• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Поради батькам: як оформити дитяче ліжко?

Ліжко має значущу роль в житті дитини. У перші роки вона є центром життєдіяльності. Малюк спить, грає, розвивається в ліжечку. Далі, з її допомогою вчиться долати перешкоди, здійснювати самостійні вилазки, вивчати навколишній світ. У дошкільний період ліжко стає притулком від численних вікових страхів, а в більш старшому віці допомагає дізнаватися і вибудовувати особисті кордони.

Прикраса, вдосконалення цього предмета побуту, вважається природним і потрібним процесом. Батьки, таким чином показують дитині як важливо цінувати навколишні предмети, прищеплюють любов до краси, естетики. Додаючи до оформлення сакральні елементи, допомагають впоратися зі страхами, вселяють упевненість в свого малюка. Цю статтю ми присвячуємо різноманітним ідеям та способам прикраси дитячого ліжка. Розповімо, які елементи використовувати для дівчаток, а які для хлопчиків, що можна зробити своїми руками, і як створити чарівну атмосферу в дитячій.

Дитячі меблі від Dommino

Ідеї ​​для прикраси дитячого ліжка

Способів прикрасити дитячу ліжко існує багато. Це і готові варіанти, які можна придбати в магазині, і hand made ідеї, з підручних матеріалів. Що вибрати - залежить від віку дитини і прагнень батьків. Комусь хочеться оточити малюка виробами ручної роботи, а хтось охочий до естетики готових зразків. Нижче пропонуємо перелік ідей для декору, які можна реалізувати будь-яким із способів.

  1. Захист в ліжечко. Варіант прикраси для самих маленьких. Являє собою комплект м'яких елементів, що кріпляться до бортика. Вони можуть бути прямокутними (кольоровими, однотонними, з нашивками), або різних форм (тематичні). Другий варіант практичніший, адже їх можна буде використовувати в якості подушок, іграшок для підрослого малюка. Подібну прикрасу створює милу, затишну атмосферу в ліжечку, захищає немовля від протягів, світла, сприяє його розвитку і активності. Особливо ефектно виглядає захист, яку доповнює тематичне постільна білизна, що закриває матрац.

  1. Балдахін або полог. Обидві конструкції створюють ошатний навіс на ліжку, що володіє захисними і декоративними функціями. Полог кріпиться до стіни у вигляді півкола, корони, а балдахін - на спеціально встановленому карнизі.Він захищає дитину від світла, шуму, пилу, комах, і створює затишну, обволікаючу атмосферу, яка приводить у захват і школярів, і дошкільнят. Оформити його можна на свій смак і колір: легкою шифоновою вуаллю, або щільною тканиною з оборками.

  1. Мобіль. Використовується для дитини молодшого віку, служить прикрасою ліжечка і розвиває елементом одночасно. Його дизайн можна придумати самостійно і реалізувати в домашніх умовах. Розміри, висота кріплення, залежать від вашого задуму, фантазії, але також можна використовувати готові власники з магазину, в комплекті з саморобними іграшками.

  1. Тематичні покривала і подушки. Простий, але ефектний спосіб прикрасити ліжко. Вони можуть повторювати загальні мотиви кімнати (квіткові, геометричні), або контрастувати з ними. Відображати улюблених героїв, або цілі сюжети. При цьому подушки, можна підібрати будь-яких форм, розмірів і текстур, сумісних із загальною тематикою.

  1. Фіранки. Креативний варіант оформлення для двоярусних і горищних ліжок. Яскраві, веселі, вони допоможуть школяреві вибудовувати особисті кордони, розвивати самостійність, фантазію. Їх можна пошити самостійно, закріпити на зав'язках, не вносячи змін в конструкцію ліжка.

  1. Декор корпусних елементів. Планки та інші деталі ліжка можна розфарбувати, обклеїти наклейками, створити сюжетні ліпнини, які перетворять звичайне спальне місце в казковий палац, або перегонну машину. А якщо зробити це спільно з дитиною - він буде безмірно щасливий.

  1. Декор головах. Цей елемент ліжка дозволяє втілити самі незвичайні ідеї. На ньому можна робити аплікації, монтувати світлові елементи, що виконують функцію нічника, створювати м'які підготовки для затишного читання. Декор головах додасть індивідуальність ліжка, привнесе елемент чарівництва в дитячу кімнату.

  1. Надбудови по типу куреня або будиночка. Такі конструкції дуже подобаються дітям молодшого шкільного віку. Вони дозволяють усамітнитися, не залишаючи меж рідного ліжка, вибудувати особисті кордони, і здорово повеселитися з друзями, братами.Однак реалізація такої ідеї найскладніша. Ширина, довжина надбудови, повинна бути ретельно прорахована, а її вага не перевищувати допустиме навантаження на ліжко.

Як бачите, ідей для декору ліжка безліч. Оформлення можна вибрати за віком, матеріальними витратами, перевагам самої дитини, а реалізувати - залежно від дорослого, за допомогою готового виробу, або своїми руками.

Варіанти оформлення ліжка для дівчаток

Прикрашати ліжко дівчинці можна будь-яким з перерахованих в попередньому пункті способів. Але особливою популярністю серед маленьких принцес користуються такі прийоми:

  • полог з напівпрозорих, легких тканин, у вигляді корони;
  • рожеві ковдри, рюші, інші милі елементи текстилю;
  • м'які іграшки, пухнасті декоративні подушки різних форм;
  • квіткові принти, тематичні наклейки (принцеса, поні, казковий замок);
  • фігурні елементи в головах.

Безпосередньо ліжко, дівчинці рекомендується купувати світлу, можливо різьблену, як у казкових фей з мультиків. Таке спальне місце створить сприятливий ґрунт для розвитку жіночності, витонченості, такої необхідної для сучасної дівчини.

Варіанти оформлення ліжка для хлопчиків

Хлопчику потрібно створити атмосферу, повністю протилежну описаній вище. У ньому не потрібно культивувати витонченість, увага до деталей. Це майбутній годувальник, захисник, якому важливо реалізуватися. Тому ліжко у хлопчика повинна бути сувора, лаконічна, а оформлення - приносити практичну користь. Як це здійснити?

  1. Прикрасити спальне місце розвивальними елементами, які можна помацати, відірвати, причепити на місце.
  2. Створити перешкоди (наприклад, використовувати ліжко-горище з сходами).
  3. використовувати тематичний декор з користю. Наприклад машина - улюблена іграшка малюка, і ви вирішили придбати прикраси на цю тему. Пошукайте наклейки з назвами, марками, частинами автомобіля. Хлопчику буде цікаво розглядати, вивчати їх, тобто отримувати реальні знання про будову улюбленого предмета.

Сподіваємося, цей матеріал допоміг вам розширити уявлення про декор дитячої ліжка, і тепер ви точно знаєте, що краще використовувати для свого чада. А щоб декор подружньої спальні і не відходив від дитячої, заходите на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті