• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Тканина рогожка для оббивки дивана - характеристика, властивості, плюси і мінуси

Найголовніша особливість даного виду тканини - це особливість плетіння. Він з'явився ще багато століть тому, коли з цього матеріалу робили мішки, лантухи і багато інших господарського приладдя. Матеріал цей отримували з рослини рогозу. Тривалий період часу виробництво проводилося виключно вручну, але з появою засобів для обробки матеріалів, процес отримання цієї тканини набагато прискорився.

При плетінні почали додавати інші рослини, щоб тканина була ще міцнішою. На сьогоднішній день це також досить популярний матеріал, який користується попитом серед покупців. Це полотно досить часто використовується в якості меблевої оббивки.


Зовнішній вигляд такого матеріалу дуже красивий, на дотик матерія трохи груба, але з огляду на натуральне походження - це просто відмінний матеріал для оббивки м'яких меблів. Популярність на цей вид оббивного матеріалу пояснюється тим, що до складу ниток входять і інші натуральні дихаючі тканини, такі як:

  • льон;
  • вовна;
  • бавовна;
  • шовк;

У чому переваги і недоліки даного виду оббивки для меблів ми розберемося в цій статті.

 


Що таке тканина «рогожка»

Давайте ж розберемося, що таке рогожка і де її використовують. Матеріал рогожка з дрібним переплетенням роблять з суворою пряжі. Особливістю рогожки є те, що на ній дуже добре видно потовщення і різного роду нерівності. Зовні цей матеріал нагадує ніби ви вдома зробили тканину повністю ручної роботи. Корисні властивості рогожки визначаються відсотком в її складі натуральних волокон.

На сьогоднішній день виробники стали додавати в рогожку інші види матеріалів, наприклад, шовк, вовна, акрил, поліестер. Деякі експерти вважають, що таке комбінування покращує властивості матеріалу, роблячи його більш щільним і придатним до тривалого використання. Їм на противагу, деякі фахівці висловлюють думку, що таким чином рогожка втрачає свої властивості.

Де правда, а де брехня зрозуміти складно, але якщо ви придбаєте вироби з цього матеріалу, то самостійно зможете переконатися в тій чи іншій теорії. Але з огляду на те, що останнім часом стало актуальним використовувати рогожку в домашньому текстилі, то ми схиляємося в бік першого думки. У будь-якому випадку, сучасні виробники працюють над тим, щоб зробити кожен матеріал більш стійким і придатним до експлуатації на тривалий термін.

 


Переваги оббивки з рогожки

На сьогоднішній день цей вид матеріалу часто використовується в якості тканини для оббивки меблів. Рогожкою обшивають крісла, дивани, стільці, при цьому матерія відмінно вписується в будь-який інтер'єр бо має привабливий зовнішній вигляд. Меблі з рогожки створює теплу домашню атмосферу в домі. Еа матерія відмінно поєднується з багатьма іншими видами оббивки, наприклад, флоком або велюром, привабливо виглядає в поєднанні з дерев'яними елементами інтер'єру. На дотик цей грубий матеріал часто застосовують для обробки стелі або стін.


Незважаючи на те, що незвичайна рельєфна структура, що робить тканину грубою, багатьма не цінується, рогожка має ряд переваг:

  • вироби з неї коштують не надто дорого;
  • матеріал має широку кольорову гаму, ніж дуже активно користуються дизайнери і модельєри, використовуючи її не тільки як тканину для оббивки меблів або текстиль для дому, а й у виробництві одягу;
  • матерія повністю натуральна, гіпоалергенна, в неї не вбираються неприємні запахи;
  • володіє антибактеріальними властивостями;
  • догляд за рогожкою потрібен найпростіший, який не потребує додаткових зусиль;
  • відмінно зберігається тривалий час, не втрачає форму і не розтягується;
  • завдяки використанню у виробництві потрійного переплетення ниток, досить міцна і надійна;
  • відмінно пропускає повітря в спеку;

Здається, переваги від придбання домашнього текстилю або меблів з такою оббивкою видно неозброєним оком. Багатьох зупиняє від покупки те, що на дотик матеріал грубуватий. Але при цьому, під час сидіння або сну на ньому немає ніяких відчуттів дискомфорту, а грубість додає матеріалу більшої надійності і зносостійкості.

 


Недоліки тканини «рогожка» для оббивки дивана


Такий матеріал не дивлячись на велику кількість переваг має і деякі недоліки, які варто також враховувати під час придбання того чи іншого види вироби. Вони виглядають наступним чином:

  • якщо зважилися зшити щось з цього матеріалу або в разі розкрою вам знадобляться певні знання, як це зробити;
  • поверхня нагадує велику фактуру, яка виступає і має просвіти між волокнами, це і робить цю матерію досить грубою;

Особливо потрібно пам'ятати, що для тих, у кого вдома живуть домашні вихованці не варто вибирати даний вид меблів.

Таку тканину часто використовують в якості текстилю для дому. Цей практично чистий натуральний матеріал використовують для пошиття штор, рушників і т.д. Якщо у вас квартира виконана в стилі кантрі, тоді декоративні вироби, наволочки, подушки, чохли, які виготовлені з рогожки, відмінно впишуться в загальну картину інтер'єру і створять затишну і теплу атмосферу в квартирі.

Штори блекаут, які стають дедалі популярнішими останнім часом і які виконують светозащитную функцію, виготовляються за спеціальними технологіями і складаються з трьох шарів. Найцінніша модель у якій верхній шар виготовлений з рогожки.

Крім того, що такі штори відмінно виконують свої функції щодо захисту від проникнення сонячних променів, так ще вони не мнуться і гармонійно вписуються в будь-який інтер'єр. Що стосується інших виробів з рогожки, по типу наволочок, чохлів, скатертин та інших виробів, то вони також досить щільні і якісні, користуються великою популярністю серед покупців.

Тому, якщо ви вирішили придбати виріб з рогожки, то можна сміливо це робити, тому що це дуже якісний матеріал.

 


Висновки, поради, лайфхаки

Незважаючи на те, що по відчуттях це досить грубий матеріал, не варто сильно акцентувати на цьому увагу, тому що в експлуатації це дуже надійний і якісний матеріал. Якщо ви будете лежати або сидіти на м'яких меблів оббитих рогожкою, то не виникатиме ніякого дискомфорту, тому що не дивлячись на тактильні відчуття, цей матеріал дуже хороший.


Візьміть до уваги поради з приводу догляду за різними видами виробів з рогожки:

  • меблеву оббивку і штори найкраще чистити із застосуванням пилососа;
  • якщо ви помітили бруд на якомусь конкретному ділянці необхідно обробити його з пульверизатора, а потім витирати вологою ганчіркою;
  • не варто використовувати концентровані хімічні засоби, натуральний матеріал може не витримати таких прибирань;
  • не потрібно ставити меблі з ріжки недалеко від батареї або вікна;
  • якщо трапилося забрудненням якимось серйозним засобом, то потрібно звернутися в хімчистку;
  • якщо раптом з'явилися якісь - то складки, то потрібно швидше за допомогою праски і марлі розгладити його;

Дотримуючись таких рад можна користуватися виробами з рогожки тривалий час і ніяких проблем при експлуатації не виникатиме.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті