• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Чому провалюється диван?

Все в цьому житті має свій термін експлуатації, і будь-які меблі не виняток. Після деякого часу вона може втратити привабливий зовнішній вигляд, можуть з'явитися проблеми з наповнювачем і т.д. Цей термін конкретно не вказано при покупці, але то що з часом диван або ліжко можуть провалиться або продавиться — це зрозуміло і без питань. У м'яких меблів є свій термін придатності, після закінчення якого наповнювач втрачає свої властивості. Це залежить від ставлення до меблів, догляду за нею і якості матеріалу, який використовувався при виготовленні.

Перше, що може впадати очі користувачеві — це стан оббивного матеріалу, а потім вже і форма дивана. Недоглянутий зовнішній вигляд сильно псує враження про виріб, а також про те, наскільки якісно доглядають за меблями господарі ..

Кожній людині хочеться проводити час на своєму улюбленому місці комфортно і затишно, щоб можна було спокійно з усією родиною розслабиться після важкого робочого дня. Але якщо м'які меблі втратила форму і зовнішній вигляд — кому буде приємно на ній сидіти або відпочивати?

Щоб бути впевненим в тому, що ваш диван через деякий час після експлуатації не втратить своєї форми та зовнішнього вигляду, необхідно доглядати за виробом, берегти його і намагатися максимально акуратно з ним поводитися. Якщо через деякий час меблі вас не радує — необхідно просто замінити її, купивши нову.

Але буває і так, що диван вам дуже сильно подобається, або коштів на покупку нового попросту немає, тоді необхідно замовити ремонт або реставрацію дивана.

Причини того, що диван провалюється

Якщо ви вже налаштувалися проводити ремонт вироби повністю або деякої його частини, необхідно з'ясувати причину, чому диван провалюється ..

Варто відзначити, що диван має досить складний механізм, тому буде важко його правильно розібрати і зібрати. Також, якщо необхідно буде залучити допомогу сторонніх, варто звернутися в спеціалізований сервіс, фахівці якого виконають всю роботу за вас.

Причин того, що м'який диван провалюється або просідає може бути безліч, але необхідно в першу чергу провести огляд поверхні. Можливо, причина криється в подушці, а можливо варто копнути глибше — причина може полягати в несправному пружинному блоці або каркасі, що складається з набору ламелей.

Щоб виявити справжню причину поломки необхідно виконати розбирання меблів, а зробити це можна в такий спосіб:

  1. Спочатку потрібно зняти всі подушки, перевернути диван і здійснити його огляд знизу. Поломка може полягати в порваній тканини і поламаних дошках.
  2. Якщо огляд дивана знизу не вказав на справжню причину поломки, тоді необхідно перевірити пружинний блок. Але проблема полягає в тому, що туди не так вже й легко дістатися, необхідно здійснити розбирання тканинної оббивки. Залежно від типів кріплення оббивного матеріалу можуть знадобитися спеціальні інструменти, тому якщо немає навичок розбирання даного типу меблів чи ні необхідного інструменту, тоді знадобиться допомога фахівця в розбиранні меблів.
  3. Каркас — це підстава дивана, яке з'єднує всі частини дивана. Каркас складається з ламелей на яких лежить матрац. Ні для кого не секрет, що диван має певний вектор навантажень, тому від надмірних навантажень підставу дивана може вийти з ладу. Тобто він буде просідати, провалюватися, сидіння буде погано закріплено.

Підсумувавши перераховані вище недоліки можна точно сказати, що причинами бувають:

  • поломка пружини;
  • поломка дошки каркаса;
  • поломка пружини, яка тримає сидіння;
  • прогнутися каркас;

Варто відзначити, що перераховані види поломок можуть бути доповнені, так як вище вказані лише характерні варіанти.

Ремонт подушок дивана

Вм'ятини на подушках можуть свідчити про необхідність їх заміни. Бути може навіть не знадобиться купувати нові вироби, можна просто замінити наповнювач. Сучасні виробники використовують не один шар м'якого матеріалу, а кілька — поролон, ППУ.

.

Пінополіуретан вважається найпоширенішим і найякіснішим наповнювачем, оскільки він довго зберігає свій зовнішній вигляд. Для його заміни в першу чергу потрібно подивитися однорідний він чи ні. Після огляду ви побачите, потрібно міняти весь або тільки деяку частину.

Всі необхідні матеріали для якісної і повноцінної заміни можна придбати в спеціалізованих магазинах фурнітури та будівельних магазинах.

У виробництві м'яких меблів також застосовується ватин — матеріал в більшості випадків використовується в якості зовнішньої оболонки для внутрішнього наповнювача. Цей матеріал потрібно вирізати точно виходячи з параметрів подушки, для цього необхідно виміряти її довжину і ширину. Після того, як ви помістили наповнювач в подушку потрібно все вирівняти, щоб ніде не було складок.

На завершальній стадії необхідно зашити акуратно виріб по шву. Бажано використовувати нитки такого ж кольору, як і сама подушка.

Реставрація каркаса

Бувають випадки, коли металеві вставки в дивані, підтримуючі спальне місце, можуть банально не витримати вагу, так як є слабким місцем. Якщо в сім'ї є маленькі діти, тоді це додаткове навантаження на диван, тому, що дітки люблять пострибати на дивані.

Через це може виникнути поломка пружин, їх оголення, пошкодження оббивного матеріалу. Бувають випадки, коли виробники не церемоняться і кладуть на низ дивана або будь-якого іншого виду меблів пружину-змійку. У разі банального відходження від кріплення необхідно повернути пружини на місце за допомогою плоскогубців. У разі будь-якої іншої поломки варто звернутися до професіоналів в цій справі.

У багатьох видах диванів сидіння можуть укладатися на дерев'яну основу — ламелі, які з часом ламаються. Вони абсолютно не підлягають ремонту, їх можна лише замінити на аналогічні. У спеціалізованих будівельних магазинах їх допоможуть підібрати досвідчені консультанти, а також допоможуть визначити необхідну довжину і ширину.

Заміна пружинних блоків

Пружинний блок — невід'ємний елемент якісної і надійної меблів, тому навіть банальна маленька поломка може викликати дискомфорт. Щоб виконати ремонт даного елемента дивана потрібно перш за все розібрати його і тимчасово зняти обшивку дивана.

Після цього з використанням спеціальних інструментів необхідно замінити продавлені блоки на якісні нові. Якщо ж ви бачите повноцінний пружинний блок, який складається не з окремих пружин, а є цілісним, то доведеться виконувати його заміну повністю.

У багатьох будинках стоять старі дивани, які оснащені спіральними пружинами. У нових моделях дивана превалюють зиґзаґоподібні пружини. Бувають випадки, коли продавлена ​​опора під пружинами, і тоді потрібна заміна тільки дошки.

Цей вид поломки в дивані вважається найскладнішим, тому в більшості випадків необхідно звертатися за допомогою до фахівців, які мають, по-перше — досвід виконання таких робіт, а по-друге — у них в наявності є весь необхідний інструмент для якісного розбирання та складання дивана.

Рекомендації по уникненню поломок

Не існує ідеальних речей, предметів, аксесуарів — все рано чи пізно виходить з ладу. Поверхня стирається від щоденного і недбалого використання, дошки або пружини можуть бути неякісно встановлені або вже мати заводський брак. Для того, щоб зберегти свій диван і максимально продовжити його експлуатаційний термін потрібно:

  1. Постійно стежити за чистотою поверхні, періодично здійснювати чистку дивана (пилососом або вологою ганчіркою).
  2. Вчасно звертатися в спеціальні сервіси по ремонту меблів або здійснювати реставрацію самостійно.
  3. Купувати меблі якісну, виготовлену з надійних матеріалів.
Як ви бачите, якщо дотримуватися правил по вибору і догляду за меблями можна значно збільшити термін експлуатації. Вибираючи меблі в магазині варто попросити консультацію у продавця, напевно він знає більше про асортимент. Також, потрібно враховувати вагу людей, які будуть користуватися придбаним товаром, тому як від великих ненормованих навантажень може все поламатися.

Перед покупкою бажано переглянути інформаційні відео про те, як підібрати наповнювач для дивана або який повинен бути каркас, яка необхідна основа для дивана.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті