• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно вивести з дивана запах сечі і її плями

Якщо в будинку живуть діти, хворі люди, а також тварини, то поява плям і запаху сечі на дивані неминуче. Існує чимало засобів, наявних у вас на кухні, які допоможуть вирішити проблему. У нашій статті ми докладно розповімо вам про те, як почистити диван від сечі видалити запах якісно і швидко.


Як вивести запах сечі. Загальні заходи

У здорової людини урина майже не пахне. Але люди у віці вже мають цілий букет захворювань, при яких їх випорожнення мають різкий запах. З-за високого вмісту аміаку сеча кішок і собак також неприємно пахне. Якщо вона потрапила на меблі, то чищення дивана від котячої або інший сечі потрібно робити якомога швидше..

Поки пляма свіже і не проникло глибоко під шкіру або тканину, його легко вивести домашніми підручними засобами. Рідину потрібно якомога швидше видалити серветками, а потім застосувати:

  • столовий оцет;
  • рідину для миття посуду;
  • рідке мило;
  • перекис водню;
  • йод;
  • дігтярне або господарське мило;
  • сік лимона;
  • розчин хлорного вапна;
  • соду;
  • спирт.

Нижче ми докладно опишемо, як вивести плями сечі з дивана за допомогою цих простих засобів.


Як вивести плями від сечі

Чим раніше ви почнете позбавлятися від проблеми, тим успішніше буде результат.
Якщо з'явилася калюжа, яку залишив дитина, хворий дорослий чоловік, домашній вихованець негайно приступайте до промакування рідини за допомогою туалетного паперу, серветок або паперових рушників. Якщо сеча потрапить глибоко під оббивку, то позбавитися від запаху буде складніше. Далі приступайте до видалення плями з допомогою домашніх засобів.


Столовий оцет

Його потрібно розвести водою в пропорції 1:3 або 1:5, а потім просочити цим розчином губку або ганчірку. Ретельно протріть пляму достатньою кількістю рідини і залиште на 2-3 години. Потім протріть проблемну ділянку звичайною водою. При роботі з оцтом добре провітрюйте приміщення.


Рідина для миття посуду

Можна застосувати також рідке мило.Налийте в розчині миючого засобу в миску з водою і губкою, просоченою рідиною, протріть проблемне місце на дивані. Відразу ж промийте шкіряну або тканинну оббивку водою.


Перекис водню

Засипте пляма харчовою содою. Воду і перекис розведіть в пропорції 1: 1. В даний розчин насипте 0,5 ч. Ложки будь-якого рідкого миючого засобу. Все добре перемішайте і нанесіть рідину на пляму на дивані, оброблене за допомогою соди.

Рідина почне пінитися, але така реакція триває всього кілька хвилин. Залиште розчин на оббивці на 40-50 хвилин, а потім добре протріть проблемне місце губкою зі звичайною водою. Таким чином, ви гарантовано виведете запах сечі з дивана. Тепер можете сушити оббивку.

Як вивести запах собачої сечі з дивана

Чим доросліша собака, тим більше різкий запах мають її випорожнення. Прибрати свіжа пляма набагато простіше, ніж застаріле і підсохше.

Назва речовини Метод боротьби
Спирт Відчистити меблі від застарілої плями можна за допомогою спирту. Оббивку дивана слід заздалегідь намочити. Просочити її таким розчином — спирт і вода. Зачекайте пару годин. Потім висушіть оббивку за допомогою фена або праски. Замість спирту з водою можна використовувати горілку або інші спиртовмісні рідини. Важливо, щоб вони були безбарвними, інакше тканина на дивані забарвиться, особливо, якщо вони світлі. Цей же спосіб допомагає легко вивести запах сечі кота з дивана.
Йод Ефективно почистити меблі і усунути неприємний амбре допоможе йод. Він справляється з проблемою на тканини темного кольору і усуває навіть стійкий і різкий запах. У літр води додайте 16 крапель йоду. Забруднене місце протріть ганчірочкою, просоченої розчином, і просушіть феном.

Як вивести дитячу сечу з дивана

Сеча дитини менш агресивна, ніж у дорослого, але якщо вона потрапляла на оббивку дивана не один раз, то неприємні запахи неодмінно будуть вас турбувати. Щоб цього не сталося, застеляйте предмети меблів нежорсткою клейонкою, вона не дозволить рідини проникати всередину оббивки. Якщо ж проблеми не вдалося уникнути, то скористайтеся такими засобами.


Хлорка

Причина появи запахів — бактерії. Хлорний розчин їх знищує. Недолік цього варіанту в тому, що його не можна застосовувати для кольорових або темних тканин. Хлорка зіпсує малюнок і освітлить оббивку. Також може спочатку відчуватися специфічний запах речовини. Для видалення мікроорганізмів і чищення меблів використовуйте 0,5% р-н хлорки.

Губкою просочіть їм проблемне місце і ретельно втирайте. Через 1 годину вимийте цю ділянку і просушіть.


Лимонний сік

Відмити сечу дитини легко за допомогою лимонного соку. Він позбавить від неприємних запахів і до того ж, оббивка буде приємно пахнути.

  • Видавіть з лимона сік і видаліть кісточки і м'якоть.
  • Потім вилийте рідину в посудину з розбризкувачем.
  • Пульверизатором з соком обробіть пляму і почекайте протягом години.
  • Потім помийте оббивку водою і просушіть.


Коли в будинку живе кішка, то запах лимона також відлякає тварину, і вона не зіпсує вашу меблі своїми випорожненнями. Цей домашній вихованець не переносить запахи цитрусових плодів.

Дігтярне або господарське мило

Ваша дитина запісяла диван, і ви не розумієте, як прибрати запах? Скористайтеся гончарним або господарським милом. Цей спосіб дуже простий і доступний. Брусок мила потрібно намочити і потерти ним волога пляма. М'якою щіткою почистіть оббивку дивана. Залиште мило на 30 хвилин, потім видаліть його вологою ганчіркою. Тепер можна сушити тканина.

Очищення оббивки від котячої сечі

Коли калюжу на дивані зробив кошеня, то відіпрати його буде нескладно. Сеча дорослої кішки або кота значно агресивніше і очищається складніше. Але є прості домашні засоби, які впораються з цією проблемою.

Харчова сода

  1. Калюжу потрібно максимально промокнути і після цього обробити її розбризкувачем розчином, що складається з однієї частини оцту і двох частин води.
  2. Дайте проблемного місця висохнути (це обов'язкова умова) і насипте зверху соду. Негайно нанесіть на пляму суміш ¼ склянки 3% пер. водню і однієї ч. ложки рідини для миття посуду.
  3. Проблемну ділянку почистіть з допомогою щітки.
  4. Залишився висохлий розчин і соду приберіть пилососом.

Перед використанням перекису на оббивці меблів, на невидимій області випробуйте рідину і переконайтеся, що вона не псує тканину. Остаточно видалити запах допомагають віддушки.

Прибрати ненависне амбре від сечі домашніх вихованців допоможуть засоби, які можна придбати в спеціалізованих магазинах. Можна також спробувати будь-який з вищенаведених способів. Кожна людина при бажанні впорається з цією проблемою.Щоб в майбутньому вам було легше займатися видаленням плям і запахів, придбайте знімні чохли для дивана.

Для закріплення статті ви можете подивитися відео з даної тематики