• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Головні принципи розподілу вільного простору в гардеробі

Постійна відсутність вільного простору в гардеробі знайоме практично кожній людині. Ідеально складений одяг і її зручне розташування виглядає чимось недосяжним. Сьогодні пропонуємо визначити, як правильно розподілити вільний простір в гардеробі. Як облаштувати кімнату, щоб вистачало місця? Як компактно зберігати речі? Навіщо нам потрібно більше вільного місця? Про все це розповімо нижче.

Головні принципи раціонального планування вбиральні і який у цьому сенс?

Хоч як би звучало дивно, але останнім часом облаштування окремого приміщення для зберігання одягу (вбиральні) стало буденною справою. На перший погляд може здатися, що вона тільки забирає кожен дорогоцінний метр квартири, але якщо задуматися, стає ясно, що навіть невелика кімната дозволить заощадити місце, дозволяючи звільнити більше місця для інших кімнат.

Щоб раціонально проектувати гардеробну кімнату потрібно дотримуватися деяких правил:

  1. Визначаємося з кількістю людей в будинку. Хто ж буде користуватися цією кімнаткою? Одна людина, двоє або ж ціла сім'я? В ідеальній ситуації, на кожну людину в родині має бути окреме приміщення для зберігання речей, але з огляду на особливості побудови сучасних квартир - це важка задача. Значить, доведеться чітко визначати глибину і ширину конкретного гардероба.
  2. Визначаємося, які саме речі будуть зберігається в гардеробній. Крім звичайного одягу і взуття в такій кімнаті господарі можуть розмістити подушки, ковдри, туристичні сумки, навіть деякий старе "барахло". Це все залежить від розмірів кімнати і метрів, відведених під гардеробне простір.
  3. Розподіляємо речі по частоті використання і характеристиці. Визначаємо, що потрібно буде повісити, а що скласти на полиці. У підсумку розуміємо приблизну кількість необхідних вішалок і полиць, до того ж маємо вже загальне уявлення про розміри шаф.
  4. Вимірюємо найдовші речі. Така процедура дозволить визначити висоту гардероба.
  5. Володіючи інформацією про кількість необхідних полиць і знаючи всі інші виміри можна намалювати ескіз вбиральні.

Особливості облаштування гардероба

Одяг - найголовніша "головний біль" при організації вбиральні. Пропонуємо розглянути кілька варіантів, які бажано дотримуватися при розкладці речей.

  • розкладіть всі речі на ліжко, а потім можна починати відбір. Візьміть речі і по сортуйте їх в 3 стопки: 1 - які Ви використовуєте часто, і вони Вам подобаються, 2 - які Ви не носите, але вони Вам подобаються і викликають певні емоції, 3 - ті, які Ви жодного разу не одягали або зовсім забули про їхнє існування. Виконавши цю немудре процедуру можна розлучитися з деякими речами, а тим самим і збільшити вільний простір в гардеробі;
  • систематизуйте речі за порами року або за схожими характеристиками. Можна розкласти за порами року, і звичайно ж, не забувати про поточному сезоні. Потім покладіть речі за принципом "подібності": футболки до футболок, штани до штанів, сорочки до сорочок. За допомогою таких дій Вам стане зрозуміло, чого не вистачає - вішалок, полиць, полиць для взуття. Розвісити речі можна за кольором - від світлого до темного, таким чином Ви завжди швидко і легко складете свій "look" на день;
  • використовуйте однакові вішалки. Все кількість речей тоді буде знаходиться на одній висоті і практично на одній відстані.

Правила проектування гардеробної кімнати

Створюючи планування гардеробних кімнат варто враховувати відстань між плічками. Оптимальним вважається 5 сантиметрів, 2 см - дуже щільним. Важливу роль відіграє вентиляція, адже з часом може виникнути неприємний запах. Усередині гардероба бажано врахувати 2-3 глибоких ящика для нижньої білизни.

Дизайн відіграє значну роль в плануванні гардеробної кімнати. Припустимо, якщо Ви хочете доукомплектувати якимось ноу-хау, це може викликати додаткові труднощі, захаращення, ніж може викликати зменшення вільного місця. Якщо дотримуватися зазначених рад, Ви зможете легко і просто облаштувати гардеробну кімнату, при цьому врахувавши всі нюанси і особливості. Знайти підходящу гардеробну кімнату можна на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті