• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Секрети інтер'єру: як підібрати відповідне до дивана крісло

Гармонійний інтер'єр те саме що налагодженій інструмент, захоплює виглядом і дарує естетичну насолоду. Продуманий до дрібниць, він привносить комфорт, позитивні емоції в будь-яке житло, будь то просторий будинок, або маленька квартира в багатоповерхівці. Безпека, краса, затишок домашнього простору, є одними з базових потреб людини, нехтувати ними не можна. Незадоволені, вони стануть на шляху самоповаги і самоактуалізації. Тому турбота про свій будинок, його прикраса, вважаються першою сходинкою на шляху до соціального і фінансового успіху.

У даній статті хочемо поділитися з вами секретами створення красивого інтер'єру, без зайвих витрат. Розповімо як вибрати меблі для житлової вітальні, грамотно визначити, скомпонувати нові і старі вироби. Покажемо як легко освіжити приміщення, гармонізувати його, додавши лише нове крісло. Влаштовуйтеся зручніше, попереду багато цікавої інформації.

Різновиди крісел

Крісло, як самостійний предмет обстановки, відчутно впливає на інтер'єр вітальні. Воно додає простору індивідуальності, і навіть якоїсь інтимності. Створює ту заспокійливу, розслаблюючу атмосферу, яка необхідна людині після насиченого трудового дня.

Різновидів крісел досить багато, але їх об'єднує персональне сидіння, компактність форм (в порівнянні з диванами).Ці характеристики дозволяють розмістити будь-яку модель крісла на потрібній площі, використовувати його одинично або в комплекті. Які ж види м'яких крісел зустрічаються?

  1. Класичні каркасні вироби. Мають жорсткий каркас, що фіксує форму меблів, наповнювач, оббивку. Залежно від конструкції, можуть бути розкладними або стаціонарними, комплектуватися ніжками, підлокітниками, або поставлятися без них. З урахуванням стильового напрямку, може видозмінюватися спинка виробів, бути високою, низькою, зігнутої, з вушками, або без них (приклад дивіться на фото нижче). Так, традиційні англійські крісла обов'язково мають "вуха", які захищають сидить від протягів, а ось французькі зразки, навпаки, відкривають все що можна.

  1. Безкаркасні крісла. Сучасні м'які вироби, в яких відсутня жорстка фіксація форми. Вони відрізняються легкістю, мобільністю, простотою. Можуть бути статичні (зберігають звичну форму крісла з підлокітниками шляхом використання литого пінополіуретану), рухливі (так звані крісла-мішки, що змінюють форму за рахунок сипучих кульок полістиролу). Безкаркасні вироби легко вписуються в сучасний інтер'єр, використовуються не тільки для віталень. Ними облаштовують дитячі, ігрові, робочі приміщення, зважаючи на простоту форми і експлуатації.
  2. Плетені крісла. Меблі з ротанга, бамбука, здатна прикрасити і веранду на дачі, і вітальню в квартирі. Плетені вироби, доповнені м'якими подушками в тому дивану, розбавлять урбаністичну атмосферу приміщення, додадуть йому м'якості, затишку, тепла. Особливість таких меблів в натуральності, екологічності сировини. Моделі лаконічні, компактні, мають різноманітні форми, прекрасно вписуються в сучасні інтер'єри. Особливо популярним є крісло-кокон. Ефектний, зручний виріб, що сприяє максимальному розслабленню і комфортному самітненню.
  3. Крісла реклайнери. М'які меблі підвищеної комфортності, оснащується спеціальними механізмами, які змінюють конфігурацію вироби. Пристрій в кріслі змінює кут нахилу спинки, висуває підставку для ніг, тобто трансформує його з сидіння в канапу, і навпаки. Найпростіший вид, з механічною розкладкою, зазвичай використовується в робочих кабінетах, для швидкого відпочинку, зміни положення при тривалому сидінні.А ось вдосконалені зразки з електронними датчиками, підлаштовуються під анатомічні особливості конкретної людини, мають функцію масажу, запам'ятовують форми і улюблені пози, мають стильне оформлення. Вони доповнять вітальню, змінять її вигляд і функціональне навантаження.

  1. Підвісні крісла. Вироби з м'яким сидінням, підвішені до стелі, вже не дивують. Більш того, вони знаходять своє застосування в малогабаритних квартирах, де кожен метр вільного простору на вагу золота. Це інноваційний вид крісел, меблі майбутнього, створена за законами ергономіки. Її виготовляють з різних матеріалів, штучних і натуральних. Форма виробу також підбирається відповідно до потреб. Тут не потрібно вигадувати як викроїти простір, куди поставити потрібний предмет обстановки. Просто підвішуєте виріб до стелі, у вікна, і насолоджуєтеся відчуттями.

Критерії добору крісел до дивану

У сучасному світі, підходи до вибору обстановки практично не мають кордонів. Безліч напрямків заохочують змішання стилів, предметів декору, меблів. Але щоб не розгубитися в цьому морі виробів, створити дійсно оригінальний, гарний інтер'єр, потрібні орієнтири. Вони підкажуть що з чим поєднувати, як підібрати меблі з нуля, або оновити яку активно використовують кімнату.В рамках даної статті хочемо поділитися критеріями підбору м'яких меблів, а саме, розповісти, як вибрати крісло для дивана в вітальню.

Значущими факторами при компонуванні м'яких меблів є:

  • стилі (вироби різних стильових напрямків можуть поєднуватися, проте знайти тонку грань між витонченою еклектикою і відвертим несмаком досить важко. Тому ризикувати, купуючи меблі кардинально різних стилів, рекомендується при повній впевненості в позитивному результаті);
  • фактури (більш простий критерій підбору, в якому неможливо допустити серйозних промахів. Поєднувати можна гладку і ворсисту поверхню, з напиленням і ткану, шкіряну і текстильну, грубої вичинки. Сюди ж відносяться малюнки на оббивці. Рекомендується комбінувати однотонні і візерунчасті вироби, геометричні принти. Гобелени доповнювати статечними флоковими тканинами, або схожими сюжетними оббивками);

  • кольору (комбі нації за кольором дають широке поле для творчості. Одне крісло правильного відтінку здатне освіжити, змінити вид всій вітальні. Кольори можна протиставляти, поєднуючи темний і світлий, теплий і холодний, доповнювати, використовуючи різні відтінки одного спектра, посилювати, створюючи головному тону відповідний фон, і т.д. Це найдоступніший спосіб комбінації меблів, який завжди дає цікавий результат).

Тепер ви знаєте, якими критеріями керуватися, щоб підібрати відповідне до дивана крісло, а якщо розстановка меблів викликає труднощі, Dommino.ua до ваших послуг. Ми знаємо як поставити крісло ергономічно, а кутовий диван практично, і навіть підберемо моделі під необхідну площу.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті