• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Матраци Боннель: що це, плюси і мінуси, як вибрати

Кожен матрац має свої особливості, він може підійти для відпочинку одній людині, і не підійти іншому. Ні для кого не секрет, що стан здоров'я людини безпосередньо залежить від якості його сну. Якщо спальне місце повністю комфортне та зручне, то тіло людини приймає найоптимальніше положення, відповідно м'язи повністю розслабляються і він відпочиває. Найякіснішими і популярними вважаються ортопедичні матраци, які завдяки своїм властивостям і особливостям дозволяють забезпечувати повноцінний якісний сон.

Система пружин в матраці грає дуже велику роль, тому що в процесі розробки брали участь безпосередньо лікарі-ортопеди і прості покупці. Кожній людині потрібно підбирати матрац конкретно під себе, таким чином можна вибрати найбільш підходящий варіант. При облаштуванні місця для сну необхідно підбирати матрац, який підходить під основу конкретної ліжка. У даній статті ми з'ясуємо всі нюанси даної моделі матраца, визначимо плюси і мінуси його використання.

 


Що таке матрац Боннель

Останнім часом багато покупців роблять вибір на користь матраца bonnel. Це новий виріб, який припаде до душі кожному потенційному покупцеві, тому що воно має позитивні властивості, здатними забезпечити повноцінний і якісний сон. Матрац Боннель - це виріб, що має залежний пружинний блок всередині, а всі складові з'єднані між собою.

Завдяки цьому вага людини розподіляється по всій поверхні рівномірно. Відповідно, на одних пружинах спати не зовсім зручно, тому між пружинами лежить прошарок з латексу, термовойлока, поліуретану.

Можна сказати, що цей матрац має металеву основу, яка забезпечує надійність і міцність, а також дозволяє використовувати його тривалий час. Виробники акцентували увагу саме на надійності і простому процесі експлуатації даного виробу, тому що останнім часом з'явилося багато неякісних варіантів.

 


Особливості матраца Боннель

Що стосується системи пружин даного виду матраців, то вона вважається найпростішою з усіх. Але це не впливає на надійність і якість. Таку систему ще називають класичною. Система пружин матраца Боннель була створена досить давно, проте вона не втратила своєї популярності. На сьогоднішній день ця модель матраців повністю позбавлена практично всіх недоліків, які були в минулому.

Наприклад, відсутня скрип, який раніше був характерний для цього виду матраца, набагато збільшився термін експлуатації, покращилася пружність поверхні, а також підвищена стійкість до навантажень. Крім того, вартість матраца bonnel набагато нижче, ніж була раніше. Якщо ви вибираєте залежний пружинний блок в матраці Боннель, то варто відзначити, що всі пружини між собою з'єднані металевим дротом.

Це дозволяє рівномірно використовувати всю поверхню для сну, таким чином термін експлуатації виробу значно збільшується. З іншого ж боку, людина буде відчувати ніби лежить в гамаку. Це один з недоліків, в такій випадку ні про яке ортопедичний ефект від використання такого матраца мови взагалі немає.

Якщо вибирати двоспальний варіант системи Боннель, то варто відзначити, що буде сильно відчуватися ефект "хвилі" - це означає, що поруч спляча людина буде відчувати всі рухи свого партнера, навіть самі мінімальні. Виробники намагаються максимально зменшити ці недоліки матраца Боннель, саме тому через певний час виходять все нові моделі такого виробу, вдосконалені в тій чи іншій частині.

 


Для кого підійде такий матрац

Використовувати матрац даної моделі можна як вдома, так і в готелях або медичних установах. Це цілком зрозуміло, тому що ці матраци надійні, якісні і довговічні. Для використання в домашніх умовах краще вибрати односпальний варіант, щоб відпочивати на дачі чи приймати гостей. Замовляти двоспальне модель не зовсім раціонально, так як удвох спати на такому матраці не зовсім зручно, особливо якщо у людей різну вагу. Якщо у людини є проблеми зі здоров'ям, то краще зовсім не купувати такий матрац. Для дітей такий варіант буде не найкращим, але все ж на деякий час його можна придбати.


Переваги і недоліки виробів bonnel


Як і будь-які інші вироби даного типу, матраци Боннель мають як переваги, так і недоліки. До плюсів використання можна віднести:

  • здатність витримувати серйозні навантаження протягом тривалого періоду часу;
  • невисока вартість на такі вироби;
  • довговічність і перевірена надійність, буде служити мінімум 10-12 років;
  • якість, яке пройшло випробування часом;
  • хороша еластичність;
  • відмінний повітрообмін і вологообмін.


Поряд зі значною кількістю переваг є і недоліки, які необхідно брати до уваги при покупці виробу. До мінусів відносяться:

  • "Ефект гамака" і "ефект хвилі" руйнують будь-ортопедичний ефект матраца такого типу, особливо якщо на матраці довго сидить багато людей;
  • є ймовірність того, що матрац може осісти через якийсь час, тому його потрібно час від часу перевертати;
  • може з'явитися скрип, хрускіт, тріск, який може бути пов'язаний зі зношуванням внутрішніх складових;
  • кріплення може вийти з ладу через навантажень, але це відбувається вкрай рідко.

Таким чином, знаючи всі позитивні і негативні аспекти покупець може вибирати матрац.

 


Який матрац краще всього вибрати для якісного сну

Потрібно пам'ятати, що у виробах з незалежним пружинним блоком є складові, які по діаметру набагато менше, ніж в інших виробах. Тому виходить, що на метр квадратний їх набагато більше, тобто 260 штук і вище. Відповідно, поліпшується гнучкість, еластичність матраца залишається на рівні. В результаті такої ситуації поліпшується анатомічний ефект, тобто конструкція повністю повторює обриси тіла людини, м'язи спини розслабляються, хребет стає рівним.

Що стосується матраца Боннель, то він відрізняється залежним пружинним блоком, а значить для тих, хто шукає виріб з ортопедичним ефектом краще не купувати цей варіант. Для людей, що мають проблеми зі здоров'ям краще купувати матрац з незалежним блоком пружин. Навіть незважаючи на те, що їх вартість набагато вище, ніж на вироби Боннель.

У кожному конкретному випадку потрібно орієнтуватися на власні потреби та побажання, стан здоров'я також відіграє важливу роль під час вибору матраца.

 


Як правильно зробити вибір виробу


Крім виду пружинного блоку при покупці потрібно брати до уваги такі аспекти:

  1. Розміри матраца повинні ідеально підходити під розміри ліжка.
  2. Жорсткість виробу - потрібно орієнтуватися на вік, статура, стан здоров'я людини.
  3. Необхідність купівлі наматрасника. Він добре захищає від пилу, від кліщів та інших паразитів.
  4. Наявність або відсутність прошарку. Якщо говорити про види прошарку, то вона буває латексна, кокосова, повстяна, пінополіуретанова, меморікс.

У більшості випадків саме з цих факторів складається остаточна вартість виробу. У деяких випадках може проводитися оцінка вартості ще й на основі бренду. Дуже важливий перший аспект, тому що досить часто люди купують матраци bonnel навмання, а через деякий час повертають, тому що вони не підходять під конкретно їх ліжко. Якісний і надійний матрац Боннель буде довго служити не виходячи з ладу, тому можна не переживати про те, що через деякий час доведеться купувати новий виріб. Пам'ятайте, що здоровий сон - це запорука успіху людини, показник його щоденного психологічного і фізіологічного стану, тому краще подбати про нього заздалегідь.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті