до футуристичного стилю).

Постільна білизна для королівського ложа

Постільна білизна - необхідний елемент комфортного спального місця. Воно створює ту атмосферу затишку, домашнього тепла, яка сприяє повному розслабленню і оздоровленню під час сну. Для ліжок великого формату стандартна білизна не підійде, потрібно шукати постіль зі спеціальною позначкою.

Американські виробники життя споживачів не ускладнюють, для відповідних моделей шиють простирадла і наволочки з маркуванням king size. Тому набуваючи ліжко закордоном, відразу подбайте про відповідний матрац і комплект білизни (на вітчизняних просторах заморські стандартні не виробляють).

Європейські моделі кінг сайз НЕ такі широкі, знайти постіль на параметри 160х200 см, 180х200 см не складе труднощів. Але орієнтуватися краще на заміри, оскільки єдиного маркування виробники не дотримуються. З поміткою "євро" може йти і полуторний комплект і двоспальний, а "дует" комплектуватися двома односпальними наборами. Також слід звертати увагу на кількість одиниць в комплекті. Постільна білизна євро розміру може мати дві збільшених або чотири стандартних наволочки, і відрізнятися величиною підковдри.

Помилки при підборі спального місця кінг сайз

Найбільш поширеною помилкою при виборі ложе кінг сайз, звичайно ж є його розмір. У прагненні придбати велике спальне місце, не завжди враховуються можливості його розміщення. Це призводить до дисбалансу інтер'єру спальні. Типові і промахи в комплектації. Наприклад, для маленької кімнати вибирається проста конструкція, і в процесі експлуатації регулярно виникає проблема зберігання постільної білизни. Або навпаки, придбане громіздке ліжко з безліччю функцій, які не використовуються.Тут важливо пам'ятати, що кожне доповнення до спального місця підвищує його ціну, і практично багато важать слід оцінювати до моменту покупки. Так, мало хто приділяє увагу узголів'ю ліжка, хоча цей елемент відіграє важливе значення в загальній комфортабельності вироби. Непрактично узголів'я (занадто тверде, нерівне, надто високий або низький), може викликати неприємні асоціації зі спальним місцем, погіршення настрою перед сном. Тому перевіряти на зручність його потрібно відразу, також як укомплектований матрац (якщо такий є).

Тепер ви знаєте що таке ложе кінг сайз, чим воно відрізняється від звичайного ліжка, яких видів буває, і зможете адекватно оцінити, чи потрібно купувати такий формат меблів для своєї спальні. А Dommino із задоволенням надасть моделі для огляду.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті