• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Яке ліжко вибрати для дитини?

Поява маляти - це важлива подія, яке докорінно змінює спосіб життя сім'ї. Побут, розпорядок дня, підлаштовуються під потреби маленької людини, життєві функції якого, повністю залежні від дорослого. Закономірно, що батькам хочеться оточити його теплотою, комфортом, створити безпечні умови для зростання і розвитку. Важливу роль в здійсненні цих прагнень займає спальне місце малюка. Яким воно має бути? З яких матеріалів виготовлено? На який період розраховано? Розповімо і покажемо в сьогоднішній статті.

Різновиди дитячих ліжок

Існують десятки модифікацій дитячих спальних місць. Вони класифікуються за віком, матеріалами виготовлення, формі, і іншим параметрам. Пропонуємо почати ознайомлення з виробів, розрахованих на самих маленьких членів сім'ї.

Ліжко для новонароджених

такий вид виробів являє собою конструкцію з високими ніжками, жорстким, що регулюється по висоті підставою, і захисними перекладинами. Висота ніжок буває від 30 см. До 50 см, шляхом чого мінімізується попадання наскрізного потоку повітря на сплячого малюка.

Підстава в дитячих моделях складається з твердих ламелей, відстань між ними не перевищує ширину самої ламелі. Висота регулюється в залежності від віку: для новонароджених і дітей до 6 місяців розташовується на рівні 70-100 см. Від підлоги, для більш старших, рухливих малюків 50-60 см. Від підлоги. Стандартні розміри спального місця: 120х60 см. Така ліжко може використовуватися від народження до 3 років.

Дитячі меблі від Dommino

Комплектація моделей найрізноманітніша: прості вироби з бортиками, ліжка з відкидним пеленальним столиком, з комодом, з білизняними ящиками, з механізмом гойдання. Можна знайти і нестандартні варіанти: збільшені (спальне місце 140х70 см), Зменшені (колиски, з параметрами 90х45 см), Гібридні (здатні трансформуватися і рости разом з дитиною). Вибирати комплектацію можна на свій смак і гаманець, а ось параметри спального місця фахівці рекомендують використовувати оптимальні (120х60 см). До них легше підібрати матрац, вони гарантовано прослужать до 3 років.

Ліжко для дошкільнят

після трьох років ліжко з бортиками для дитини стає неактуальною. Він росте, пізнає світ, частково сепарується від матері, і будь-які обмеження (нехай навіть високі бортики ліжка) сприймає негативно. У такому віці дитячу модель прийнято міняти на дошкільну. За формою вона нагадує стандартну односпальне ліжко, але з парою відмінностей.

  1. Виріб для дошкільника менше за розмірами. Його довжина становить 140-160 см, А ширина - 70 см.
  2. Модель для дітей молодшого віку оснащена невисокими бар'єрами, що захищають від падіння уві сні. Залежно від комплектації, вони можуть встановлюватися по периметру, в головах, або посередині.

Дизайн, асортимент подібних виробів широкий.Є класичні моделі, що нагадують доросле ложе; тематичні, що відображають мультяшних героїв; функціональні, оснащені корисними елементами; двоярусні, зі спальним місцем на рівні 1-1,5 метрів, і шафою внизу. За оформленням їх можна підібрати і дівчинці, і хлопчикові, і комбіновану модель близнюкам. Використовувати їх рекомендовано до молодшого шкільного віку.

Ліжко для школярів і підлітків

Цей різновид ліжка складно назвати дитячої, оскільки її параметри відповідають дорослій односпальній моделі. Але особливості форми, дизайну, нагадують, що пристрій призначений дітям шкільного віку. Приблизно в 7-8 років, дошкільна модель ліжка (140х70 см), Стає маленькою, незручною для дитини. Це означає, що прийшов час придбати своєму чаду спальне ложе повноцінних розмірів.

Підліткові моделі можуть мати вигляд звичайного ліжка, функціонального лежака, софи, повноцінного комплексу. Стандартне ложе виготовляється з дерева або металу, складається тільки з необхідних конструкційних елементів, має параметри 180х90 см. Функціональне ліжко за параметрами відповідає стандартній, але додатково комплектується системою зберігання (висувними ящиками, нішами з підйомним механізмом). Софа є чимось середнім між ліжком і диваном. Їй віддають перевагу через універсальність. На ніч вона забезпечує комфортне спальне місце, а в денний час - зону відпочинку і спілкування з однолітками.

Окремого розгляду потребує комплекс для дитини, що складається з корпусних елементів і спального місця. Це може бути ліжко-горище індивідуального користування, з ложем зверху, і необхідним функціоналом внизу (диван, шафа, або письмовий стіл). Двоярусне ліжко в дитячу, яку ділять брати, сестри, оснащена двома спальними місцями. Трансформована конструкція, що перетворюється днем ​​в зону відпочинку. Такі вироби вимагають додаткового кріплення, але витрачені зусилля компенсуються успішним вирішенням проблеми обмеженого простору.

За якими критеріями вибрати ліжко дитині?

На що ще потрібно звернути увагу при виборі спального місця дитини, крім вікового фактора? Професіонали меблевої індустрії рекомендують враховувати такі параметри.

  1. Матеріал виготовлення. Дитячі моделі проводять з різних матеріалів.Це метал, натуральне дерево, пластик, деревину. В ідеалі, дітям краще використовувати масив. Він екологічний, міцний, стійкий до навантажень і механічних пошкоджень. Але ціна таких виробів висока. Вибираючи більш доступні матеріали, пам'ятайте, що пластикова люлька використовується тільки до 6 місяців, металеве ліжко - для старших дітей, а дерево підходить для будь-якого віку, без обмежень.
  2. Максимальне навантаження. У кожного ліжка, будь вона доросла або дитяча, присутні обмеження на навантаження. Перед покупкою уподобаної моделі обов'язково поцікавтеся у консультанта, яку вагу вона витримує, або перевірте відповідну інформацію в документах. Ці заходи убезпечать вас і малюка від раптових поламок, травматизму.

  1. Безпека використання. У це поняття входить не тільки наявність захисних бортиків, гальм на коліщатках, але загальна безпека конструкції. Вона повинна бути без гострих кутів, виступів, легко з'єднуються елементів. Обов'язкова присутність сертифікатів якості, якими виробник підтверджує екологічність, гіпоалергенність всіх елементів вироби.
  2. Підстава і матрац. Хребет у дитини формується до 12 років. Це означає, що до зазначеного віку йому необхідно спати на жорстких, рівних поверхнях. Використовувати пружні ортопедична основа допустимо після 12 років. Щоб уникнути викривлення, інших неприємностей з хребтом маленьку дитину, обов'язково перевіряйте поверхню ліжка і матрац на відсутність пружних елементів.

Тепер ви знаєте як вибрати ліжко в кімнату дитини, і на що орієнтуватися при підборі, а якщо буде потрібно оновити спальне місце батьків, загляньте на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті