• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Найпопулярніші стилі меблів в інтер'єрі, їх особливості та відмінності

При проведенні ремонту в квартирі або будинку перед кожною людиною стоїть непросте завдання — вибрати стиль меблів в інтер'єрі. Яке ж напрямок найкраще підійде в будинок?

Необхідно відштовхуватися від особистого досвіду і побажань. Хтось в душі консерватор і йому підійде класичний стиль, хтось віддасть перевагу сучасний хай-тек і все виконає в його форматі. Дизайн інтер'єру необхідно вибирати дуже ретельно, тому кожна людина повинна враховувати найменші деталі, але при цьому не варто забувати про особливості приміщення, при цьому стиль повинен бути однаковим у всьому будинку.

Оформлення квартири в одному стильовому напрямку має свої особливості і складності, тому бажано звернутися за допомогою до дизайнерів. До того ж, що стосується стилю меблів, то тут вибір навіть складніше, тому що по суті їх існує не так вже й багато, а підібрати колір, форму, розмір меблів під конкретний стиль, та ще й так, щоб вона доповнювала і створювала відчуття наповненості в приміщенні.

Основні стилі меблів в інтер'єрі

Варто відзначити, що напряму інтер'єру формувалися в ту чи іншу епоху, відповідно на стиль впливали ті особливості моди, які тоді були. Намагаючись справити враження люби вибирали меблі різних геометричних форм, характерних для конкретного проміжку часу, робили ухил на ту форму і колір меблів, які найбільше підходили під традиційний стиль.

У результаті декор, який застосовувався в конкретний час, ставав справжнім надбанням мистецтва, являючи собою цілу систему. Історичний фактор також вплинув на оформлення приміщень меблями, тому що під час постійних воєн і мандрів досить часто з'являлися ті або інші переваги в оформленні приміщень.

На сьогоднішній день існує величезна кількість меблевих стилів, стилізованих під конкретні історичні епохи. Існує 2 основних напрямки:

  • антикварний (старовинний) стиль, який представляє моду минулих століть;
  • сучасний стиль, з'явився в процесі технологічного прогресу, представлений новітніми напрямками;

Обидві групи користуються великою популярністю. Наприклад, люди старшого віку роблячи ремонт у своїй квартирі в більшості випадків роблять ставку на меблі в старовинному стилі, молоде покоління набуває сучасні меблі — дивани, крісла, дзеркала та інші аксесуари в будинок. Меблеве питання завжди актуально стояв перед людьми, затіяли ремонт в будинку. Безсумнівно, що основним матеріалом для меблів різних стилів було і залишається дерево.

Перед тим, як перейти до конкретного вибору вироби необхідно визначиться зі стилем. Внутрішнє відчуття дому має постійно бути присутнім, тому правильний вибір кожного елементу інтер'єру грає важливу роль в облаштуванні приміщення.

Який стиль буде найактуальнішим в наш час

Який же все-таки вибрати стиль в свій будинок? Потрібно мати чіткий план приміщення, щоб можна було легко орієнтуватися у всьому.

Антикварні меблі і стилізація приміщення під неї

Меблі такого типу відображають атмосферу конкретної епохи: від стародавнього часу до середніх віків. Якщо детально вникнути в стиль, то можна сказати, що це натуральні дерев'яні матеріали, правильні геометричні форми, м'які тони оббивки. Антикварний напрямок називають ще класичним, історичним. Правильні елегантні лінії і постійна краса — це характерний декор в даному стилі. Дивани, крісла, столи, стільці виглядають привабливо і неповторно, дарують відчуття спокою і впевненості.

Єдине, що необхідно уникати в разі вибору таких аксесуарів — це манірність і музейних виробів. Важливо пам'ятати, що ви будете відпочивати на таких виробах, тому необхідно перед покупкою спробувати, наскільки на них зручно і комфортно лежати, сидіти.

Раніше меблі прикрашали декором, який виготовлявся з порід червоного, чорного дерева, в більшості випадків робили це вручну. Основними характеристиками старовинних предметів обстановки були:

  • оббивка шкірою або іншими натуральними матеріалами;
  • оббивка конкретних елементів, присутніх на меблях, залізними смужками;
  • дерев'яні меблі повністю була в малюнках;

Визначити антикварний стиль меблів можна за кількома ознаками, а саме по своїй масивності:

  • дерев'яні стільці мали високу спинку, широкі сидіння;
  • столи — завжди виготовлені правильної форми, круглі, чотирикутні;
  • шафи і комоди антикварних стилів — великі, місткі, схожі на скрині, що стоять вертикально;

Меблі даного стилю може зберігається тривалий час, а якщо є необхідність — її реставрують у майстернях.

Є ситуації, коли люди бажають придбати вироби даного стилю, але їм це не під силу фінансово. Виробники, розуміючи таку ситуацію, пропонують покупцям меблі, яка повністю відповідає історичним мотивам. При виробництві використовуються такі технології: антикварне зістарювання, декупаж, відбілювання.

Існують такі види антикварного стилю:

  • античний;
  • готичний;
  • бароко;
  • ампір;
  • прованс;

Є ще деякі види, але вони менш популярні і використовуються не так часто, їх рідше можна зустріти в продажу, рідше про них чують майстри, які виготовляють меблі. Тепер розглянемо кожен вид детально.

Античний. Виконується декорування за мотивами Давньої Греції і Давнього Риму — колони, підлога плитково-мармурова, багато світла. У таких приміщення можна зустріти орнаменти в спіралей, листя. Меблі античного стилю як правило, не обшивається, має просту форму, на дотик гладка і дерев'яна з інкрустацією у вигляді мозаїки з дерева дорогої породи. У центрі кімнати в більшості випадків розташовується красиво оформлений стіл. Шафи в такому стилі не використали — замість них стояли скрині. У кімнаті повинні бути додаткові аксесуари — тумби, скрині, низькі лавки.

 

Готичний. Виготовляється меблі з темних відтінків дерева, має безліч різних елементів. Дуб, горіх, сосна, кедр — це варіанти дерев, які використовуються для виробництва. Такі меблі славиться точними формами, неординарними малюнками. Цей напрям зародився в 12 столітті, саме тому цей стиль нагадує середньовіччя, а також меблі створює відчуття особистої присутності в ті часи. У таких моделях присутній оббивка на всій м'яких меблів.

 

 

Бароко. Багатство і вишуканість — ось як можна схарактеризувати даний стиль, основний акцент такого декору зосереджений на розкішних позолочених меблях, які мають округлі контури. На кріслах і стільцях з різьбленими спинками, шафах, ліжках є уточнення вигнуті візерунки. На сьогоднішній день багато покупців вибирають саме меблі цього стилю, тому що вартість її досить доступна, а розкішний і багатий вид нікуди не пропав.

 

  

Ампір. Це імперський меблевий стиль, який виник ще в стародавній Франції, а аксесуари за зовнішнім виглядом нагадують античний стиль. Головний матеріал для виготовлення — червоне дерево. Скрізь присутні орнаменти з золотим покриттям, бронзові декоративні накладки. Колірна гамма — білий з позолотою.

 

 

Прованс. Це легкий південний французький стиль, який дотепер радує багатьох поціновувачів легкого, в ньому відображається простота і в той же час міць старовинних французьких садиб. Як і у всіх інших стилях основним матеріалом, що використовується для виготовлення меблів, є дерево. Меблі в такому інтер'єрі характеризується великою кількістю світла і теплими, природними відтінками.

 

Це основні стилі антикварних меблів і особливості їх виготовлення не змінюються до цього часу, тому такий варіант може відмінно вписатися в ті чи інші параметри приміщення.

Сучасні стилі меблів

Швидкий темп життя і технічний прогрес наклали серйозний відбиток на нові стилі меблів. Сучасність почала диктувати нові умови, відповідно виникла необхідність оптимізації площі житла і актуальність використання всього вільного простору.

Існують такі основні види сучасних стилів:

  • модерн;
  • мінімалізм;
  • хай-тек;
  • конструктивізм;
 

Модерн. Хвилясті, що згинаються лінії — це головні особливості цього стилю, предмети меблювання, виконані в вишуканій кольоровій гамі, зроблені з дерева або кованого металу, характеристика стилю — скло, вітражі, штучні матеріали.

 

 

Мінімалізм. Простота і лаконічність — головні особливості оформлення меблів в даному стилі. Основне завдання такого стилю створити відчуття вільного простору, тому всі елементи мінімально обладнані декором.

 

 

Хай-тек. Самий технологічний стиль оформлення меблів, переважають розсувні, вбудовані шафи, дивани-трансформери. Вироби з глянцевою поверхнею, в більшості випадків сріблястого кольору, доповнені яскравими фарбами, кольорами.

 

 

Конструктивізм. Використання функціональних меблів — ось головне посилання цього меблевого стилю, а у виробництві переважає чорний, сірий, зелений і червоний кольори.

 

Таким чином, можна сказати, що сучасне достаток меблевих стилів дозволить будь-якій людині обставити меблями будинок або квартиру на будь-який смак, також необхідно завжди пам'ятати, що можна пофантазувати, зробити експеримент і тоді ви самі будете пишається своїм творінням. Свіжий і оригінальний погляд на інтер'єр грає важливу роль у формуванні особливого стилю в кімнаті.

В інтернет-магазині dommino.ua ви можете підібрати меблі відповідного стилю, який вам потрібен, а якщо виникнуть труднощі, то консультанти допоможуть знайти необхідний аксесуар.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті