• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що таке футон і чим він відрізняється від топпера?

Якщо вам вже неабияк набридли шви, які начебто впиваються в тіло під час відпочинку, тоді пора міняти матрац на якому ви спите. Місце для сну — це місце, де людина повинна по-справжньому розслаблятися і отримувати задоволення від відпочинку, а не терпіти незручні пози і думати, як би швидше закінчилася ніч. Саме практичне і правильне рішення — купити топпер або футон, вироби які відрізняються високою якістю і надійністю.

Але як правильно підібрати футон під інтер'єр, чи настільки він ортопедичний, чи підійде під будь-яке ліжко? Багато таких питань задають собі покупці, тому що про даний виріб відомо дуже мало, на ринку м'яких меблів він з'явився не так давно.

Також, вони дуже схожі по функціоналу з топпер, але ця модель новіша і досконала. Облаштування квартири або будинку — процес, який повинен організовуватися на вищому рівні, тому ми розглянемо, що таке футон і як його використовувати.

Що таке футон і для чого він використовується

Футон — це тонкий матрац товщиною 12 сантиметрів, а його особливостями є те, що його можна використовувати в різних варіаціях, а вперше його почали використовувати в Японії після Другої Світової Війни. Спочатку матрац футон був винайдений японцями, його просто слали на підлогу для комфортного сну. Досить часто на них спали гості — така японська гостинність. Його необхідність в японських сім'ях була викликана тих, що раніше будинку у них були дуже маленькі, місця було не багато, а сім'ї були великими — ось і виникла необхідність в такому виробі, яке можна було б швидко прибрати для збільшення вільного простору.

На сьогоднішній день цього виробу приділяють не так багато уваги і використовують час від часу. Найчастіше матрац-футон використовують в наступних випадках:

  • для виправлення дефектів основного матраца — якщо основний матрац втратив свої властивості, поверхня не відповідає вимогам, а у людини елементарно немає можливості придбати новий рівноцінний матрац, можна придбати футон, так як він може приховати всі дефекти, до того ж він недорого коштує ;
  • в якості основного матраца — його можна постелити на підлозі і буде дуже зручно спати, оскільки він складається з декількох тонких шарів, на ньому комфортно відпочивати, а також його можна покласти замість основного вироби;
  • як предмет інтер'єру — особливо добре підійде для стилю "мінімалізм", також для створення японської атмосфери в будинку;
  • як покривало для маленьких дітей, щоб вони спокійно гралися;

Як ми бачимо — це досить універсальний тонкий матрац, який можна використовувати для абсолютно різних цілей. Жорсткістю даний виріб не відрізняється, саме тому футон завойовує довіру все більшої кількості людей. Також, його можна вважати повністю ортопедичним і використовувати його можуть люди, які мають різні захворювання опорно-рухового апарату.

Підшукуючи більш м'який матрац, слід орієнтуватися на моделі, в складі яких є латекс, поліуретан, інші варіації цих матеріалів. Для придбання більш жорстких матраців-футон необхідно шукати моделі з наповнювачем кокосове волокно, термофлекс або щільний повсть.

Останнім часом виробники зробили прорив і придумали футон, який має різний ступінь жорсткості по обидва боки, а футон типу "зима-літо" (з одного боку — бавовна, з іншого боку — шерсть) користується величезною популярністю серед покупців, так як дозволяє значно заощадити на придбанні стандартного виробу.

За розмірами цей виріб має відповідати розміру всередині ліжка, тому що якщо він буде більше, то буде провисати, а якщо менше — вигинатися.

Переваги та недоліки такого виробу

У чому ж причина такої популярності тонких матраців? Вся справа полягає в тому, що вони можуть поліпшити якість за рахунок коригування поверхні ліжка. Просто необхідно враховувати, що футон буде необхідний якщо:

  • в квартирі або будинку немає місця для установки розкладного дивана або повноцінного ліжка;
  • поверхню вашого спального місця занадто тонка або незручна;
  • старий матраца втратив свої ортопедичні властивості і є необхідність в його заміні або коригування;
  • у вас вдома часто бувають гості, але немає місця для їх розміщення, а даний виріб можна просто покласти на підлогу і вже буде спальне місце;

Багато хто використовує футони і топпери замість спортивних килимків, вони відмінно підійдуть для під час відпочинку на дачі або ночівлі в наметах в поході. Деякі використовують їх лише щоб захистити основний матрац від забруднень і пошкоджень.

Виходячи з того, який використовується наповнювач і чи є на виробі чохол футон може забезпечувати підтримку температури поверхні, при цьому створюється комфортні відчуття для відпочинку в різний час.

Тому, можна сказати що вони мають величезний функціонал і легко вирішити питання спального місця. Основні переваги даних матраців — мобільність і ефективність, тому що вони не можуть мати пружинної основи і тому їх можна просто скрутити і поставити.

Вартість також відіграє вагому роль в придбанні саме цього варіанту, тому що його ціна в 2-3 рази нижче, ніж ціна на повнорозмірний ортопедичний матрац.

Всі переваги на обличчя, без особливих фінансових затрат ви можете придбати повноцінне місце для відпочинку або вдосконалити вже існуюче.

Значних недоліків такий виріб не має, тільки переваги. Як варіант, його можна використовувати вкрай рідко, але при цьому в найпотрібніший момент воно буде під рукою.

Відмінність футона від топпера

На перший погляд можна подумати, що це один і той же матрац, який має різні назви. Але це далеко не так, і ми розберемося в чому полягають їх відмінності.

Футон — це назва з'явилася в Японії, раніше так називали спальне приладдя для відпочинку на підлозі, що складаються з ковдри і матраца. Головне достоїнство — компактність, тому що після сну його легко згортали і ховали. На сьогоднішній день футон є багатошаровий матрац товщиною до 10 см.

У виробництві використовуються всі ті ж матеріали, що і в звичайних ортопедичних виробах. Вони досить еластичні і пружні, щоб забезпечувати анатомічну підтримку тіла. Його можна класти не тільки на диван чи ліжко, його можна постелити прямо на підлозі, а ось топпер на підлогу покласти не вийде.

Топпер — це виріб, яке не може використовуватися автономно, але відмінно справляється з функцією усунення нерівності на поверхні основних ортопедичних матраців. Вони забезпечують оптимальну жорсткість спального місця, тому можна сказати, що основне призначення це ортопедичність, а висота не перевищує 7 см. По кутах топпер є гумки, якими він фіксується на поверхні ортопедичного виробу.

Основні рекомендації по вибору матраца

Вибирати між цими двома видами матраців досить складно, адже кожен хороший по-своєму. Ґрунтуватися насамперед необхідно на те, що ви хочете отримати з придбанням одного з цих виробів. Звичайно, топпер трохи відрізняється за функціональними особливостями від футона.

І все-таки правильний вибір можна зробити, якщо визначитися з наступними нюансами:

  • виберете оптимальний розмір, якщо для поліпшення ортопедичного матраца розмір може бути один, якщо для сну на підлозі — інший;
  • визначитеся з оптимальним рівнем жорсткості матраца, тому що вони можуть бути різні;
  • зробіть акцент на наповнювачі і тканини чохла вироби, тому що саме ці елементи впливають на термін експлуатації виробу, а також комфорту і безпеки під час сну;
  • зверніть увагу на те, яку вагу може витримати матрац, інакше термін експлуатації матраца знизиться;

Дотримуючись цих правил можна підібрати якісний і надійний аксесуар за прийнятною ціною. Футон — універсальний виріб, і зайвим воно в будинку точно не буде, тому рекомендуємо його придбати. Широкий асортимент можна зустріти в інтернет-магазині dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті