• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Мікрофібра - добре чи погано?

Різні тканини, в залежності від особливостей і специфіки виготовлення можуть бути придатні до використання тільки певний термін, а також вони можуть легко піддаватися механічних пошкоджень. Останнім часом вдалося розробити тканина підвищеної міцності, яку можна експлуатувати тривалий час, і яка вбирає вологу.

Мікрофібра - це тканина, що складається з дуже тонких волокон, які в кілька разів тонше людського волосся, вона може підходити для будь-якої поверхні. Винайшли її в Японії не так давно. Яка характеристика мікрофібри? Переваги та недоліки у використанні? Для меблів і аксесуарів найкраще її купувати? Ми постараємося дати відповіді на ці питання.

Переваги мікрофібри

Проаналізувавши інформацію, можна сміливо говорити, що у нього багато переваг, а саме:

  • володіє відмінними впитывательными властивостями. Потіти сховавшись пледом або ковдрою з мікроволокна не страшно, завдяки своїм властивостям комфорт буде відчуватися в будь-який час року.
  • добре пропускає повітря. з допомогою високоякісної технології виробництва досягається можливість забезпечити постійний теплообмін. можливість фарбування. матеріал добре піддається фарбуванню, при цьому добре тримає колір і він не стирається з часом.
  • така тканина не линяє. вироби з мікрофібри можна спокійно прати з іншими речами, не турбується, що колір перенесеться на інші речі.
  • за нею легко доглядати. прати таку тканину можна як у пральній машинці, так і вручну.
  • надійні і міцні вироби з мікрофібри. якість не втрачається з часом, колір також не буде губитися, катишки не з'являтися на таких виробах.

Досить часто таку тканину використовують в якості оббивного матеріалу на поверхню аксесуара. Меблі або аксесуари з оббивкою з такої матерії легко піддаються догляду, так як чистити потрібно лише час від часу за допомогою губки, але при цьому воду і миючі засоби не використовуються, іноді можна пилососити.

Прання потрібно проводити при температурі 30 градусів і делікатного прання.

Недоліки мікрофібри

Незважаючи на велику кількість переваг, є і недоліки, які потрібно розглянути. Їх набагато менше, але вони є, і такі

  • притягання статистичного електрики. з-за того, що часто використовується ця тканина, вона може притягувати ворсинки, пил, інші забруднення.
  • не можна прати у дуже теплій воді. температура повинна бути не більше 30 градусів, сушити на батареї або сушці категорично не можна, це може призвести до деформації виробу.
  • можливість викликати алергію. як і будь-який інший штучний матеріал може викликати алергію.
  • дорога річ. при виготовленні даного матеріалу на виробництвах використовується дороге обладнання, тому ціна відповідна.

Можна відзначити, що є деякі мінуси, але плюсів набагато більше, а це означає, що такий матеріал можна сміливо використовувати в своєму будинку, до того ж догляд за нею не складе великої праці. Цей вид виробу може підходити для інших аксесуарів: крісел, стільців, декоративних предметів.

Для яких видів меблів краще застосовувати

В більшості випадків її використовують для обтягування м'яких меблів - невеликих диванів, крісел, габаритних стільців. На думку більшості користувачів меблів оббитій мікрофібри, вибір на цю тканину випав не випадково.

На диванах, кріслах часто проводять час діти, дорослі збираються посидіти і відпочити, подивитися телевізор, тому оббивка повинна бути якісною, міцної, стійка до механічних пошкоджень.

У деяких випадках застосовується така оббивка для крісел і диванів, але через меншу популярність у використанні дивани тримають планку лідерства.

Поради при виборі матеріалу оббивки

Цей легкий і тонкий матеріал користується величезною популярністю серед власників як великих добротних диванів, так і господарів маленьких компактних канапок. Переглянувши всі плюси і мінуси, все стає очевидно, вона підходить для багатьох речей. Але не варто забувати, що є й інші тканини, які можна застосовувати в якості оббивки. На сайті dommino.ua можна знайти меблі з різного матеріалу за прийнятну ціну.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті