• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно носити медичні маски

На сьогоднішній день актуальним стало питання про використання медичних масок. Це захисне медичний засіб дозволяє хоча б мінімально захистити свій організм від попадання мікробів. Також, якщо людина захворіла, то маска для обличчя обов'язкове для нього, так як він є небезпечним для всіх оточуючих.

Небезпечний смертельний вірус COVID-19, який зараз бушує по всьому світу передається саме від людини до людини, і заразитися можна після контакту один з одним, тобто під час розмови, або якщо хворий чхає або кашляє.

У умови пандемії коронавируса багаторазові й одноразові захисні медичні маски стали дуже дефіцитними. У той же час багато людей нехтують засобами індивідуального захисту або навіть якщо користуються ними, то не завжди знають, як правильно їх застосовувати, а також не інформовані які є види захисних засобів, ніж обробляти руки перед тим, як її одягнути і зняти.

У даній статті ми розберемося, які є види масок, як правильно їх використовувати, потрібно обробляти руки перед використанням і багато інших цікавих деталей.

Що таке медичні захисні маски

Медична або як її ще називають хірургічна маска — це одноразовий виріб, що закриває більшу частину обличчя, тим самим захищаючи людини від попадання на шкіру або слизову бактерій, мікробів. В той же час не потрібно думати, що вона захистить абсолютно від усіх бактерій. Це помилкова думка, тому що для захисту від більш серйозних вірусів потрібно використовувати респіратор.

Ці вироби активно почали використовувати в кінці XIX століття, саме тоді вперше лікар-хірург одягнув її перед операцією. На сьогоднішній день за розпорядженням МОЗ використання масок в лікарнях, поліклініках є обов'язковим.

На початку довгий час використовувалася марля — як матеріал для виготовлення, а потім стали застосовувати більш практичний матеріал — спанбонд.

Продукція зараз маски мають 3 шари - 2 зовнішніх шару і 1 фільтруючий. Через такого складу не має ніякого значення, яким боком ви одягаєте маску. Також, сучасні захисні аксесуари мають високий рівень надійності. Є ще і маски з 4-ма шарами — вони ще більш надійні, тому що можуть захищати від біологічних рідин. Необхідно ретельно підходити до питання особистої гігієни, так як коронавірус — дуже небезпечне захворювання.

Які є види масок, термін їх носіння і наскільки вони ефективні в умовах пандемії

Варто відзначити, що є одноразові маски в залежності від їх призначення. Спеціалізовані або як ще кажуть хірургічні, складаються з 4-х шарів, вони більш якісні та надійні.

Повсякденні — мають 3 шари і 2 розміру:

  • (175 × 95 мм) - для дорослих;
  • (140 × 80 мм і 12 × 70 мм) - для дітей;

Використовувати одноразові маски можна не довше ніж 6 годин, але тут можна відступити від правил. Наприклад, якщо ви одягаєте її просто на вулиці, де небагато людей, то носити її можна і довше, а ось після використання в магазині обов'язково потрібно викинути. Торкатися руками маски небажано, так як на руках знаходиться найбільше бактерій, вони легко потрапляють на слизові оболонки.

Маска PITTA - це новаторство у виробництві захисних аксесуарів, які має високий ступінь захисту, тому що виготовляються з поліуретану — міцного і надійного матеріалу. На думку багатьох лікарів і експертів вони більш надійні, тому що щільно прилягають до обличчя. У використанні вони досить практичні, їх можна випрати, висушити і після цього знову використати протягом 2-х місяців.

Ефективність медичних масок перевіряли вже тривалий час лікарі і активісти. Науково доведено, що медичні захисні вироби допомагають не заразитися вірусами, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Але вони також мають великі пори і через них можуть потрапити дрібні частинки бактерій.

Як правильно одягати маску

Після того, як ви придбали медичну захисну маску потрібно навчитися правильно її одягати, неважливо де ви знаходитесь — в приміщенні або на вулиці.

Перед тим, як її надягти потрібно:

  • ретельно помити руки з милом і обробити спиртовмісним антисептиком;
  • одягати можна будь-якою стороною назовні, це ролі не грає;
  • перевірити, щоб всі слизові оболонки обличчя були закриті;
  • краю маски повинні щільно прилягати;

Дотримуючись всі перераховані вище правила можна безпечно надягати медичну маску, при цьому ви будете впевнені, що ні занесете вірус в організм навіть при таких банальних діях.

Як правильно знімати маску

Правильно знімати захисну маску теж потрібно вміти:

  • знімати бажано в приміщенні, щоб не залишатися на вулиці;
  • після використання потрібно викинути або якщо це маска для багаторазового використання — випрати;
  • ретельно вимити руки антисептиком;

Правильно знімати і одягати цей захисний елемент теж потрібно вміти, тому що нехтуючи банальними правилами безпеки і захисту можна підхопити вірус ще до виходу з дому в людне місце.

Важливі правила, яких слід дотримуватися

В умовах тотального карантину і пандемії найстрашнішої хвороби, яка наздогнала нас абсолютно раптово — дотримання правил гігієни дуже важливо. Крім того, що потрібно носити медичні захисні засоби необхідно:

  1. Обмежити переміщення в місті, уникати скупчення людей.
  2. Обов'язково використовувати спиртовмісний антисептик і інші захисні засоби.
  3. Правильно харчуватися і їсти побільше фруктів.
  4. Займатися улюбленою справою і проводити час з сім'єю.

В інтернеті ви можете ознайомитися з іншими правилами поведінки під час епідемій і масових захворювань. Перераховані вище рекомендації найосновніші, вони допоможуть пережити пандемію коронавируса і зберегти своє здоров'я.

Не варто впадати у відчай

Нинішня ситуація в світі торкнулася абсолютно кожної людини, незалежно від статусу, фінансового стану, віку. Все, що потрібно в таких умовах - зберігати спокій і перебувати вдома, не виходити без потреби на вулицю. Потрібно з розумінням підходити до ситуації, що склалася, намагатися допомогти один одному.

Будьте здорові і щасливі, бережіть себе і своїх близьких! Дотримуючись усіх правил ми переможемо цей вірус!

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті