• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Безкаркасна мебель — сучасне ноу-хау

Нестандартний зовнішній вигляд, відсутність форми і комфорт під час відпочинку роблять безкаркасні меблі більш популярною серед покупців. М'які крісла, дивани, пуфики легко приймають форму людини і дарують відчуття комфорту і розслаблення.

Їх легко переміщати з кімнати в кімнату, тому якщо раптом необхідно буде поставити аксесуари в вітальню для спільного з друзями перегляду фільму, то проблем в цьому не виникне. Широка колірна гамма чохлів і звичайної тканини на виріб робить його більш унікальним і затребуваним, ніж будь-який інший вид меблів.

Найпопулярнішим виробом даного виду є крісло-мішок, яке легко набуває форму людини і на дотик вона м'яка. Наповнювачем в більшості видів безкаркасних меблів є пінополістирол в гранулах. Крісло-мішок виготовляють з різних видів тканин, вони мають сотні забарвлень підходять під будь-який інтер'єр в будинку.

Зустрічаються випадки, коли виробники роблять подвійний чохол для ще більшої міцності. Виробництво даного типу меблів з'явилося досить давно, але справжню популярність вони придбали тільки недавно.

Звідки бере початок виробництво

Безкаркасні меблі представлена ​​широким асортиментом виробів, в основі яких не лежить ні дерев'яна і металева опора. Виявляється, крісло-мішок вперше було зроблено ще в середині ХХ століття. Існує думка, що ідея народилася у двох італійських дизайнерів. Справа в тому, що молоді люди на той час брали участь в русі «Антидизайну».

Сподвижники відмовилися дотримуватися будь-яких форм в меблів і зробили спочатку проєкт, а потім і перше крісло-мішок. Як чохол використовувалася м'яка плівка, що використовувати в якості наповнювача вони не знали, але вирішили брати рідину. Але виріб виявилося занадто важким.

Через деякий час після низки невдач молоді люди зустрічають промисловця Ауреліо ЗАНОТТІ, який рекомендує використовувати замість рідини гранули пінопласту. Хлопці прислухалися до його поради і зробили так, як він сказав. В результаті отримали безформний виріб з широкою гамою кольорів. Нові продукти швидко почали з'являтися на телебаченні, оскільки асоціювалися з відпочинком, радістю, зручністю, один тільки зовнішній вигляд нагадував про безтурботний час за пляшкою пива в колі друзів і близьких.

Особливості та види безкаркасних меблів

Головною конструктивною особливістю є відсутність будь-якого каркаса, модель являє собою мішок, який набуває форми тіла, а всередині наповнений кульками з поліпропілену різної щільності і розміру. Цей вид вироби ще має особливість у вигляді щільності наповнювача — чим вище щільність — тим більш жорсткий пуфик або крісло. Другою особливістю є знімний чохол, який виготовляється з таких видів тканини:

  • вельвет;
  • екошкіра;
  • бавовна;
  • велюр;
  • Оксфорд і інших;

Завдяки цьому виріб легко тримати в чистоті тривалий час, для усунення забруднень досить просто зняти захисний чохол і випрати його в машинці. Для виробів даного типу характерно те, що вони легко набувають форму тіла сидячої людини, все його анатомічні особливості, тому багато лікарів навіть рекомендують людям з хворобою хребта і проблемами опорно-рухового апарату.

Види безкаркасних меблів

На сьогоднішній день існує велика кількість видів безкаркасних меблів, і незважаючи на те, що їх можна легко переміщати по дому і ставити в будь-якій кімнаті, але все ж є відмінні рекомендації, які варто дотримуватися.

  1. Крісло-мішок

Найпопулярніший вид безкаркасних меблів, може бути виконаний у вигляді піраміди, груші, м'ячі, подушки і т.д. Ставиться в основному в зонах відпочинку якщо це офіс, в домашніх умовах можна розміщувати в абсолютно будь-якій кімнаті, але особливо часто зустрічається в вітальні і спальні.

  1. Пуфи

Зручні елементи інтер'єру, які не так давно стали популярними, але вже так невід'ємно виглядають в будинку. Існує величезний модельний ряд - починаючи класичними банкетками виконаними з дотриманням всіх форм і закінчуючи виробами у вигляді сердечка або якогось фрукта. Часто можна побачити в холах нічних клубів і кафе, будинки найчастіше ставлять в передпокої.

  1. Безкаркасний диван

Аксесуар, який підходить для людей, які запрошують додому великі галасливі компанії і люблять проводити час весело. Крім того, виріб може мати складну конструкцію, займає небагато місця в будинку і дуже зручно не тільки для дружніх посиденьок, але і для повноцінного відпочинку.

  1. М'яка тахта

Виріб, яке зовні практично ідентично з кріслом-мішком, але все ж має більш різноманітні форми, більш широку колірну гамму, часто виконують у вигляді звіряток.

Інші види безкаркасних меблів не настільки популярні, але все ж деякі люди купують лежаки, столи, матраци, крісла-подушки.

Переваги та недоліки таких виробів

Широкий асортимент і велика колірна гамма свідчить про багату фантазію виробників, їх можливості думати нестандартно, постійно вдосконалювати цей вид вироби.

Головними перевагами мішкоподібних крісел і інших видів є:

  • ергономічність;
  • простота у використанні і переміщенні;
  • тривалий термін служби;
  • повна безпека аксесуара;
  • екологічність;
  • гіпоалергенність;
  • можливість поміняти чохол;
  • простота в догляді;
  • нестандартний універсальний дизайн;
  • відсутність ніжок;

Саме завдяки великій кількості переваг ці вироби так затребувані серед покупців. З недоліків варто відзначити лише можливу втрату форми, якщо виробник буде застосовувати в якості наповнювача дешеві матеріали і великі гранули. За допомогою даних аксесуарів можна забезпечити комфортний відпочинок всій родині і подарувати затишок і зручність гостям.

Що враховувати при виборі безкаркасних меблів

Багато покупців замислюються, на що звернути увагу купуючи пуфики, крісло-мішок, м'яку тахту і т.д. Головними критеріями при покупці виробів даного виду є:

  1. Наявність другого додаткового чохла, захисного мішка для транспортування, люверсів.
  2. Якість тканини або оббивного матеріалу, якість чохлів.
  3. Безпека і працездатність блискавки.
  4. Відсутність елементів, що викликають алергію.

Здійснюючи покупку необхідно точно розуміти, де буде стояти крісло-мішок хоча б спочатку, яким чином будете ним користуватися. Для роботи підійде крісло зі спинкою стійкої форми. Для гри за комп'ютером підійде більше ігровий вигляд виробу.

Відпочинок біля басейну комфортніше всього проводити на лежаку, а фарбуватися або наводити марафет на пуфику в передпокої. Якщо ви вирішили, що будете ставити безкаркасні меблі на вулиці, варто переконатися що чохли до неї виготовлені з водовідштовхувального матеріалу.

Новаторство — наше все

Життя не стоїть на місці, тому таке ноу-хау у вигляді даного типу вироби зроблено значний крок в сфері меблевого виробництва. Якісні аксесуари даного типу можна знайти на dommino.ua . Консультанти допоможуть вибрати виріб, відповідний за розмірами і особливостями застосування. Зараз час, коли відпочивати, працювати, веселитися можна на одному і тому ж місці, чому б таким місцем не стати кріслу-мішку або безкаркасному дивану?

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті