• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Переваги та недоліки тахти з підйомним механізмом різних розмірів

Тахта це меблі, які виступають не тільки в якості дивана, але і в якості ліжка. Вдень вона забезпечує відмінне місце для відпочинку, а ввечері надає можливість зануритися в обійми Морфея. Для того, щоб не ритися у всіх шафках в пошуках постільної білизни, більшість моделей має ящик, який спеціально призначений для його зберігання. Щоб до нього добратися, необхідно підняти матрац. Зробити це можна завдяки спеціальному механізму підйому.

Плюси і мінуси виробу

Існує три основних види механізму:

  1. Ручний тип. Для такого типу використовуються великі петлі, якими скріплюються каркаси матраца і основи ліжка. Кріплення виходить надійним і довговічним. Підіймається матрац ручним способом. Мінусом такого виробу є те, що каркас може виготовлятися з важкого металу або міцного дерева, тому підняти його не так то просто, особливо літній людині або дитині.

  1. Пружинний тип. Володіє крученими пружинами. На них припадає більша частина ваги матраца. Підіймати його набагато легше. Але тут є одне "але" - пружини з часом стають слабкішими і розтягуються. Через це вони перестають працювати так, як раніше. Тому пружини потрібно буде періодично міняти. Крім цього, для них стане проблемою велика вага.

  1. Газовий тип. На сьогоднішній день самим останнім винаходом є газові пружини. Вони працюють завдяки енергії стисненого повітря. Вони досить довговічні - гарантія становить 5 років. Такий виріб має плавний хід і може витримати велику вагу матраца - до 80 кг. Щоб використовувати цей механізм, великих зусиль не потрібно. З ним зможе впоратися навіть дитина. Недоліком можна назвати те, що у нього висока вартість.

Звертайте увагу на наявність такої функції, як фіксація у верхній точці. Коли вона є, тахту використовувати набагато зручніше, адже можна навести прибирання в ящиках і вибрати потрібну для Вас постільна білизна.

У більшості сучасних моделей застосовують пружинний і газовий типи. Ручні механізми використовують для більш дешевих моделей, які набувають для кухонь або дач.

Роблячи висновки, можна сказати, що тахта, що володіє ящиком для білизни, має такі позитивні риси:

  • швидкий доступ до постільної білизни;
  • дуже зручно для невеликого приміщення, адже не потрібно ставити або шукати додаткове місце для білизни - все поміститься в ящик тахти;
  • спрощує процес прибирання;
  • не потрібні особливі зусилля, особливо при наявності газових пружин.

Про недоліки ми вже згадали вище, кожен з типів механізму ними володіє.

Розміри меблів

Односпальні моделі розміром 90х190, 90х200

Виріб володіє підйомним механізмом і розмірами 90х190 та 90х200 часто буває кутовим і стане відмінним вибором для відпочинку однієї людини. Нерідко подібні меблі набувають для дитячих, а також для кімнат підлітків.

Механізм підйому зустрічається пружинного і газового типу. Якщо моделі є не надто широкими, то підйомний механізм знаходиться уздовж короткої частини. Спальне місце зазвичай має розмір 2 на 0,9 метра. Газові пружини мають верхню фіксацію.

півтораспальними і двоспальні моделі розміром 120х200, 140х200, 160х200

маючи подібну ширину, механізм підйому розташовується уздовж довгої ділянки тахти. Залежить він від ваги матраца. Для великої ваги використовують газові пружини. Оббивка може бути різна. Щоб двом людям забезпечити комфортний сон буде досить розмірів 1,64 на 2,15 метра.

Тахту з підйомним механізмом, що володіє розмірами 120х200, 140х200 і 160х200 можна іноді виявити на розпродажах. Більшість з них хоч і коштують недорого, але при цьому володіють красивим дизайном.

Інші моделі

Деяким не потрібна тахта в якості додаткового спального місця, вони хочуть її використовувати тільки в якості дивана. Наприклад, при розміщенні на кухні або на дачі. У таких випадках можна придбати укорочені моделі, що володіють ящиком.

Де можна придбати тахту

Придбати цей предмет меблів, оснащений підйомним механізмом, можна на сайтах меблевих фабрик, у більшості з них є свої інтернет-магазини. Вартість меблів буде залежати від оббивного матеріалу, типу матраца і розмірів виробу, а також від виду підйомного механізму.

Для того, щоб трохи зекономити, можна:

  • не використовувати пружинний матрац, а придбати наповнювач з пінополіуретану - він вийде дешевше;
  • придбати недорогу оббивку, наприклад флок - він міцний і не коштує великих грошей;
  • використовувати підйомних механізм на кручених пружинах замість газового типу.

При виборі оббивки слід звертати увагу на такі деталі:

  1. Шви повинні бути на одній лінії. Тканина повинна бути чиста і не мати ніяких слідів;
  2. Вибирайте оббивку, яка не буде вицвітати на сонці. Запитайте у продавця або пошукайте в інтернеті, яка тканина підійде найкраще.
  3. Матеріал повинен бути легкий в чищенні і не повинен притягувати бруд і пил.

Матеріали виробництва

Від того, який матеріал Ви оберете буде залежати ціна меблів, а також наскільки довго вона прослужить. Щоб виготовити тахту використовують:

  • натуральне дерево;
  • деревну плиту;
  • натуральну шкіру;
  • штучні матеріали.

Виріб, виготовлений з натуральних матеріалів, буде радувати Вас набагато довше, але і коштувати воно буде дорожче. Матеріал також залежить від того, в якій кімнаті буде розташовуватися меблі. Для дитячої вкрай не рекомендується використовувати шкіру. Крім того, якщо у Вас є кіт, з шкірою він теж не порозуміється, тому краще зупинитися на тканинній оббивці.

Як доглядати

Догляд за тахтою буде залежати від матеріалу її виготовлення. Шкіряну оббивку необхідно періодично протирати, а також використовувати спеціальні спреї для блиску. Натуральна деревина також потребує спеціальних засобів по догляду.

Тканинну оббивку мити не потрібно, але необхідно її пилососити, так як на ній може накопичуватися пил. У разі забруднення, на пляму необхідно нанести очищаючий засіб і акуратно його видалити, використовуючи губку.

Тахта з підйомним механізмом в будь-якому розмірі послужить добру службу як для вашої вітальні, так і для вашої спальні. Якщо Ви перебуваєте в пошуку підходящої моделі, але не знаєте з чого почати, то заходите на dommino.ua . Там Ви знайдете якісні вироби, які порадують будь-який гаманець.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті