• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Особливості інтер'єру дитячої кімнати з диваном

Облаштування дитячої кімнати - багатогранне завдання. Необхідно забезпечити не тільки яскраву, комфортну, безпечну середу, а й продумати наперед функціонал, який буде потрібний в процесі дорослішання. Колір стін, меблі, ігрові елементи, підбирати орієнтуючись не стільки на актуальний вік, скільки на найближче майбутнє. Такий підхід буде стимулювати дитину до розвитку, а батькам заощадить кошти на щорічній зміні меблів. Слідуючи цьому напрямку, в дитячій запросто можна розміщувати диван, адже він візьме на себе більшу частину функціоналу кімнати, а з дорослішанням буде тільки підтверджувати свою актуальність. У даній статті пропонуємо ознайомиться з особливостями інтер'єрів різних вікових груп дітей, і дізнатися, як правильно вибрати диван в дитячу.

Як оформити дитячу залежно від віку

Різні вікові групи дітей мають різні потреби. Але якщо брати такі загальні параметри як колір стін у спальні, освітлення, меблювання, то до них висуваються єдині критерії. Так, фарбування стін буде кращим варіантом для дитячої, оскільки таку поверхню легко мити. Відносно кольорової палітри, психологи радять вибирати світлі відтінки. Вони можуть бути теплими, холодними, пастельними, головне - не надто насиченими. Освітлення в кімнаті дитини має бути комбінованим. Загальне - рівномірне, місцеве - підібране індивідуально, до ліжка, столу, або інших необхідних предметів. Меблі не повинні захаращувати кімнату, адже дітям важливо мати простір для ігор. Такі загальні рекомендації, а з урахуванням віку в інтер'єр кімнати можна включати наступні деталі:

  • 0-3 років : на світлі стіни нанести яскраві малюнки або повісити барвисті картини. Це можуть бути герої мультфільмів, тварини, квіти. Додати штори з контрастним візерунком. Забезпечити теплу підлога. Діти такого віку сплять ще в ліжечках, але диван в кімнаті не завадить. Мама зможе на ньому заколисувати малюка або відпочивати.

  • 3-6 років: активність дитини можна підтримати шведською стінкою або спортивним куточком (якщо дозволяє площа). Диван вже виконує роль повноцінного спального і ігрового місця, тому навколо нього повинно бути достатньо простору. Тумби, пуфи, краще прибрати, замінивши їх однією місткою шафою.

  • 7-13 років: інтер'єр кімнати змінюється, барвисті стіни вже не потрібні. Важливо розділити зону відпочинку і навчання. Оформити робочу область правильним столом, світлом, а місце для відпочинку - м'яким диваном, на якому входить в підлітковий вік дитина, зможе проводити час з друзями.

Диван в дитячу кімнату: критерії вибору

Щоб підібрати для дитячої спальні безпечний, правильний диван, слід звернути увагу на такі фактори:

  1. Механізм розкладки. З точки зору безпеки, для дитини краще вибрати монолітну модель. Але якщо габарити кімнати не дозволяють, краще спальні місця з механізмом викочування.
  2. Оббивка. Диван для дитини повинен бути повністю обтягнутий м'яким матеріалом, без гострих кутів. Добре підійдуть шеніл, вельвет, мікрофібра. Такі матеріали не електризується, не притягають бруд, приємні на дотик.
  3. Наповнювач. Пінополіуретан, латекс, холлофайбер - сучасні, гіпоалергенні наповнювачі, середньої цінової категорії. Вони довговічні, нетоксичні, чудово підійдуть дітям (добре справляються з невеликими навантаженнями). Можна взяти і якісний пружинний блок, але ціна його буде набагато вище.
  4. Дизайн. М'які меблі повинні подобатись самій дитині, а також мати більш згладжений дизайн, ніж у дорослих моделей. Ніяких дерев'яних планок з прямими кутами, сильно випираючих підлокітників, щілин і т.д.

Як безпечно і красиво розмістити диван в кімнаті дитини

Діти - народ рухливий, їм не підійдуть різні дизайнерські елементи, розташовані посередині кімнати, випираючі зі стін. Головні принципи розміщення меблів в дитячій - простота, функціональність, свобода пересування. Це означає, що розставити предмети уздовж стін, звільнивши центр - буде наймудрішим рішенням.Але при цьому не варто забувати про симетрію, принципі достатності та інших важливих деталях.

Для прямокутної спальні ідеально підійде дитячий кутовий диван, який візуально зробить приміщення більш квадратним. Він дасть велику зону для сну, захистить бортиками від холодних стін, при цьому не буде віднімати ігровий простір.

У квадратних невеликих приміщеннях добре стануть корпусні системи, з шафами, полицями та вбудованим посередині диваном. Повністю зайнявши одну зі стін, така споруда візьме на себе все функціональне навантаження, і звільнить решту кімнати для ігор, хобі.

Диван-ліжко в одне і двоярусному варіанті - це цікавий, сучасний варіант, для середніх за розміром приміщень. Виглядають такі моделі дуже стильно, при цьому забезпечують повноцінне спальне місце.

Яку б розстановку ви не вибрали, пам'ятайте, що дитячу не можна перевантажувати. Зайві меблі, декор, що не послужать дитині на користь, вони можуть збільшити травмонебезпеку і створити додаткове навантаження на психіку. Краще наповнити приміщення 2-3 одиницями меблів, але вона буде якісною, ергономічнию, безпечною. На Dommino ви завжди зможете знайти диван, який відповідає цим критеріям, і бути спокійним на сон своєї дитини.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті