• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

5 правил облаштування офісу і кабінету диванами

Інтер'єр і обстановка офісу грають важливу роль в іміджі компанії. Сучасний дизайн з повним функціоналом, облаштованими місцями очікування і відпочинку, створюють у клієнта образ успішної, ділової фірми, яка піклується про своїх відвідувачів. Зручні, гарні дивани, знімають напругу, розряджають надмірно серйозну обстановку і дають людині впевненість у виборі фірми. Тому, дану статтю хочемо присвятити офісним диванам. Пропонуємо дізнатися, як вибрати м'які меблі для офісу, як з їх допомогою зонувати невеликий кабінет і облаштувати компактну переговорну.

Які види диванів підійдуть для офісу

Офісні приміщення, що підкоряються певному дрес коду, потребують таких же меблів: лаконічною, стильною, навіть в деякій мірі минималистичною. Тому, виробничі приміщення облаштовують м'якими меблями з прямими формами. Найпоширеніші види диванів:

  • прямий;
  • кутовий.

Вони легко вписуються в інтер'єр, не потребують обігравання додатковими елементами, створюють комфортну зону для відпочинку, при цьому не відступають від ділової концепції.

Прямі моделі можуть бути з низькою, високою спинкою, укорочені або подовжені, в залежності від форми кімнати, в міру вузькі (щоб було комфортно сидіти, але незручно лежати).

Кутові моделі найчастіше використовують для зонування кабінету керівника, і найбільш поширеними в діловому середовищі є дивани Г-подібної форми.

Текстура і колір: чому віддати перевагу в кабінет керівника

З усього розмаїття матеріалів, натуральна шкіра - найбільш вдалий варіант для оббивки меблів керівника. Вона підкреслить статус, процвітання фірми, і що не менш важливо, створить комфортні умови як для відпочинку, так і для переговорів. Натуральна, дихаюча основа, забезпечить правильний теплообмін, витримає будь-які навантаження, не втратить колір в процесі експлуатації. Але висока вартість шкіри робить її недоступною для керівників середньої ланки.

У гонитві за солідним зовнішнім виглядом, багато начальників воліють поставити в кабінет диван з еко шкіри. Він дійсно буде виглядати на рівні, але в процесі використання проявляться його недоліки: ковзна поверхня, відсутність теплообміну, що не витримує механічних пошкоджень оббивка. Приймати партнерів на такому дивані буде не особливо зручно: він не підтримує природну терморегуляцію, в відповідальний момент на ньому легко можна спітніти і пристати.

Бюджетним, при цьому стильним варіантом в кабінет керівника, буде диван виконаний з текстилю. Щільні, однотонні тканини, типу жаккард, флок, шеніл, підтримають ділову стилістику і гідно впораються з передбачуваними навантаженнями. Спеціальна обробка захистить оббивку від бруду, плям, збільшить термін служби.

Відносно колірних переваг, найбільш оптимальними для кабінету будуть сірий, чорний, коричневий кольори, а також їх відтінки. При цьому меблі не повинна бути тон в тон зі стінами, краще використовувати контрастні комбінації.

М'які меблі для холу: вибираємо правильно

Диван для холу, коридору, приймальні, тобто місць з високою прохідністю, в першу чергу повинен бути міцний. Тут відходить на задній план солідність, а цінується простота конструкції, фортеця каркаса і довговічність оббивки. Так, меблі з металевою основою, зносостійкої тканиною, буде найправильнішим варіантом. Канапка на металевих ніжках, невеликий двомісний диван з меблевої замші, лаконічна софа з низькою спинкою - ідеальні меблі для холу.

Визначившись з моделлю, слід продумати який використовувати наповнювач. Важливо, щоб він був в міру жорстким, що не просідав, витримував різні навантаження. Для громадських місць ідеально підійдуть пінополіуретан і латекс. Ці наповнювачі еластичні, довговічні, коштують не так дорого, як пружинні блоки. Від синтепону, поролону краще відразу відмовитися.Їх дешевизна себе не виправдає, при високих навантаженнях вони просядуть через кілька місяців, і диван буде виглядати непрезентабельно.

Відносно оббивки, для меблів в холі можна використовувати флок, мікрофібру. Ці тканини добре протистоять механічних пошкоджень, не стираються, не втрачають колір. Додаткова обробка тефлоновим покриттям захистить матеріал від вологи, плям, дозволить рідше займатися його чищенням.

Невеликий диванчик для кімнати відпочинку та критерії його вибору

Жоден сучасний офіс не обходиться без кімнати для відпочинку персоналу. Її грамотне облаштування допоможе збільшити працездатність і мотивацію співробітників. Є безліч психологічних експериментів, в ході яких було доведено, що короткочасний відпочинок в затишній обстановці відновлює сили, і дозволяє досягти великих результатів, ніж при безперервному восьми годинному графіку.

Диван в кімнату відпочинку - це інвестиція в своїх співробітників. Тому вибирати його потрібно з урахуванням всіх критеріїв:

  • Розмір. Він не повинен бути занадто великим, щоб не виникало бажання поспати, але і не дуже маленьким.
  • Стилістика. Меблі не повинна бути надмірно химерною, з великою кількістю додаткових елементів. Вони будуть відволікати від основної мети - відпочинку. Добре підійдуть мінімалістичні дивани, класичні прямі моделі.
  • Матеріал. Це той випадок, коли екошкіра - хороший варіант. Чи не занадто дорогою, легко миється, з чудовими зовнішніми даними.
  • Наповнювач. Якісний, в міру жорсткий, що підтримує форму. Пінополіуретан відповідає всім цим параметрам і займає відповідну цінову категорію.

5 правил облаштування офісу за допомогою дивана

Щоб з появою дивана офісний стиль не загубився, пропонуємо ознайомитись з наступними правилами облаштування робочого приміщення:

  • Якщо м'які меблі в кабінеті планується використовувати в якості переговорної зони - поставте біля неї журнальний столик.Він підтримає робочу атмосферу, дозволить мати під рукою документи.
  • Якщо ви навпаки, хочете створити неформальну обстановку, поставте текстильний диван навпроти робочого місця керівника.
  • Для зонування офісу використовуйте м'які меблі Г-подібної форми. Вона допоможе розмежувати робочі місця від території проведення вільного часу.
  • Щоб приміщення офісу було "повітряним", встановлюйте меблі біля стін, залишаючи хоч невелику ділянку незайнятим.
  • Забезпечте комфортне очікування відвідувачам, використавши зручну канапку в коридорі.

Викладені вище підказки та правила допоможуть зорієнтуватися молодим компаніям у виборі стилю і обстановки офісу, а dommino.ua з радістю надасть меблі для цих цілей.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті