• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Переваги та недоліки кутових диванів з полицями

Кожен член сім'ї любить відпочивати по своєму. Один вважає за краще дивитися улюблене шоу по телевізору, інший любить уткнуться носом в цікаву книгу, а третій розслабляється, займаючись рукоділлям. У зв'язку з цим на підлозі часто можна виявити валяються книги, пульт від телевізора, спиці і так далі. Врятувати таку ситуацію зможе кутовий диван, оснащений полицями.

Переваги та недоліки

Практично кожен диван володіє тим чи іншим відсіком для зберігання. У більшості випадків це може бути короб для зберігання постільної білизни. Кутові дивани мають такий відсік, який знаходиться в кутовій частині і захований під сидінням. Але це не зовсім зручно, адже для того, щоб дістати книгу доведеться зганяти домочадців з дивана. Тому на виручку прийдуть полки.

Перевагами такого доповнення є:

  • всі потрібні речі легко дістати;
  • установка не сильно перевищить Ваш бюджет, адже полки зазвичай виготовляються з недорогих матеріалів, таких як МДФ і фанера;
  • конструкція кутового вироби дозволяє розміщувати полки в різних місцях: під підлокітником, на спинці - все залежить від Вашого бажання;
  • якщо у Вашій кімнаті розташований диван великих розмірів, то полки можна розташувати з усіх боків і перетворити його в додаткових стелаж.

Недоліки у такого виробу знайти важко. Хіба що вони утворюють додаткове місце, яке вимагатиме прибирання.

Конструкційні особливості розміщення полиць

Додатки у вигляді полиць можуть розташовуватися в самих різних місцях. Винятком може стати тільки м'яка стінка: її зазвичай доповнюють баром. Безліч різних моделей вразять Ваше уяву і Ви з легкістю зможете знайти варіант, який підійде саме Вам. Крім того, існує можливість замовити потрібне розміщення полиць перед придбанням дивана.

В підлокітниках

З боку, в ділянці під підлокітником, диван зазвичай оформляється тканиною, що відповідає обробці сидінь. Також відтінок може контрастувати з ними. Але існують моделі, в яких цей простір зайнято поличками.

Для кутових диванів часто вибирають дві-три полички, верхня і нижня з них можуть бути відокремлені перегородками. Задня стінка виготовляється з ДСП або МДФ. Конструкція може бути як відкритою, так і закритою. При відкритій конструкції виходить оригінальний вид, що нагадує стелаж.

Ще один варіант розміщення - це підлокітник, який може відкидатися і мати тверду поверхню з внутрішньої сторони.

В кутку

Кутова ділянка диван має досить великі розміри, тому полки тут можуть розміщуватися різними способами:

  • найпоширеніший - це полку у вигляді підставки, яка встановлюється на спинці дивана, вона має невеликий розмір, але цілком підійде для розміщення дрібних предметів;

  • інший спосіб - це установка полки, яка є частиною спинки, її роблять відкритою або закритою - на вибір покупця, вона має зручну висоту і більше за розмірами, ніж попередній варіант;
  • третій вибір - полки займають ділянку всього кутового модуля, це можна виконати декількома способами: великий відсік з відкритими і закритими полицями, спинка, що має пару поличок-ніш або полки, встановлені на різній висоті.

На задній спинці

Такий варіант використовують не часто, так як він припускає розміщення дивана в центрі кімнати або на якому -то відстані від стінки. В інших країнах Європи його використовують частіше ніж у нас. Полиці можуть розміщуватися на всій задній ділянці або на одній з його частин. Такий виріб має максимальну місткість. Полки виступають як важлива складова частина дивана, тому дизайнери приділяють особливу увагу їх оформлення.

В якості основи

Навіть у розкладних диванів є додаткові відсіки, які використовуються для зберігання речей. Але мода диктує свої правила і в сучасній інтерпретації їх використовують інакше. Цікаво буде виглядати модель, в якій сидіння встановлюється на високих ніжках, а ділянку під ним використовується в якості поличок. Вони можуть виконуватися в різних розмірах.

Навіть ніжки, які виступають в якості опори, можуть виступати елементами полиць. Осередки для поличок можуть виконуватися в різних формах, наприклад оригінально виглядатимуть трикутні варіанти.

Інший спосіб - це установка полиць на рівні підстави. Вони будуть розміщуватися по периметру задніх стінок і бічних частин. У такі полки можна розміщувати безліч різних речей. Вони можуть бути відкритими і закритими.

Популярні моделі

Як визначається популярність моделей? Вона залежить від багатьох факторів, таких як якість, дизайн, зручність і надійність. Адже диван займає найважливіше місце у вітальні, визначаючи її стиль і надаючи їй виразності.

До найпопулярніших моделей відносять:

  1. Вироби елегантних і простих форм. Доповнюються механізмом трансформації акордеон. Моделі мають додаткові ящиками для білизни. Мають високу спинку, яка підтримує спину і голову в правильному положенні. Полку має закритий вигляд і розташована в кутовому модулі. З неї виходить відмінний столик, нагадує журнальний. Підлокітники оснащені твердою поверхнею, що дозволяє їх використовувати в якості підставок. Оббивний матеріал може бути тканим, а може виконуватися зі шкіри. Ціна буде залежати від наповнювача і обробки.
  2. Кутовий диван, що володіє різними колірними поєднаннями. Оздоблення частіше за все у вигляді двох відтінків, що контрастують один з одним. Таке поєднання робить виріб розкішним на вигляд. М'які деталі дивана забезпечують справжній комфорт і зручність. Полички розташовані в кутовій частині і мають закритий вигляд. Диван розкладається завдяки механізму дельфін. Оснащений висувними коробами, які можна використовувати для зберігання білизни. Фото можна знайти на різних сайтах.
  3. Моделі, в яких відсутня кутовий сектор, а спинка знаходиться лише на одній частині дивана. Диван має вигляд кутовий трапеції. Оббивка залежить від вибору покупця.Це може бути тканина, шкіра або шкірзам. Модель може мати пружинним блоком або мати незалежні пружини. Незалежні пружини мають ортопедичні властивості. Диван перетворюється в ліжко за допомогою механізму трансформації акордеон. Широкі підлокітники мають твердою поверхнею і використовуються в якості поличок.

Поради щодо вибору

Кутовий диван з полицею є універсальними меблями. Під час його придбання потрібно звертати увагу не тільки на його зовнішній вигляд, а й на якість виготовлення виробу.

Перед покупкою ми рекомендуємо прислухатися до таких радам:

  1. Розмір. Вибирати розмір потрібно в залежності від габаритів кімнати, в якій буде розміщуватися диван. Для уникнення додаткових проблем, виміряйте ту ділянку, де Ви будете мати у своєму розпорядженні меблі. Так Вам буде легше підібрати диван, що підходить за розміром. Якщо Ви хочете нестандартну і оригінальну модель, то її можна виготовити на замовлення.
  2. Функції. Для невеликих квартир кутовий диван з поличками стане ідеальним рішенням, так як він створює додаткове місце для зберігання речей. Це також дозволить заощадити місце в шафі.
  3. Призначення. Визначтеся, в яку кімнату Ви хочете розмістити меблі. Для яких цілей Ви будете їх використовувати: в якості додаткового спального місця або просто для відпочинку всією сім'єю.
  4. Зручність. При виборі дивана зверніть особливу увагу на його наповнювач. Він повинен володіти високою якістю і добре тримати форму.Для сну краще всього використовувати пружинний наповнювач, так як він забезпечить підтримку хребту.
  5. Колір і стиль. Щоб визначити відповідний колір і стиль, спирайтеся на зовнішній вигляд своєї вітальні. Існує кілька нюансів, на які варто звернути увагу. Якщо у кімнати невелика площа, то їй більше підійде диван, виконаний в пастельних відтінках. Не варто для неї вибирати вироби з великим малюнком. Для просторої вітальні підійде модульний виріб, доповнений декоративними елементами.

Кутові дивани, що володіють полками, здатні зайняти гідне місце у Вашій вітальні. Крім своєї практичності і привабливого зовнішнього вигляду вони також забезпечують додаткове місце для зберігання речей. Якщо ця стаття переконала Вас придбати такі меблі, то Вам слід заглянути на dommino.ua , так як там можна придбати кращі моделі за доступною ціною.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті