• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

МДФ або ДСП - що краще і в чому відмінність

При виробництві меблів використовуються найрізноманітніші матеріали, і часом досить важко визначиться з тим, меблі з якого матеріалу більш надійна і прослужить як можна довше. Не секрет, що кожен вид меблі, незалежно від того, диван це або шафа в кухню, мають підставу - каркас, при виготовленні якого в більшості випадків використовується деревина. Але в якийсь момент виробники зрозуміли, що для заготівлі, обробки і безпосередньо створення меблів дуже дорого використовувати тільки натуральне дерево, необхідно знайти більш дешеву сировину.

Тоді і з'явилися такі матеріали, як ДСП І МДФ, які по своїй суті є витратним матеріалом від переробки натурального дерева. Ніяких особливих складнощів у виробництві даних матеріалів не виявлено, при чому меблі, виготовлені з таких матеріалів достатньо надійна і міцна, тому вирішили зробити акцент на такому сировину. У цій статті розглянемо кожен вид окремо, дізнаємося особливості та переваги, визначимо, який варіант краще.

 


Характеристики обох матеріалів

Розглянемо детально всі особливості цих матеріалів для виготовлення меблів.


ДСП

Мабуть, найпоширеніший і бюджетний варіант, який використовується у виробництві меблів. Після переробки дерева залишаються тирсу і стружка, і ось самі крупно порубані відхідні матеріали і застосовують для виготовлення ДСП. Щоб був матеріал більш щільним і надійним додають синтетичні смоли - вони роблять сировину більш стійким. В кінцевому підсумку з даного матеріалу виходять плити, вартість яких не висока, з огляду на те, що при виготовленні застосовується мінімум зусиль і коштів. ДСП в основному використовується при виробництві недорогих кухонь і шаф. Зовнішній вигляд виробів з даного матеріалу нічим не відрізняється від дорогих моделей з натурального дерева, крім того, доглядати за виробами з ДСП дуже легко, а термін експлуатації перевищує 15 років, що дуже навіть непогано.

Єдиний момент - це екологічність матеріалу. З огляду на те, що при виробництві використовуються формальдегідні смоли можна зрозуміти, що екологічність - не головне, про що думають виробники ДСП. Але вони максимально намагаються мінімізувати використання цієї хімічної речовини, тому, якщо ви шукайте бюджетний варіант кухні або шаф, то обов'язково зверніть увагу на цей матеріал.

 


ЛДСП

Підвидом ДСП є ламінована деревинно-стружкова плитка. Це окремий вид матеріалу для виготовлення меблів, але з огляду на те, що при виробництві використовують за основу ДСП, її вважають одним з видів. Те, що така плитка є ламінованої означає те, що використовується плівка на основі полімерів. Тобто, папір, яка просочена смолами меламінів, і кладуть на ДСП.

Такий варіант нічим кардинально не відрізняється від ДСП, але для нього характерно невисока вартість, хороша міцність, відмінна реакція на високу температуру, а також широка кольорова гама. ЛДСП відмінно переносить вологу, на поверхню можна спокійно ставити гарячий посуд (хоч і не бажано). Зовні досить-таки схожа на текстуру металу, каменю.

З цього матеріалу досить часто створюються стільниці, фасади, покриття для підлоги. Плити після обробки виходять дуже тверді, тому якісь додаткові прикраси і будь-яка обробка додаткова заборонена. На сьогоднішній день виробники розробили ЛДСП, здатну витримати 180 градусів.

 


МДФ

На противагу 2-м зазначеним вище матеріалами виробники придумали більш екологічний матеріал - МДФ. Спосіб виготовлення даного матеріалу досить простий, в якості сировини використовуються дрібні тирсу і стружку. Для виробництва використовуються лігнін і парафін, а потім з використанням преса формуються цілісні плити.

Ідеально рівна поверхня МДФ не може не закохати в себе потенційних покупців, і багато хто робить вибір на користь цього матеріалу. Цей матеріал досить легко обробляти, він відмінно переносить вологу, характеризується високою міцністю. З МДФ виготовляються фасади багатьох видів меблів, і прослужать такі вироби досить довго. Щоб надати вже готовому матеріалу більш презентабельний вигляд, його обробляють різними способами:

  • пластик - цей матеріал є поєднанням МДФ і пластика, простий у догляді, стійкий до зовнішніх впливів, він привабливо виглядає і не залишить байдужими потенційних покупців;
  • плівка - це відмінний спосіб захистити поверхню шафи або будь-якого іншого виду меблів від пошкоджень, зовнішнього впливу, відхід не вимагає великих зусиль, а вартість такого варіанту досить доступна;
  • фарбування - на поверхню наноситься фарба високої якості, що виключає можливість пошкодження або відшаровування, але при цьому вартість такого варіанту досить висока;

Існують недорогі види матеріалів, які можуть спокійно замінити натуральне дерево як сировину для виготовлення меблів в будинок.


Який варіант кращий для меблів

Тепер, коли ви точно знаєте різницю між перерахованими вище матеріалами для виготовлення меблів, можна зробити обдуманий вибір. Якщо ви впираєтеся в своє фінансове становище, то для економії краще придбати ДСП або ЛДСП, матеріали коштують не дуже дорого, при цьому термін експлуатації досить прийнятний.

Але як мінус варто відзначити використання хімічних засобів при виготовленні, а це для деяких людей може вплинути на їхнє здоров'я. Практично відсутні хімічні засоби або ж їх ефект мінімізується виробниками в МДФ, але вартість набагато вище.

Перед тим, як придбати меблі для кухні або в будь-яку іншу кімнату, необхідно точно розуміти, який колір меблів повинен бути, щоб гармонійно вписатися в інтер'єр, як ви будете за нею доглядати. У технічній документації на меблі можна дізнатися особливості виготовлення і матеріалу, параметри вироби. Але варто пам'ятати, що кожен варіант має плюси і мінуси, тоді вибір за вами.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті